ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Ці діти стали на крок ближче до своєї мрії

Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 2 Грудня 2019, 16:08

«Раніше лише мріяла бути військовим пілотом, а нині ‒ готуюся ним стати» ‒ це слова старшокласниці з Харкова Арини Ющенко. Останні п’ять років шістнадцятирічна дівчина у вільний час вивчає основи аеродинаміки та льотну справу разом з іншими закоханими в небо в Авіаційному навчальному кадетському центрі імені Данила Дідіка Громадської організації «Цивільний повітряний патруль».

‒ У нашому центрі суворі вимоги щодо шкільних оцінок, ‒ говорить сержант-кадет Арина Ющенко. ‒ Лише той, хто має в щоденнику 7 і вище балів, може у вихідні приходити на аеродром Харківського авіаційного підприємства, де ми вчимо льотну справу. Я вже виконала декілька ознайомчих польотів на легкомоторних літаках. Наступного літа вступатиму до Харківського Національного університету Повітряних Сил і хочу прийти у військовий виш вже підготовленою.

Юна красуня з льотними емблемами стала на крок ближче до мрії, коли разом із іншими 23 вихованцями Авіаційного навчального кадетського центру на плацу Харківського обласного військкомату урочисто склала зобов’язання кадета. Слова вірності Україні та обіцянки підкорити п’ятий океан юні українці проголосили в присутності військовослужбовців Збройних Сил України, учасників АТО/ООС, військових авіаторів та своїх рідних.

‒ Усередині мене все кипить від радості та щастя. Мені дуже хотілося пройти цей фінальний рубіж навчання в центрі та скоріше перейти на вищий рівень підготовки. Щоб там не сталося, я витримаю всі фізичні та моральні навантаження для того, щоб одягнути погони курсанта льотного факультету ХНУПС, ‒ пообіцяла Арина Ющенко.

Зі знаменною подією кадетів-пілотів привітали: військовий комісар Харківського обласного військкомату полковник Юрій Калгушкін, голова ГО «Цивільний повітряний патруль» Юрій Поривай та інші почесні гості.

‒ Не вогники, а потужні блискавки я бачу в очах юнаків та дівчат, які так прагнуть піднятися високо над землею, ‒ звернувся до кадетів полковник Юрій Калгушкін. – Запам’ятайте прості, але глибокі за містом слова зобов’язання кадета. Це допоможе по життю неухильно рухатися до будь-якої мети та бути патріотом своєї країни.

Велику гордість за своїх вихованців у цей день відчув й офіцер запасу Юрій Поривай.

‒ У нашому навчальному центрі на п’ятьох курсах вчаться десятки юних сердець. Окрім підготовки до польотів, також вчимо тактику, інженерну справу, стріляємо в тирах тощо. Не всі долають труднощі навчання та доходять до випуску. Та ті, хто ж таки отримує свідоцтво про закінчення, назавжди закохані в небо.

На завершення урочистого заходу військовий капелан окремої бригади територіальної оборони, розташованої на Харківщині, отець Сергій благословив юнаків та дівчат.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Одна з ракет росіян впала за 15 км від польського кордону

Одна з ракет росіян впала за 15 км від польського кордону

Прем’єр Польщі Дональд Туск заявив, що у ніч на суботу одна з ракет росії, що атакували Україну, впала за 15 км від польського кордону.

Президент: Україні необхідні системи ППО, достатня кількість зброї, а також оперативність у постачанні

Президент: Україні необхідні системи ППО, достатня кількість зброї, а також оперативність у постачанні

Володимир Зеленський заявив, що Україна вдячна Сполученим Штатам і кожному з партнерів за рішення на підтримку нашої держави та людей. Маємо зробити все, щоб життя перемогло.

Рятувальники з-під завалів дістали тіло чоловіка у Вовчанську

Рятувальники з-під завалів дістали тіло чоловіка у Вовчанську

У Вовчанську Харківської області з-під завалів, спричинених ворожими обстрілами, рятувальники вилучили тіло загиблого чоловіка.

Ворог повертає субмарини до пункту базування в новоросійську — Дмитро Плетенчук

Ворог повертає субмарини до пункту базування в новоросійську — Дмитро Плетенчук

Після перерви росіяни знову вдарили з акваторії Чорного моря. Про те, якими ракетами та скільки кораблів було задіяно для цієї атаки, розповів начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук.

Прем’єр-міністр проінспектував зведення фортифікаційних споруд поблизу державного кордону

Прем’єр-міністр проінспектував зведення фортифікаційних споруд поблизу державного кордону

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на Волині ознайомився з процесом зведення військових інженерно-технічних та фортифікаційних споруд поблизу державного кордону.

Конкуренція зростає: у Міноборони розповіли про тижневі результати рекрутингу до Сил оборони

Конкуренція зростає: у Міноборони розповіли про тижневі результати рекрутингу до Сил оборони

Заступник Міністра оборони України Наталія Калмикова розповіли про тижневі результати рекрутингу до війська через онлайн-платформи працевлаштування Lobby X, Work.ua, robota.ua, OLX Україна.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Пілот БПЛА

від 25000 до 125000 грн

Одеса

Рота УБАК (37 ОБрМП)

Стрілець-помічник гранатометника

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

128 ОБр Сил ТрО

медична сестра у військову частину

від 25000 до 130000 грн

Малі Дмитровичі, Київська область

Кухар

від 8000 до 9000 грн

Озерне

Військова частина А1435

Механік-електрозварник, військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

81 ОАеМБр

Військова служба за контрактом в ЗСУ

від 45000 до 110000 грн

Київ

Шевченкіський в м. Києві РТЦКтаСП