ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Суд Києва відмовив Міноборони в поновленні дії наказу про перехід війська на нову систему харчування

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 2 Серпня 2019, 17:06

2 серпня Окружний адміністративний суд Києва відмовив у поновленні дії наказу Міністерства оборони України № 90 від 03.04.2019 «Про перехід військових частин (установ, закладів) Збройних Сил України на систему продовольчого забезпечення із застосування каталогу продуктів харчування в 2019 році». Ухвалу винесла суддя ОАСК Олена Мазур. Та сама суддя, яка раніше (15 липня 2019 року) зупинила дію наказу № 90.

Через непоновлення дії цього документа, у Збройних Силах зупинено перехід на нову систему харчування, яка значно покращує продовольче забезпечення військовослужбовців та є одним із кроків із запровадження в армії стандартів НАТО. Водночас, як прокоментував ситуацію головний спеціаліст Юридичного департаменту МО України Дмитро Кривошея, військові частини, які раніше перейшли на харчування за каталогом, продовжуватимуть харчувати особовий склад за новою системою, адже тоді процес регулював інший наказ.

Причиною судового процесу став позов до оборонного відомства фізичної особи – підприємця (ФОП) Богдан Алли Костянтинівни (неодноразової учасниці продовольчих тендерів МОУ), яка вважає, що наказ № 90 містить ознаки регуляторного акту та регулює адміністративні відносини між Міністерством оборони як органом державної влади та господарюючими суб’єктами. На її думку, він має бути скасований, оскільки прийнятий з порушенням відповідної процедури, прописаної для регуляторних актів.

Під час судового засідання 2 серпня (на яке, до речі, позивачка не з’явилася) представники МО України звернули увагу суду на те, що наказ № 90 має організаційно-розпорядчий характер, дія якого розповсюджується виключно на структурні підрозділи Міністерства оборони та Генерального штабу ЗСУ. Однак суд не знайшов процесуальних підстав скасувати своє попереднє рішення, хоча зазначив, що дослухається до доводів юристів МОУ під час розгляду справи по суті (судове засідання призначене на 13 серпня).

– Ухвалу суду про забезпечення адміністративного позову Міністерство оборони оскаржить в апеляційному порядку в межах визначених процесуальних строків, – зазначив АрміїInform Дмитро Кривошея.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У МОУ розповіли про гарантії, які надають рекрутингові центри

У МОУ розповіли про гарантії, які надають рекрутингові центри

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів, які є гарантії, що людина потрапить служити саме в ту частину, яку для себе обрала в рекрутинговому центрі.

Більше засобів захисту та боєприпасів вже на шляху до України — Генсек НАТО

Більше засобів захисту та боєприпасів вже на шляху до України — Генсек НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг оголосив, що більше оборонного обладнання та боєприпасів для України вже в дорозі.

Українських зброярів відзначили нагородами, одного — посмертно

Українських зброярів відзначили нагородами, одного — посмертно

17 працівників підприємств, які входять до Акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість», нагороджено за сумлінну працю задля зміцнення обороноздатності держави.

Ракетна атака на Дніпропетровщину: кількість загиблих зросла до 9, серед них — троє дітей

Ракетна атака на Дніпропетровщину: кількість загиблих зросла до 9, серед них — троє дітей

Наразі число загиблих зросло до 9 через російську атаку по Дніпропетровщині — у лікарні померла поранена дитина.

Речник ГУР розповів про втечу другого літака після знищення Ту-22МЗ

Речник ГУР розповів про втечу другого літака після знищення Ту-22МЗ

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов розповів, що після знищення російського бомбардувальника Ту-22М3 другий російський літак був змушений розвернутися.

Олаф Шольц закликав країни ЄС передати системи Patriot Україні якнайшвидше

Олаф Шольц закликав країни ЄС передати системи Patriot Україні якнайшвидше

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав країни ЄС посилити допомогу Україні, зокрема відправити більше систем ППО Patriot.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

оператор FPV-дрону

від 25000 до 130000 грн

Івано-Франківськ, Івано-Франківська область

Юрисконсульт

від 25000 до 30000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Офіцер групи психологічного супроводу та відновлення

від 25000 до 25000 грн

Київ

131 окремий батальйон 112 ОБр Сил ТрО

Фельдшер

Дніпро

93-тя окрема механізована бригада «Холодний Яр"

Начальник групи охорони та патрульно-постової служби

від 20100 до 50000 грн

Краматорськ

Донецький зональний відділ ВСП

Командир танка, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область