ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Цьогоріч понад тисяча ветеранів АТО/ООС із Дніпропетровщини безкоштовно оздоровляться в санаторіях України

Новини Соціальний захист
Прочитаєте за: 3 хв. 25 Червня 2020, 19:45

Про це розповіла директорка департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської облдержадміністрації Олена Кришень. Для цього із держбюджету виділили 15,3 млн грн.

– Щороку учасники АТО/ООС проходять безкоштовне лікування у здравницях України. Санаторій вони обирають самі, – зазначила Олена Кришень. – Нині санаторії поступово повертаються до роботи та починають приймати відпочивальників. Єдина умова – дотримання протиепідемічних норм.

У здравницях ветеранам пропонують фізпроцедури, грязьові ванни, мінеральні води, лікувальну фізкультуру, спеціальне харчування тощо.

Задля того, щоб пройти оздоровлення, необхідно стати на облік для санаторно-курортного лікування до органу соціального захисту за місцем реєстрації, подавши заяву про забезпечення санаторно-курортним лікуванням з наступним пакетом документів: заява відповідно до затвердженої форми, медична довідка лікувальної установи за формою

№ 070/о, копія відповідного посвідчення. Учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни та учасники війни також надають копію військового квитка (за наявності) та копію документа, що підтверджує безпосередню участь (забезпечення проведення) особи в антитерористичній операції чи заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

Документи подають особисто або через уповноважену особу. Під час подання копій документів надають їх оригінали для огляду.

Відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», Постанови Кабінету Міністрів України від 31 березня 2015 р. № 200 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях санаторно-курортним лікуванням», путівками забезпечуються:

– учасники бойових дій – не частіше ніж один раз на рік строком на 18–21 день;

– постраждалі учасники Революції Гідності – не частіше ніж один раз на рік строком на 18–21 день;

– учасники війни – не частіше ніж один раз на два роки строком на 18–21 день;

– особи з інвалідністю внаслідок війни – позачергово щороку строком на 18–21 день;

– особи з інвалідністю внаслідок війни із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) з них: І та II групи – до санаторіїв (відділень) спінального профілю з лікуванням строком на 35 днів; III групи – до санаторіїв неврологічного профілю з лікуванням строком на 18–21 день.*

*Крім осіб, які мають право на забезпечення санаторно-курортними путівками відповідно до Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками до санаторно-курортних закладів військовослужбовців, ветеранів війни, ветеранів військової служби, органів внутрішніх справ та деяких інших категорій осіб і членів їхніх сімей, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2011 р. № 446 (Офіційний вісник України, 2011 р., № 32, ст. 1346).

Крім того, законодавством передбачена можливість учасника АТО/ООС самостійно обрати санаторій для оздоровлення відповідно до медичних показників. Для цього потрібно вибрати бажаний санаторій та повідомити управління соцзахисту про нього. Управління соцзахисту перевіряє заклад на відповідність встановленим вимогам. Згодом, між органом соцзахисту, особою та адміністрацією санаторію укладається тристоронній договір про отримання путівки та надання лікування.

Путівки на оздоровлення видають у порядку черги.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Дмитро Кулеба і Ян Ліпавський обговорили посилення військової допомоги Україні

Дмитро Кулеба і Ян Ліпавський обговорили посилення військової допомоги Україні

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і глава МЗС Чехії Ян Ліпавський обговорили прогрес чеської ініціативи з закупівлі артснарядів, посилення військової допомоги, а також скоординували кроки для забезпечення успіху Саміту миру.

800 днів широкомасштабного вторгнення: боротьба триває, доки Україна не позбудеться окупантів

800 днів широкомасштабного вторгнення: боротьба триває, доки Україна не позбудеться окупантів

800 днів широкомасштабного вторгнення. 10 років війни. Ці дні та роки тяжкої праці, відданості та відваги наших військових підтверджують нашу незламну волю до захисту країни від будь-яких загроз

Президент присвоїв звання «Герой України» двом військовослужбовцям зі складу Сил оборони

Президент присвоїв звання «Герой України» двом військовослужбовцям зі складу Сил оборони

Глава держави під час робочої поїздки до Хмельницької області зустрівся з прикордонниками та вручив їм нагороди.

У Міноборони розповіли про мобілізацію держслужбовців та військових пенсіонерів

У Міноборони розповіли про мобілізацію держслужбовців та військових пенсіонерів

Держслужбовці, які є військовозобов’язаними і не мають бронювання, підлягають мобілізації на загальних підставах.

Держоператор тилу став закупівельником №1 за рівнем конкурентності торгів на Prozorro

Держоператор тилу став закупівельником №1 за рівнем конкурентності торгів на Prozorro

Державний оператор тилу (DOT) посів перше місце на Prozorro за рівнем конкурентності закупівель.

Окупанти не полишають спроби вибити наших морпіхів з села Кринки

Окупанти не полишають спроби вибити наших морпіхів з села Кринки

Армія рф постійно намагається відновити ситуацію на півдні України шляхом невдалих штурмових операцій: вчора відбулося 11 атак і ще 3 сьогодні на Запорізькому та Херсонському напрямках, але українські війська відбивають ці спроби.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець військовослубовець 5 ОШБр

від 20000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Кухар, молодший інспектор прикордонної служби

від 51000 до 51000 грн

Запоріжжя

Державна прикордонна служба України

Механік-електрозварник, військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

81 ОАеМБр

Стрілець, помічник гранатометника

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Кулеметник

від 21000 до 121000 грн

Вознесенськ

Військова частина А2734

Стрілець-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Черкаси

Косівський РТЦК та СП