ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Кинджали», «шахеди» та інші – Юрій Ігнат розповів про озброєння, яке ворог може застосовувати по різних регіонах України

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 12 Лютого 2023, 22:38

Під час прямого включення в телемарафоні «Єдині новини» речник Повітряних Сил Збройних Сил України полковник Юрій Ігнат відповів на низку запитань ведучих щодо іранських безпілотних літальних апаратів та ракет власного виробництва, які держава-агресор росія застосовує та може застосувати під час ударів по території України.

Зокрема, офіцер нагадав, що, коли йдеться про прифронтові області, то, крім дронів-камікадзе ворог активно застосовує зенітні ракети комплексів С-300, які у нього в надлишку, і якими йому вигідніше завдавати ударів по нашій території. А вже високоточні крилаті ракети противник застосовує по цілях всередині України.

Щодо «Кинджалів», носіями яких є літаки МіГ-31К, начальник служби зв’язків з громадськістю Командування Повітряних Сил пояснив, що, за даними, які оприлюднювало Головне управління розвідки, їх у ворога залишилося близько 40-50 одиниць.

– Тобто, приблизно стільки ж, скільки було і на початку агресії, – говорить Юрій Ігнат. – На жаль, російська промисловість і досі має можливість випускати їх. Нехай і у невеликій кількості, але їх виробляють. Як, власне, і ракети типу «Калібр» та Х-101.

З приводу інформації про те, що на білоруських аеродромах росіяни вводять нас в оману, роблячи вигляд злетів винищувачів МіГ-31К під час злетів винищувачів інших типів, полковник Юрій Ігнат повідомив, що введення в оману є звичною практикою, і що наша розвідка відразу ж дає вичерпну інформацію про те, знаходяться у повітрі носії «Кинджалів» чи звичайні винищувачі.

Цікавилися ведучі телемарафону й інформацією, оприлюдненою деякими ЗМІ щодо нещодавніх поставок іраном росії БПЛА типу Shahed нових, більш сучасних модифікацій.

– Ми мали справу з БПЛА Mohajer-6, це – безпілотний літальний апарат ударного типу, приблизно такого плану як «Байрактар», – розповідає речник Повітряних Сил. – Була також інформація про те, що росіяни хочуть отримати Arash-2 – це вже великий безпілотник, фактично за розмірами як крилата ракета, але з двигуном внутрішнього згоряння – з пропелером ззаду. Взагалі, перелік БПЛА, що має Іран, це – доволі велика лінійка з щонайменше десяти типів. Та, повторюся, БПЛА – це звичайна повітряна ціль, яку можна й потрібно збивати, і яка збивається.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У Харкові затримали колаборантку, що працювала на російських пропагандистів

У Харкові затримали колаборантку, що працювала на російських пропагандистів

Жінка збирала матеріали для сюжетів ток-шоу скабєєвої та соловйова, допомагала кремлівським ЗМІ виправдовувати агресивну війну проти України.

Окупанти обстріляли 10 областей України

Окупанти обстріляли 10 областей України

Були атаковані 121 населений пункт та 138 об'єктів інфраструктури.

Сили спецоперацій підсилилися мінометами

Сили спецоперацій підсилилися мінометами

Благодійний фонд «Повернись живим» передав Силам спеціальних операцій ЗС України партію нових мінометів калібру 120 мм.

У Повітряних Силах розповіли, якими ракетами росіяни вночі вдарили по Одесі

У Повітряних Силах розповіли, якими ракетами росіяни вночі вдарили по Одесі

Війська рф атакували в ніч на 1 травня трьома балістичними ракетами «Іскандер-М» густонаселені райони міста Одеса.

Thermonator — вогнеликий друг людини: у США представили робота-собаку з вогнеметом на спині

Thermonator — вогнеликий друг людини: у США представили робота-собаку з вогнеметом на спині

Даним роботом оператор управляє дистанційно, не наражаючи себе на небезпеку. Під час бойових дій його можна, зокрема, використати для атаки на траншею противника.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Гранатометник у військову частину А4935

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область

Стрілець

від 50000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО (Військова частина А7270)

Кухар

Запоріжжя

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Військовослужбовець Військової служби правопорядку

від 22000 до 60000 грн

Одеса

Південне територіальне управління Військової служби правопорядку

Стрілець військовослубовець 5 ОШБр

від 20000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Водій категорії С

від 21000 до 22000 грн

Прилуки, Чернігівська область