ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Рідну землю від москальського окупанта захищає диригент Національної музичної академії України імені П. І. Чайковського

Life story
Прочитаєте за: 2 хв. 14 Травня 2022, 12:19

Ця людина виступала на найкращих сценах світу. Італійська Ла Скала, паризький Плеєль, Концертгебау та ще багато мистецьких закладів побачили чудову диригентську роботу українського диригента Дмитра Кравченка. Сьогодні він у лавах закарпатської бригади територіальної оборони захищає Батьківщину.

— Тільки-но почалось широкомасштабне вторгнення росіян до України, я вивіз зі столиці дружину та дітей у безпечне місце на Закарпаття до родичів. Звідти вони уже переїхали до Словаччини. Сам одразу ж пішов до місцевого військкомату та записався до тероборони, — розповідає Дмитро Кравченко з позивним «Диригент». — Я так зрозумів: військові були дещо вражені моїм вчинком, адже не щодня зустрінеш професійного диригента без будь-яких військових навичок, котрий в армії служити хоче.

За спеціальністю, звичайно, посади Дмитру не знайшли, та й не дуже він цим і переймався. Після військової науки та посилених тренувань Дмитро поїхав на передову гнати окупанта з української землі.

— Перше, що вразило — це наші люди, котрі, попри всі навантаження та складнощі, працюють як одне ціле, наче одна дружня сім’я, — каже «Диригент». — Якщо ми так працюватимемо й надалі — повірте, Україна не лише переможе, а й процвітатиме та стане взірцем для інших націй.

Дмитро дуже вдячний музичній спільноті своєї Національної музичної академії та артистам капели «Думка» за підтримку та допомогу. Всі вони ініціювали закупівлю для підрозділу, де проходить службу «Диригент», автомобіль, бронежилети, квадрокоптери та ще багато військового обладнання.

— Радий, що колеги по роботі активно підтримують українську армію і таким чином роблять величезний внесок у нашу спільну перемогу над ворогом, — переконаний Дмитро Кравченко. — Після війни я обов’язково повернуся до звичної своєї роботи, продовжуватиму мистецьку кар’єру та возвеличуватиму Україну по всьому світу.

Цікаво, що Дмитро має вчене звання доцент, а його командир взводу — є професором у своєму виші. «Диригент» жартує, що такий собі мистецький підрозділ закарпатської бригади воює з москалями не гірше від інших. Ну і, звичайно ж, у вільну хвилину не обходиться без музики та пісень.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Міноборони оголосило конкурс на здобуття премії ім. Богдана Хмельницького

Міноборони оголосило конкурс на здобуття премії ім. Богдана Хмельницького

Міністерство оборони України інформує про початок конкурсу на отримання премії імені Богдана Хмельницького за краще висвітлення військової тематики у творах літератури та мистецтва у 2024 році.

Україна і Канада розширюють співпрацю у сфері гендерної рівності та медичного забезпечення ЗСУ

Україна і Канада розширюють співпрацю у сфері гендерної рівності та медичного забезпечення ЗСУ

Заступник Міністра оборони України Наталія Калмикова на зустрічі з послом Канади у справах жінок, миру та безпеки Жаклін О’Ніл обговорили питання розширення співпраці між країнами по забезпеченню принципів гендерної рівності у військах та медичного забезпечення Збройних Сил України, зокрема, шляхом об’єднання дипломатичних зусиль.

Міноборони працюватиме з однією з найбільших супутникових компаній щодо обмеження зйомки території України

Міноборони працюватиме з однією з найбільших супутникових компаній щодо обмеження зйомки території України

Представники Міноборони зустрілись із представниками компанії, яка, єдина у світі, забезпечує щодобову фотозйомку всієї території планети з роздільною здатністю 3-5 метрів.

Внаслідок обстрілу Гірника на Донеччині 2 людини загинуло і 6 поранено

Внаслідок обстрілу Гірника на Донеччині 2 людини загинуло і 6 поранено

Росіяни сьогодні по обіді атакували «Ураганами» місто Гірник на Донеччині.

Італійська гаубиця-«бабуся» влучно б’є по ворогу вдень і вночі

Італійська гаубиця-«бабуся» влучно б’є по ворогу вдень і вночі

Гармату OTO Melara Mod 56 розробили ще в 1950-х роках для гірсько-піхотних підрозділів. Але такий поважний вік не заважає їй зараз точно і ефективно знищувати росіян.

Литва, Латвія та Естонія закликали ЄС розпочати переговори з Україною щодо вступу до блоку

Литва, Латвія та Естонія закликали ЄС розпочати переговори з Україною щодо вступу до блоку

Президенти Естонії, Латвії та Литви: Алар Каріс, Едгарс Рінкевічс і Гітанас Науседа у 20-ту річницю вступу країн Балтії до Євросоюзу закликали розпочати переговори з Україною щодо вступу до блоку.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Снайпер

від 22000 до 50000 грн

Шостка

Військова частина 3022 НГУ

Технік, військовослужбовець ЗСУ

від 20800 до 22100 грн

Ніжин, Чернігівська область

Водій кат. B, C, СЕ, D, військовослужбовець

від 21500 до 51500 грн

Кам'янка-Бузька

Військова частина А4623

Льотчик-штурман вертольоту екіпажу

від 50000 до 50000 грн

Ужгород

Харківська окрема авіаційна ескадрилья

Заступник командира роти, офіцер

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Кулеметник

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

1 відділ Сватівського РТЦК та СП