ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Морські піхотинці тримають оборону на лінії зіткнення

Важливо
Прочитаєте за: 3 хв. 31 Липня 2019, 9:41

На одній із позицій на приазовському напрямку морські піхотинці розповідають, що до початку «режиму тишу» окупаційні збройні формування РФ кожну ніч, як тільки стемніє, розпочинали обстріл. Вогонь вели з кулеметів, часто застосовували РПГ. Також використовували безпілотні літальні апарати, і не лише для розвідки.

Військовослужбовець з позивним «Каспер» розповідає, що нещодавно розвідка зафіксувала безпілотник противника, який під покровом ночі наблизився на позиції морпіхів та скинув чотири ВОГи. На щастя, тоді ніхто не постраждав. Наші захисники додають, що ворог багато провокував, до того ж на лінії зіткнення значно активізувались снайпери.

На фото: Військовослужбовець з позивним «Каспер»
На фото: Морпіх «Каспер»

–  Ми надійно тримаємо оборону на нашій ділянці відповідальності і не дамо ворогу жодного шансу. Бойовий дух у нас міцніший за сталь. Поки немає загострення на фронті, зміцнюємо позиції, ще краще облаштовуємо їх. І тренуємось щоденно. Бойова рутинна робота загартовує, не забуваємо і про спорт, – каже «Каспер».

Хлопцю дали цей позивний побратими – морпіхи.

– «Каспер» дуже старанний морський піхотинець. Зі зброєю працює вдало і наводить справжній жах на ворога, незважаючи на те, що сам по собі він є доброю та чуйною людиною. Одного разу ми почули з перехоплення, як окупанти жалілись на нього і казали, що він, як якась невидимка, і що його нереально зафіксувати під час бою. «Невловимий привид» – так його прозвали по той бік фронту. От ми і вирішили дати йому позивний «Каспер», – жартують морські піхотинці.

На фото: на лінії зіткнення
На фото: бійці ЗСУ на лінії зіткнення

Морпіх «Каспер» у Збройних Силах України з початку цього року, але за такий короткий проміжок часу навчився професійно давати вогневу відповідь окупантам. Командири цінують його за влучність та вміння добре поводитися зі зброєю. Хлопці розповідають, що лише «Каспер» вміє так старанно доглядати за автоматом, натирає його до блиску, як тільки випаде  вільна хвилина.

–  Це перший мій контракт. Відразу з ходу вирішив поїхати на Донбас, на передову, туди, де вирішується доля країни. В армію пішов, бо в моїй родині всі чоловіки є військовослужбовцями. Тож для мене і для побратимів захищати Україну – справа честі. Головне, що ми віримо в перемогу над ворогом. Важливо, щоб люди не забували про війну і бійців, які щоденно виконують бойові завдання на лінії зіткнення. Адже для військових, які тут перебувають, немає нічого гіршого за байдужість народу. Це буде удар у спину, який, відверто кажучи, боляче вдарить по хлопцях. Також вкрай важливо, щоб наступні молоді покоління зростали на героїчних подвигах теперішніх захисників. Ми повинні розуміти, що держава в нас одна, іншої вже не буде. Це наша рідна земля, за неї завжди треба стояти горою. Головне, не втратити країну, – каже «Каспер».

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На фронті 93 бойових зіткнення за добу, Сили оборони відбили ворожі атаки на семи напрямках

На фронті 93 бойових зіткнення за добу, Сили оборони відбили ворожі атаки на семи напрямках

Протягом доби зафіксовано 93 бойових зіткнення. Загалом, ворог завдав 4 ракетних та 50 авіаційних ударів, здійснив 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

США закуплять українську зброю

США закуплять українську зброю

Військова допомога з боку США передбачає передачу Україні не лише американської зброї, а й замовлення на підприємствах українського військово-промислового комплексу.

Вдарили по пасажирському поїзду: подробиці ракетної атаки по Балаклії

Вдарили по пасажирському поїзду: подробиці ракетної атаки по Балаклії

Окупанти атакували ракетою залізничний вокзал як раз в той момент, коли біля нього знаходилися пасажирські вагони електропоїзда «Харків-Ізюм».

ОСУВ «Хортиця» спростувало інформацію про захоплення росіянами заводу у Красногорівці

ОСУВ «Хортиця» спростувало інформацію про захоплення росіянами заводу у Красногорівці

Оперативно-стратегічне угруповання військ «Хортиця» спростувало інформацію щодо захоплення російськими окупантами вогнетривкого заводу в селі Красногорівка Донецької області.

Зросла кількість загиблих та поранених внаслідок обстрілу Удачного на Донеччині

Зросла кількість загиблих та поранених внаслідок обстрілу Удачного на Донеччині

Станом 18:00 25 квітня 3 людини загинуло і 4 було поранено внаслідок російського обстрілу селища Удачне Покровського району Донецької області.

Володимир Зеленський провів Ставку: обговорювалося прикриття життєво необхідних для країни об’єктів

Володимир Зеленський провів Ставку: обговорювалося прикриття життєво необхідних для країни об’єктів

Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, на якому обговорювалося питання щодо прикриття життєво необхідних для країни об’єктів.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військовослужбовець. Оператор БПЛА

від 20100 до 120100 грн

Київ, Київська область

Оператор протитанкових ракетних комплексів

від 50000 до 120000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша

Стрілець-снайпер

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО

Технік служби захисту інформації в в/ч А4677

від 21000 до 51000 грн

Чернігів, Чернігівська область

Інженер автомобільної та бронетанкової служби, діловод

від 10000 до 15000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Бухгалтер Полтавського ЗВ ВСП

від 20000 до 21000 грн

Полтава, Полтавська область