ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На Одещині понад пів тисячі військовослужбовців заселяться в нове житло

Новини Соціальний захист
Прочитаєте за: 3 хв. 5 Жовтня 2019, 15:46

На військовослужбовців 28-ї ОМБр імені Лицарів Зимового Походу по поверненню до пункту постійної дислокації чекатиме приємний сюрприз – нові казарми поліпшеного типу. Першими гостями у майбутніх новоселів стали кореспонденти АрміїInform.

На сьогодні у пункті постійної дислокації військової частини завершилось будівництво перших двох казарм, проте керівництво бригади впевнено, що до повернення бійців на них чекатиме вже чотири сучасні будівлі й пів тисячі контрактників одночасно стануть щасливими новоселами.

Що ж являє собою новітня казарма поліпшеного планування? Це побудований за типовим проєктом двоповерховий гуртожиток, розрахований на 125 осіб. На бійців чекають зручні кімнати блочного типу, розраховані на 5 осіб. У кожному блоці душова і туалет, а на поверсі кухня і пральня, обладнані сучасними побутовими приладами.

– Звісно, умови в цих казармах набагато кращі, адже тут у кожного військового є свій особистий простір, душ і своя кухня, з новітніми індукційними плитами та жаровими шафами. Тобто є все необхідне для комфортного проживання, – розповідає заступник командира військової частини з тилу підполковник Валентин Сергієнко. – Також ми плануємо обладнати в підвалі, який має рівно стільки ж приміщень, як на поверсі, спортзал, а в так званій нульовій кімнаті – зону відпочинку, укомплектовану м’якими меблями та телевізором.

За словами офіцера, для контрактників бригади загалом має бути побудовано 5 казарм поліпшеного типу. І якщо 2 вже готові приймати новоселів, ще у 2-х роботи виконані на 50 відсотків і їх обіцяють здати в експлуатацію через 3-4 місяці (до повернення бригади), що ж стосується останньої казарми  – тут не обійшлося без недобросовісних забудовників. На сьогодні ТерКЕУ розірвало з ним договір і наразі тривають обов’язкові в таких випадках процедури, пов’язані з тендером, який визначить нового забудовника. Звісно, це  складний і тривалий процес, проте керівництво бригади сподівається, що вже незабаром і тут закипить робота.

Варто зазначити, що на території 28-ї ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу, крім нових казарм, також триває будівництво гуртожитків сімейного типу та капітальний ремонт й реконструкція старих казарм.

 

– Питання забезпечення житлом військовослужбовців наразі у нашій бригаді поступово вирішується. Зараз триває будівництво 2-х чотириповерхових гуртожитків, де будуть проживати військові разом зі своїми сім’ями. Це свого роду малометражні однокімнатні квартири. І це ще не все. Взагалі для офіцерів планується закладка житлового будинку, – розповідає підполковник Валентин Сергієнко.

Також він зазначив, що таких масштабних робіт в частині до цього часу не проводилося. Будівництво та капітальний ремонт будівель, які розпочалися минулого року влітку, переобладнання гуртожитків, ремонт казарм і паралельно роботи в штабі, не припиняються. Розвиток інфраструктури бойової бригади відбувається небаченими за всі роки незалежності темпами. І не менш  приємно відзначити, що проблем із фінансуванням наразі немає. ТерКЕУ обіцяє, що коштів вистачить до кінця поточного і навіть на перший триместр наступного року. Це підтверджують й забудовники.

– Перше питання, що виникає у людей, які виявляють бажання у нас служити – це питання забезпечення житлом. Для порівняння, щоб винайняти квартиру у містечку поруч із ППД, контрактнику потрібно віддати пів зарплатні. Тому, безсумнівно, якщо ми зможемо забезпечити наших військових житлом, одночасно підвищиться чисельність особового складу, – впевнений підполковник Валентин Сергієнко.

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

Всього внаслідок збройної агресії рф в Україні загинули 545 дітей.

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Ракетний удар, який нанесено вчора по Одещині зруйнував місткості з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки.

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

Усього були атаковані 97 населених пунктів та 83 об'єкти інфраструктури.

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Від самого початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну українців охопила хвиля як новітніх розробок та технологій на фронті, так і колосального прориву в культурі.

Київ відвідав новий Командувач оборони Данії

Київ відвідав новий Командувач оборони Данії

Генерал Майкл Віґґерс Гілдґаард зустрівся з Міністром оборони України Рустемом Умєровим та Головнокомандувачем ЗСУ генерал-полковником Олександром Сирським.

У місії боротьби ГУР МО України інвестували понад  $1 млн

У місії боротьби ГУР МО України інвестували понад $1 млн

17 квітня під час благодійного балетного вечора в Національній опері український бізнес і приватні благодійники інвестували у місії боротьби ГУР МО України $1 177 082.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Механік-водій. Обери посаду зараз, не чекай поки тебе розподілять!

від 20000 до 120000 грн

Львів, Львівська область

Стpілець, помічник гpанатометника

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Інженер-механік

від 16000 до 19000 грн

Львів

4762 військове представництво МОУ

Стрілець

від 21000 до 50000 грн

Калинівка (Вінницька обл.)

Військова частина А1119

Бойовий медик

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр

Майстер БПЛА, військовослужбовець

від 20000 до 20000 грн

Лозова

Військова частина А7290