ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Броня крепка, и танки наши»… пожежонебезпечні

Прочитаєте за: 3 хв. 4 Серпня 2020, 17:34

У Росії знову горять танки… Ні, їх ніхто не підбиває, ніхто навмисно не підпалює, але вони все ж… горять. Нещодавно в мережі Інтернет з’явилось відео, на якому знято, як яскравим полум’ям палає і чорним вогнем кадить бойовий танк, а навколо нього заклопотано бігають якісь військові в брудних «технічках». Як згодом виявилось, відео досить «свіже», а танк – це російський Т-72, що належить 205-й окремій мотострілецькій бригаді Південного військового округу, що дислокована в місті Будьонівськ. «Бригада саме проводила масштабні тактичні навчання і під час них… спалила (до дідька), один з танків», – повідомляє Defence Blog.

Але інше видання «Новостной навігатор» стверджує, що: «Боевая машина загорелась 19 июля, когда данное подразделение принимало участие во внезапной проверке боевой готовности войск, объявленной президентом РФ». За наявною інформацією танк загорівся через несправності силової установки, яка проявилася під час формування колони бойової техніки. Від нього могли спалахнути й інші бойові машини, але, на жаль, обійшлося, хоча Т-72 згорів повністю.

 

Відеоролик швидко видалили з YouTube, але його фрагменти ще доступні на деяких інших сайтах.

Подібних випадків із загоранням бойової техніки в Росіє є чимало. Півтора місяця тому на московському помпезному «Парадє побєди» загорівся новітній бронетранспортер «Бумеранг» – гордість і надія «Рособоронекспорту». Прямо на Красній площі з «Бумеранга» повалив чорний дим, а очевидці швидко зняли все і виставили у всесвітню мережу. Тож «потенційні покупці» російського БТРу насправді зрозуміли, яка це «надійна» машина.

Рівно рік тому в серпні 2019 року в підмосковному Алабіно росіяни проводили так звані міжнародні змагання з танкового біатлону, у яких брали участь два десятки країн – «соратників» Росії по ОДБК та інших «сателітів», які використовують російську бронетехніку. На цих «змаганнях», долаючи «смугу перешкод», загорівся той самий Т-72БЗ, який належав іранській армії. Росіяни зразу ж заявили, що винен не танк, а… непрофесійність екіпажу: «Технических неисправностей у машины никаких не было, проблема возникла из-за непрофессионального поведения иранского экипажа. Танкисты совершили серьезную ошибку: забыли открыть жалюзи системы охлаждения двигателя, проходя второй заход. В результате силовая установка быстро перегрелась, а моторный отсек задымился, что едва не привело к пожару. Трагических последствий, впрочем, удалось избежать, и никто не пострадал».

 

І цього разу теж силова установка не витримала температури і танк загорівся? А можливо, і в Будьоновську теж «непрофесійно» вів себе екіпаж? Тобто за важелі танків у ЗС РФ сідають непрофесіонали?..

Як би там не було, а в Росії Т-72 є одним з основних бойових танків. У російській армії  на озброєнні стоять понад 2 тисячі Т-72  (Т-72Б, Т-72БА і Т-72-БЗ), крім того, на зберіганні є ще близько 7 тисяч одиниць цих бойових машин. Але останні події показують, що дуже ці танки – пожежонебезпечні.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Потім узаконимо: колаборанти розпродують Азовське узбережжя росіянам

Потім узаконимо: колаборанти розпродують Азовське узбережжя росіянам

Незаконно привласнені землі вздовж Азовського узбережжя окупаційна влада тепер активно пропонує так званим інвесторам із регіонів-шефів з росії. Йдеться насамперед про рекреаційні зони, пансіонати та бази відпочинку.

Наші дронщики ліквідували 5 одиниць техніки та позицію зі станцією РЕБ на лівобережжі Херсонщини

Наші дронщики ліквідували 5 одиниць техніки та позицію зі станцією РЕБ на лівобережжі Херсонщини

На лівобережжі Херсонщини впродовж тижня прикордонниками виявлено та знищено 5 одиниць техніки, в тому числі 3 вантажівки й 2 замасковані автівки.

На кордоні з Молдовою затримали ухилянта з фальшивими документами

На кордоні з Молдовою затримали ухилянта з фальшивими документами

Прикордонники Білгород-Дністровського загону на контрольному посту «Маяки» викрили громадянина України, який намагався незаконно перетнути державний кордон, використовуючи підроблені документи.

Володимир Зеленський подякував воїнам ГУР за влучність

Володимир Зеленський подякував воїнам ГУР за влучність

Президент України Володимир Зеленський провів кілька кадрових замін у Службі безпеки України.

Окупанта судитимуть за викрадення українського майна на понад мільйон гривень

Окупанта судитимуть за викрадення українського майна на понад мільйон гривень

Прокурори Київщини судитимуть російського військовослужбовця, який викрав майно підприємства на понад мільйон гривень під час окупації Київщини.

Готуємо ще сім нових безпекових документів для України — Президент

Готуємо ще сім нових безпекових документів для України — Президент

Сьогодні день, присвячений нашій міжнародній роботі — тим результатам, які потрібні Україні у травні та червні.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Гранатометник до 189 об ТрО 123 Обр ТрО

від 21000 до 120000 грн

Миколаїв, Миколаївська область

Водій-електрик, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Київ

21 окремий батальйон спеціального призначення

Стрілець військовослубовець 5 ОШБр

від 20000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Інспектор прикордонної служби (військова служба)

до 20000 грн

Житомир

Державна прикордонна служба України

Гранатометник у 66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Командиp танка (з pакетно-гарматним озброєнням)

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ