ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Військові моряки освоюють сапбордінг

Новини Реабілітація Спорт
Прочитаєте за: 2 хв. 30 Червня 2020, 16:30

Військові моряки не уявляють життя без моря. Це їхня стихія, служба. Але має бути час і на дозвілля. Як цікаво та спортивно провести вихідні та ще й із сім’єю, кореспондентові АрміяІнформ розповів президент Одеської обласної федерації САП-серфінгу Сергій Павлов.

– Вже понад три роки наша Федерація співпрацює із Військово-Морськими Силами ЗС України. Почали з Інституту ВМС – вийшли на контакт з керівництвом і запропонували разом проводити спільні заходи. Організовували змагання наших спортсменів і військовослужбовців ВМС на гребних концептах, – розповідає Сергій Павлов. – Також торік з нагоди Дня фізичної культури та спорту флотський виш організував спортивне свято, де серед курсантів відбулися і змагання на сапбордах.

Сапсерфінг – один із молодих видів спорту в Україні. Від класичного серфінгу відрізняється тим, що райдер гребе не руками, а веслом. Цьому спорту можна навчитись за 10 хвилин і займатись ним можуть абсолютно всі, навіть діти. Все, що потрібно – навчитись балансувати на воді.

– Ми пропонуємо військовослужбовцям ВМС та ветеранам АТО/ООС приходити до нас і займатись на сапбордах. Можна разом зі всією родиною – навчимо всіх: і дружину, і дитину. І абсолютно безкоштовно, – продовжує Сергій Павлов. – Упевнений, що перебування в нас принесе лише позитивні емоції, адже це так добре – провести час в родинному колі, на морі та ще й активно займаючись спортом. На жаль, військові ще мало про нас знають, тож запрошуємо військових моряків та учасників бойових дій із сім’ями.

Враховуючи різноманітність сапбордінгу, тут кожен знайде той вид, що припаде до душі, починаючи від активної греблі й до занять йогою на дошці.

– Ідею проводити реабілітацію військових на сапбордах ми підгледіли в колег з американського флоту, які давно використовують цей вид спорту у своїх програмах, – розповідає працівник ЗСУ Ігор Руляк. – Їх спецназ ВМС використовує такі дошки в реабілітаційних програмах для військових, коли ті повертаються з різних місій, операцій, ротацій, бойових дій тощо. Сапбордінг корисний як фізично, так і психологічно. Адже це не лише заняття спортом, а й живе спілкування з людьми.

Президент Одеської САП-федерації Сергій Павлов підкреслив, що в разі, якщо військовослужбовці забажають професійно займатись цим видом спорту, то їх запрошуватимуть на збори, вони братимуть участь у чемпіонатах України за рахунок Федерації.

Станція «Серфлагуна» розташована за адресою: Шампанський провулок, пляжний комплекс True Man Club, ліве крило. Із собою треба мати посвідчення офіцера чи учасника бойових дій. Також можна записатись в інстаграмі, написавши в директ.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Україна відреагувала на делімітацію кордону між Азербайджаном і Вірменією

Україна відреагувала на делімітацію кордону між Азербайджаном і Вірменією

Міністерство закордонних справ України привітало досягнуті домовленості між Азербайджаном та Вірменією щодо делімітації міждержавного кордону на підставі Алма-Атинської декларації 1991 року.

Україна та Італія обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Україна та Італія обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак у телефонній розмові з головою Єпископської конференції Італії кардиналом Маттео Дзуппі обговорили проблему повернення з держави-агресорки депортованих дітей і військовополонених, зокрема бойових медиків.

Продавали автівки, які завозили для потреб Сил оборони: викрито ділків

Продавали автівки, які завозили для потреб Сил оборони: викрито ділків

Сім автомобілів, ввезених в Україну як гуманітарна допомога військовим, спритні ділки намагалися незаконно реалізувати на території Київської області.

Президент відзначив державними нагородами 271 військових. 51 з них — посмертно

Президент відзначив державними нагородами 271 військових. 51 з них — посмертно

Президент Володимир Зеленський відзначив державними нагородами 271 захисника України, 51 із них — посмертно.

Норвегія виділить додаткові 600 млн доларів на підтримку України

Норвегія виділить додаткові 600 млн доларів на підтримку України

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Норвегія вирішила виділити додаткові 600 млн доларів на підтримку України.

Розмінування України: уряд дозволив ДСНС надавати платні послуги

Розмінування України: уряд дозволив ДСНС надавати платні послуги

Кабінет Міністрів дозволив підрозділам Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) надавати платні послуги для оцінки відповідності у сфері цивільного захисту.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій в Збройних Силах України

від 21000 до 130000 грн

Одеса, Одеська область

Майстер виробничого відділення

від 20000 до 21000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Розвідник

від 21000 до 121000 грн

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь

Водій у 155 окремий батальйон територіальної оборони

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

Стрілець

від 50000 до 120000 грн

Дніпро

ТРО 234 бат 128 бригада ВЧ А7409

Бойовий медик взводу, військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Хмельницький, Хмельницька область