ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Уряд ухвалив низку рішень щодо розслідування трагедії Ан-26 та надання допомоги близьким загиблих

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 26 Вересня 2020, 14:47

Кабінет Міністрів України на позачерговому засіданні 26 вересня ухвалив низку рішень щодо розслідування трагедії на Харківщині, пов’язаної з падінням Ан-26Ш, та надання допомоги близьким загиблих.

«Сьогодні зібралися на позачергове засідання, щоб оперативно ухвалити рішення у зв’язку з жахливою трагедією на Харківщині. Для нас зараз найважливіше — провести швидке розслідування та надати допомогу близьким загиблих», –  наголосив глава уряду.

Під час засідання уряд ухвалив рішення про створення Державної комісії з розслідування цієї трагедії. Очолить комісію Віце-прем’єр-міністр Олег Уруський, заступник голови комісії — Міністр оборони Андрій Таран. До її складу також увійдуть Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак, Голова СБУ Іван Баканов, перший заступник Секретаря РНБОУ Михайло Коваль, Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, Міністр охорони здоров’я Максим Степанов, заступник керівника ОПУ Олег Татаров, голова Державіаслужби Олександр Більчук, Голова ДСНС Микола Чечоткін, голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер та інші посадові особи. Всі члени комісії вже від самого ранку працюють на місці трагедії. За рішенням Голови комісії її склад може бути змінено.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив урядовій комісії на чолі з Олегом Уруським підготувати звіт за результатами своєї роботи до 25 жовтня.

Крім того, для забезпечення об’єктивного розслідування глава уряду доручив Міністру оборони Андрію Тарану відсторонити від виконання службових обов’язків посадових осіб, що були залучені в організації польоту.

На засіданні Кабінету Міністрів заступник Міністра оборони Ігор Старобінський заявив, що військовим відомством буде виплачено по 1 млн 576 тис. гривень як одноразова допомога членам загиблих військовослужбовців у катастрофі літака Ан-26. Виплати гарантовані законом про соціальний захист військовослужбовців та членіх їх сімей.

«Міністром оборони прийнято рішення про виплату одноразової грошової допомоги членам сімей загиблих військовослужбовців. Розмір виплат складає 750 прожиткових мінімумів, що становить 1 млн 576 тис. грн на кожного. Розмір виплат буде за рахунок фондів Міністерства оборони», – наголосив заступник Міністра оборони Ігор Старобінський.

Члени уряду вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих.

«Від імені всього уряду хочу висловити співчуття родинам та близьким загиблих. Словами не можливо передати біль цієї втрати. На літаку були доблесні сини України», – наголосив Денис Шмигаль.

За повідомленням Урядового порталу підготувала Наталія Ткачук

Читайте нас в Telegram
В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

На Сумщині росіяни завдали 5 ударів

На Сумщині росіяни завдали 5 ударів

Вночі та зранку 7 травня 2024 року російські окупанти здійснили 5 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області, зафіксовано 21 вибух, обстрілів зазнали Білопільська, Глухівська та Есманьська громади.

Україна переходить до виготовлення боєприпасів калібрів НАТО

Україна переходить до виготовлення боєприпасів калібрів НАТО

Підприємства Укроборонпрому поступово переходять до виготовлення боєприпасів калібрів НАТО – 60-мм мінометних мін.

Унаслідок ворожих обстрілів житлових кварталів Херсонщини поранено чоловіка

Унаслідок ворожих обстрілів житлових кварталів Херсонщини поранено чоловіка

російські війська впродовж доби, 6 травня, обстріляли 16 населених пунктів Херсонської області, а також місто Херсон. Через російську агресію одна людина дістала поранення.

Головнокомандувач ЗСУ показав нищівні удари українських воїнів по противнику

Головнокомандувач ЗСУ показав нищівні удари українських воїнів по противнику

Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський показав відео з нищівними ударами українських воїнів по російських окупантах.

Протягом доби окупанти майже 300 разів ударили по Запоріжжю

Протягом доби окупанти майже 300 разів ударили по Запоріжжю

Упродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області. Під ворожим вогнем перебували 8 населених пунктів.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій (кат. С, СЕ), військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Львів

216 окремий батальйон 125 ОБр Сил ТрО

Комірник складів, військовослужбовець

від 20000 до 20000 грн

Київ

Військова частина А2788

Начальник майстерні, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Діловод служби пального та мастильних матеріалів

від 25000 до 35000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Кулеметник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Старший механік, водій

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр