ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Art-перемир’я лікує дітей, травмованих війною

Новини Публікації
Прочитаєте за: 2 хв. 22 Грудня 2019, 13:55

З 17 по 20 грудня 2019 року на сході України тривало Art-перемир’я. Цього року національно-мистецький проєкт, започаткований українськими військовими, подарував дітям свято у шести прифронтових населених пунктах: Мар’їнці, Світлодарську, Парасковіївці, Соледарі, Миронівському та Красногорівці.
Майже 3000 дітей віком від 5 до 13 років змогли насолодитися музичною action-казкою «Хоробре серце, косі очі» у виконанні лауреату міжнародних фестивалів — запорізького театру-лабораторії VIE. Також близько 130 містечкових і шкільних бібліотек населених пунктів, наближених до лінії фронту, отримали книгу «Листи здалеку», написану офіцером ЗСУ, учасником бойових дій на сході України Борисом Кутовим.

Діти Донбасу потребують особливої уваги та турботи. Їхні серця травмовані війною, їм доводиться зростати у складних умовах. Саме тому проєкт Art-перемир’я покликаний мінімізувати наслідки пережитого дітьми під час війни за допомогою художньої літератури та мистецтва. Заради світлого майбутнього українських дітей започатковують такі проєкти, до яких долучаються небайдужі люди. Ми не маємо наміру зупинятися. Сподіваюся, незабаром зможу презентувати маленьким читачам і другу частину дилогії – книгу «Повість про срібну флейту», – розповідає автор «Листів здалеку» та керівник-координатор Art-перемир’я Борис Кутовий.

Ольга Лещова, акторка та художний керівник Запорізького театру-лабораторїї VIE зазначає, що цей проєкт дарує краплинку тепла та любові не тільки дітям, а й змінює самих учасників, організаторів. «Нічого в світі не замінить очі, що світяться після вистав, усмішки дітей і дорослих. Після побачених емоцій маленьких глядачів ти вже ніколи не будеш таким, як раніше», – говорить пані Ольга.

Нагадаємо, що національно-мистецький проєкт Art-перемир’я засновано 2018-го заступником начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенантом Сергієм Наєвим. Основна ідея — сприяння культурному відродженню української нації і національно-культурна просвіта. Проєкт реалізується коштом благодійної підтримки. У його впровадженні на території Донецької та Луганської областей усебічне сприяння надає Генеральний штаб ЗСУ, командування Об’єднаних сил та місцеві військово-цивільні, районні державні адміністрації.

Читайте нас в Telegram
Десантники збили «ланцет»

Десантники збили «ланцет»

Зенітна ракетна батарея 77-ї окремої аеромобільної бригади збила баражуючий боєприпас «Ланцет».

Окупанти завдали три удари КАБами по центру Харкова

Окупанти завдали три удари КАБами по центру Харкова

Серед 10 постраждалих внаслідок удару по Харкову одна жінка у важкому стані, дані особи встановлюються.

На Великдень ворог вдарив 5 ракетами по ТЕС на Донеччині

На Великдень ворог вдарив 5 ракетами по ТЕС на Донеччині

В першій половині 5 травня росіяни вдарили ракетами по території Слов'янській тепловій електростанції у Краматорському районі.

НАТО відпрацьовує в Північній Атлантиці протичовнову боротьбу в рамках маневрів Dynamic Mongoose-2024

НАТО відпрацьовує в Північній Атлантиці протичовнову боротьбу в рамках маневрів Dynamic Mongoose-2024

В акваторії Північної Атлантики в активну фазу увійшли навчання підрозділів країн НАТО Dynamic Mongoose 24, які мають на меті перевірити протичовнові та надводні можливості союзників.

У Києві запрацював сучасний спортзал для ветеранів та військових

У Києві запрацював сучасний спортзал для ветеранів та військових

У межах простору «Київ Мілітарі Хаб» відкрили сучасний спортзал із реабілітаційними тренажерами для військовослужбовців та ветеранів. Тут вони можуть безкоштовно займатися фізичними вправами.

Сили оборони провели штурм зі взяттям полонених

Сили оборони провели штурм зі взяттям полонених

Бійці 23 окремого стрілецького батальйону ЗСУ атакували позиція ворога і поповнили наш обмінний фонд.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець

від 50000 до 120000 грн

Дніпро

ТРО 234 бат 128 бригада ВЧ А7409

Бойовий медик

від 27000 до 80000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Розвідник

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Номер обслуги мінометної батареї

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр

Стрілець – снайпер

від 20000 до 120000 грн

Червоноград

Червоноградський РТЦК та СП