ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як кримський курсант став командиром американського катера

Публікації
Прочитаєте за: 2 хв. 13 Листопада 2019, 17:48

Командир патрульного катера класу «Айленд» «Старобільськ» старший лейтенант Павло Гладченко з неабиякою гордістю розповідає про свій катер. Попри юний вік, Павло вже має морський досвід, адже після випуску з флотського вишу спочатку освоїв посаду командира мінно-торпедної бойової частини навчального корабля «Вінниця», а за кілька місяців став командиром протидиверсійного катера «Гола Пристань».

Два роки він упевнено набував необхідних знань і навичок, аби нині очолити екіпаж патрульного судна. До слова, попередньому катеру Павла було понад 30 років, він нечасто виходив у море – раз на місяць і не з бойовими завданнями. Тому молодому командиру є з чим порівнювати. Кореспондентам АрміїInform вдалось поспілкуватися зі старшим лейтенантом Гладченком на борту катера «Старобільськ».

– На кораблі встановлені сучасні системи оповіщення. Під час навчання у США та у процесі ходових випробувань неодноразово перевіряли працездатність цих систем: вони готові до роботи і, що вкрай важливо, значно полегшують процедуру виявлення аварійного пошкодження чи пожежі на судні. Це зменшує час реакції особового складу до початку боротьби за живучість. Ба більше, катер має автономність 5 діб, упродовж яких здатен виконувати завдання в морі. Також він додатково обладнаний спеціальною системою опріснення морської води. Установка дозволяє швидко опріснювати забортну солону воду, очищати її  для споживання й приготування їжі. Інша особливість цього катера – значна дальність ходу – до 3 тисяч морських миль, – розповідає командир.

Крім того, за словами командира «Старобільська», на борту встановлено сучасну систему висвітлення надводної обстановки. Всі оновлення в ній встановлювали ще у США. А це важливо, бо у майбутньому, коли катер виходитиме в море для виконання завдань, це неабияк посилить шанси на ведення ефективної розвідки і своєчасного виявлення надводних цілей.

До слова, Павло у 2014-му був одним із тих курсантів севастопольської Академії військово-морських сил імені П.С. Нахімова, які заспівали гімн України на плацу навчального закладу, коли на ньому окупанти підіймали російський триколор. Тому бути командиром для нього більше, ніж мрія дитинства. Це справа честі.

– Бути командиром – це щось особисте, адже я відчуваю персональну відповідальність за розвиток нашого флоту. Вважаю, ми повинні зробити все можливе, щоб наші Військово-Морські Сили набули визначених спроможностей та могли протистояти країні-агресору – Російській Федерації, – додав старший лейтенант Павло Гладченко.

 

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
В Україні 15% громадян проживають в умовах ризику, пов’язаного з вибухонебезпечними предметами

В Україні 15% громадян проживають в умовах ризику, пов’язаного з вибухонебезпечними предметами

З лютого 2022 року в Україні ідентифіковано 659 інцидентів з вибухонебезпечними предметами.

На півдні ворог втратив 4 гармати й танк

На півдні ворог втратив 4 гармати й танк

Протягом доби отримали підтвердження, що у ворога стало менше на 150 окупантів і 31 одиницю озброєння та військової техніки.

Викрито ще одного зрадника, який воював проти ЗСУ біля Соледара

Викрито ще одного зрадника, який воював проти ЗСУ біля Соледара

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного колаборанта, який воював проти Сил оборони на сході України.

Закон про мобілізацію направлено на підпис Президенту

Закон про мобілізацію направлено на підпис Президенту

Законопроєкт про мобілізацію №10449 направили на підпис Президента України Володимира Зеленського.

В Україні задокументували понад 130 тисяч російських воєнних злочинів

В Україні задокументували понад 130 тисяч російських воєнних злочинів

З початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну Офіс Генерального прокурора задокументував 17 071 злочин проти національної безпеки. Також зареєстровано 130 100 воєнних злочинів росії.

Секретар РНБО представив свого нового заступника

Секретар РНБО представив свого нового заступника

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Литвиненко представив Апарату РНБО свого нового заступника Андрія Кононенка.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кухар

від 8000 до 9000 грн

Озерне

Військова частина А1435

Командир машини, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Бухгалтер, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Миколаїв Жовтневий, Миколаївська область

Стрілець-зенітник (морська піхота)

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Кулеметник

від 21400 до 121400 грн

Дніпро

31 Бр НГУ ім. генерал-майора Олександра Радієвського

Оператор БПЛА-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Харків

Косівський РТЦК та СП