ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На фестивалі «З країни в Україну» підтримали військовополонених моряків

MilitaryArt
Прочитаєте за: 3 хв. 20 Серпня 2019, 17:47

Фестиваль «З країни в Україну» впевнено крокує регіонами країни. Цього разу він пройшовся по Одещині. Окрім глобальної програми, яку представляють у кожному місті, деякі локації відрізнялися від попередників. До прикладу, в Чорноморську місцева команда створила тематичний майданчик «Імпульс війни», де впродовж дня плели маскувальну сітку для військових на передову. Тут була організована і фотозона із фронтовими світлинами, яка нагадувала мешканцям і гостям міста про бойові дії на Cході України.

Відповідальний по майданчику «Імпульс війни» – Віталій «Йож», учасник бойових дій з морської піхоти. Саме його фотографії були на виставці в Чорноморську. Чоловік запевняє – організовувати подібні заходи й локації вкрай необхідно.

– Дуже переживав про виставку, бо це – питання честі та моїх загиблих братів. Радію, що справився. Неймовірно вдячний організаторам за можливість показати людям фрагменти війни, – говорить чоловік. – Світлин чимало, тож я обирав найактуальніші з них. Серед відвідувачів виставки був і мій побратим із Києва. Потиснув руку, подякував. Люди такі різні, й сприйняття в них теж – різне. Бачив, що в декого з глядачів аж мурахи йшли по шкірі від виставки, поряд із цим хтось просто відвертався від фронтових облич.

Поряд із фотовиставкою до заходу долучилися і діти, які із задоволенням створювали малюнки для захисників України. А от доросліші відвідувачі фестивалю могли взяти участь у змаганнях із воркауту та пройти тренінг із надання першої допомоги, який проводила Українська служба порятунку. Окрім такої різноплановості заходу, відбулася і гастрономічна подія – презентація військової кухні від волонтерів «Кулінарної сотні».

А от у Білгород-Дністровському, окрім загальної програми, місцева команда організувала танець на підтримку військовополонених за участю дитячого колективу.

Для міста це важливий момент, оскільки дві місцеві родини мають військовополонених моряків – В’ячеслава Зінченка і Андрія Шевченка. Борди з інформацією про військових планують розмістити по всьому місту.

Завершальним містом першої фестивальної хвилі мав стати Ізмаїл, але у зв’язку з трагедією в Одесі й оголошеним трауром на 18 серпня, фестиваль було відмінено. У цей день фестиваль виїхав до Центру соціально-психологічної реабілітації дітей, які тимчасово залишилися без батьків. Там активісти організували для дітей чудовий концерт за участю ініціативних музикантів.

Перша хвиля фестивалів завершена, а команда організаторів повернулася до Києва, аби почати інтенсивну підготовку до наступних 9 фестивалів. Вони відбудуться в Донецькій і Луганській областях із 27 вересня по 13 жовтня.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На Великдень Сили оборони били не тільки крашанки, але й ворожі танкові колони

На Великдень Сили оборони били не тільки крашанки, але й ворожі танкові колони

Підрозділ «Булава» Окремої президентської бригади відсвяткував 5 травня відбитим танковим штурмом росіян.

За тиждень сапери вилучили і знешкодили 4830 вибухонебезпечних предметів

За тиждень сапери вилучили і знешкодили 4830 вибухонебезпечних предметів

Понад 360 груп розмінування підрозділів Міноборони продовжують очищення звільнених регіонів України від вибухонебезпечних залишків війни.

Сили оборони прокоментували ситуацію біля Красногорівки

Сили оборони прокоментували ситуацію біля Красногорівки

Хоч ворожа російська пропаганда періодично  публікує інформацію, що їхня армія і увійшла в місто і десь закріпилась, але жодних територіальних успіхів за останні дні ворог не мав.

За добу Сили оборони вдарили по 6 комплексах ППО

За добу Сили оборони вдарили по 6 комплексах ППО

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу та 4 зенітно-ракетних комплексах противника.

Ворожі атаки завдали українській енергетиці збитків на понад $1 мільярд

Ворожі атаки завдали українській енергетиці збитків на понад $1 мільярд

Після масованих російських атак на об’єкти української енергетичної інфраструктури протягом останніх місяців ситуація в енергосистемі — досить складна.

На Великдень ворог атакував 103 рази

На Великдень ворог атакував 103 рази

Також росіяни завдали 2 ракетних та 100 авіаційних ударів, здійснив 57 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець

від 20000 до 120000 грн

Львів

216 окремий батальйон 125 ОБр Сил ТрО

Комірник складів, військовослужбовець

від 20000 до 20000 грн

Київ

Військова частина А2788

Технік служби захисту інформації в в/ч А4677

від 21000 до 51000 грн

Чернігів, Чернігівська область

Технік із системного адміністрування, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Бойовий медик

від 20000 до 120000 грн

Кути

Військова частина А7126

Водій-номер обслуги

від 21000 до 50000 грн

Одеса

Військова частина А2238