ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як шахтар «Бонд» за два роки із солдата став старшим лейтенантом

Life story
Прочитаєте за: 3 хв. 23 Листопада 2020, 16:14

— «Бонд», Євген «Бонд», — представляється офіцер не менш елегантно, ніж кіношний суперагент. Та за мить щиро всміхається, дружньо простягаючи руку, — й стає зрозуміло, що з британським агентом, окрім прізвиська, його мало що поєднує. Пояснює, що «Бонд» він не через амбіції, а просто має прізвище Бондаренко.

Євген — старожил батальйону окремої механізованої бригади, воює з 2014-го, у з’єднанні — з першого дня його створення. Тут таких залишились одиниці. Жартує, що він з плеяди сорокарічних лейтенантів. Як прийшов до війська під час мобілізації на початку війни, так з армією і не прощається. І хоч на шахті фахівця з нетерпінням чекають, каже, що нехай ще почекають, адже поки що потрібен тут.

— За два роки й чотири місяці із «шпк» – «солдат» виріс до «шпк» – «майор», — хвалиться вчорашній шахтар Євген. — Одразу був настроєний на офіцерські погони й на довгу службу. Я ж родом з міста козацької слави Жовті Води, що на Дніпровщині. Строкову служив зв’язківцем, тому й у військо прийшов старшим радіотелефоністом. Комусь може здатися, що служба зв’язківцем спокійна та проста, але, повірте, яких тільки перипетій не побачив… На свої очі бачив випадки, як у фільмах про Другу світову, коли наш хлопець-зв’язківець під мінометним обстрілом зв’язував дроти, майже зубами. Тоді росіяни протягом чотирьох годин прицільно накривали ВОП 120-м калібром.

За роки служби Євген практично не бував удома. На його рахунку стільки ротацій, що й важко порахувати. Це і Станиця Луганська, Верхньоторецьке, Зайцеве, Світлодарська Дуга, Торецьк, Волноваха. Він змінив не одну посаду, встиг навіть трішки побути начальником польової лазні!

— Аби стати ближчим до офіцерських зірок, потрібно було спочатку обійняти сержантську посаду. Виявилось, що це не так і просто. Тоді, у 2015-му, всі посади були стовідсотково зайняті. Тож коли ввели посаду начальника польової лазні, мене одразу перевели туди. Та, чесно скажу, з лазнею у мене не дуже склалося. Продовжував бути зв’язківцем, водієм, робити те, що виходить краще. Коли моя хвиля демобілізувалася, перевівся на посаду командира господарчого відділення. Звучить «по-тиловому». Здавалося б, ну що складного? Забезпечувати їжею, водою, буржуйками… Та насправді я регулярно бував на «нулі». Тричі, п’ять разів на тиждень об’їжджав абсолютно кожну позицію, кожен ВОП… Звісно, і під обстріли потрапляли, і зв’язком паралельно продовжував займатись…

Та мрія стати офіцером Євгена не полишала. Тож за першої нагоди він пройшов тримісячні курси у Львівській академії. Нині він — заступник командира батальйону.

— Пишаюсь батальйоном, в якому служу, тут кожен воїн унікальний, зі своєю історією. Хоч бери й книгу пиши! Багато хлопців з нашого бату — з Донеччини, Луганщини, — ділиться старший лейтенант. — У багатьох родини залишились на «тому боці», тож хлопці рвуться воювати, хочуть якомога швидше потрапити додому, звільнити свої землі.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
На Херсонщині показали меморіал на честь українських захисників

На Херсонщині показали меморіал на честь українських захисників

На Херсонщині при в’їзді у Надеждівку Білозерської громади встановили меморіал на честь визволителів села.

Ідентифіковано окупанта, який вбив капітана буксира на Херсонщині

Ідентифіковано окупанта, який вбив капітана буксира на Херсонщині

Прокурорам вдалося ідентифікувати військовослужбовця рф, причетного до вбивства капітана судна у Голій Пристані на Херсонщині.

Володимир Зеленський подякував Австралії за новий пакет допомоги для України

Володимир Зеленський подякував Австралії за новий пакет допомоги для України

Президент України Володимир Зеленський подякував Австралії за оголошений новий пакет підтримки для нашої держави і людей.

Відновленню не підлягає: наші дронщики показали розправу над транспортом окупантів

Відновленню не підлягає: наші дронщики показали розправу над транспортом окупантів

На Бахмутському напрямку українські прикордонники знищили два мотоцикли загарбників.

Президент: Україні треба щонайменше 7 систем Patriot

Президент: Україні треба щонайменше 7 систем Patriot

Українці пройшли сьогодні ще один масований ракетний удар — 34 російські ракети різних типів. Основна мішень — це енергетика, різні об’єкти галузі: і електроенергетика, і об’єкти для транзиту газу. Саме ті газові об’єкти, від яких залежить, зокрема, безпека постачання в Євросоюз.

Українська авіація 16 разів завдала ударів по військах рф

Українська авіація 16 разів завдала ударів по військах рф

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 16 районах зосередження особового складу противника.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Розвідник розвідувального взводу

від 25000 до 125000 грн

Одеса

35 ОБрМП ім. контр-адмірала Михайла Остроградського

Рульовий-мотоpист, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Військовослужбовець в ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Конотоп

Старобільський РТЦК та СП

Стрілець, помічник гранатометника

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

81 ОАеМБр

Робота/Військовослужбовець ЗСУ/Полтава та Область/Без досвіду

від 20100 до 120000 грн

Полтава, Полтавська область

Оператор групи звязку та кібербезпеки

від 21000 до 25000 грн

Ужгород, Закарпатська область