ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Підсумки армійського тижня: що змінилося в ЗСУ та як реагувати на випади російського агресора

Новини Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 18 Листопада 2019, 13:40

АрміяІnform продовжує готувати огляд найважливіших новин, що стосуються українського війська. Минулий тиждень відзначився позитивними тенденціями щодо пошуків шляхів вирішення низки проблемних безпекових питань, а також посиленням бойових спроможностей ЗСУ з отриманням нових партій озброєння та військової техніки.

Розвиток та зміцнення ЗСУ

Рота 13-го окремого десантно-штурмового батальйону пройшла самооцінку першого рівня за стандартами НАТО

Упродовж тижня, що минув, з особовим складом 1-ї десантно-штурмової роти 13-го окремого десантно-штурмового батальйону 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ проводилося ротне тактичне навчання, під час якого підрозділ пройшов самооцінку першого рівня за стандартами країн НАТО. До самооцінки десантно-штурмового підрозділу залучали офіцерів ДШВ та Сухопутних військ, які пройшли відповідні курси Оцінки за стандартами країн Альянсу, а також іноземні інструктори зі Збройних сил Грузії, Республіки Ірландія та ФРН.

 Армія отримала перші 100 серійних ракет «Вільха»

Українська армія отримала першу партію ракет до ракетного комплексу «Вільха» — усього передано 100 штук. Про це повідомили в Департаменті військово-технічної політики, розвитку озброєння і військової техніки Міноборони. До українського війська перші серійні ракети «Вільха» почали надходити у 2019 році. До січня 2020-го очікуються подальші постачання.

Також для потреб важкої артилерії у вітчизняного виробника закуплено 152-мм снаряди під наявні запаси пороху, а «Укроборонпром» найближчим часом має організувати серійне виробництво модернізованих реактивних систем залпового вогню «Верба», яка пройшла всі необхідні випробування і взята на озброєння.

Військово-Морські Сили ЗСУ отримають ще три патрульні катери класу Island

Катери «Старобільськ» і «Слов’янськ» — лише невелика частина допомоги у сфері безпеки, яку США вже надали Україні з 2014 року. Крім цих двох патрульних катерів типу Island, Сполучені Штати нададуть ще три додаткові катери цього ж класу. Це катери американської Берегової охорони, які надалі збільшать військово-морські спроможності ВМС України.

Протидія агресії РФ

Безпека в Азово-Чорноморському регіоні. Пошук шляхів ефективного реагування на випади агресора

Російська Федерація продовжує блокувати значні ділянки акваторії Чорного та Азовського морів. Під час проведення своїх навчань вони закривають фактично дві третини Чорного моря, блокуючи шляхи цивільного судноплавства не лише в напрямку українських портів, а й інших країн регіону. Для адекватного реагування на ці та інші загрози, в Україні вже втретє проходить Міжнародна конференція з морської безпеки. Вона є спільною ініціативою командування Військово-Морських Сил ЗСУ та Міжнародного центру стратегій оборони і безпеки. Завдяки двом попереднім конференціям уже створено міжнародну фахову спільноту на підтримку національної безпеки України на морі за участю представників провідних морських держав. Про прогнозовані наслідки та доцільне реагування докладніше читайте тут.

Військово-патріотичне виховання плануватимуть у масштабах країни

15-16 листопада у Центральному будинку офіцерів ЗС України за організації Управління цивільно-військового співробітництва ЗС України розпочалася Конференція з планування заходів військово-патріотичного виховання дітей і молоді на 2020-2021 роки. Вперше про військово-патріотичне виховання заговорили в масштабах країни. Під час круглого столу представники Міноборони, ЗСУ, центральних органів виконавчої влади, облдержадміністрацій та громадських організацій визначали пріоритети та узгоджували основні заходи на найближчі два роки. Про проблематику цього важливого напрямку діяльності держави згодом читайте в матеріалах АрміїInform. А як проходила конференція — можна ознайомитися за посиланням.

Питання про надання добровольцям офіційного статусу учасника бойових дій зрушено з місця

Цього тижня в Офісі Президента відбулася нарада, присвячена обговоренню питань розробки законопроєктів, що вирішують проблеми кримінального переслідування добровольців — учасників бойових дій на Донбасі. Питання надання статусу особам, які захищали нашу батьківщину у складі добровольчих об’єднань, є дуже важливим. Вирішено створити робочу групу для підготовки відповідних профільних законопроєктів. До її складу ввійшли: доброволець Євген Дикий, представник Служби зовнішньої розвідки Василь Вовк, представники Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, а також громадської організації «Юридична сотня». Голова підкомітету Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Анатолій Остапенко повідомив: законопроєкт № 2045-1 про надання офіційного статусу учасника бойових дій членам добровольчих формувань уже опрацьовано для розгляду в другому читанні.

Читайте нас в Telegram
На Херсонщині показали меморіал на честь українських захисників

На Херсонщині показали меморіал на честь українських захисників

На Херсонщині при в’їзді у Надеждівку Білозерської громади встановили меморіал на честь визволителів села.

Ідентифіковано окупанта, який вбив капітана буксира на Херсонщині

Ідентифіковано окупанта, який вбив капітана буксира на Херсонщині

Прокурорам вдалося ідентифікувати військовослужбовця рф, причетного до вбивства капітана судна у Голій Пристані на Херсонщині.

Володимир Зеленський подякував Австралії за новий пакет допомоги для України

Володимир Зеленський подякував Австралії за новий пакет допомоги для України

Президент України Володимир Зеленський подякував Австралії за оголошений новий пакет підтримки для нашої держави і людей.

Данія посилить фінансову допомогу оборонній промисловості України

Данія посилить фінансову допомогу оборонній промисловості України

У рамках розширення співпраці між Україною та Данією сьогодні ми зробили ще один крок для зміцнення нашої оборони у протистоянні з ворогом.

Відновленню не підлягає: наші дронщики показали розправу над транспортом окупантів

Відновленню не підлягає: наші дронщики показали розправу над транспортом окупантів

На Бахмутському напрямку українські прикордонники знищили два мотоцикли загарбників.

Президент: Україні треба щонайменше 7 систем Patriot

Президент: Україні треба щонайменше 7 систем Patriot

Українці пройшли сьогодні ще один масований ракетний удар — 34 російські ракети різних типів. Основна мішень — це енергетика, різні об’єкти галузі: і електроенергетика, і об’єкти для транзиту газу. Саме ті газові об’єкти, від яких залежить, зокрема, безпека постачання в Євросоюз.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Майстер цеху, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Вознесенськ

Військова частина А2920

Гранатометник

від 21000 до 120000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Заступник командира роти з морально-психологічного забезпечення

від 27000 до 31000 грн

Ковель

Військова частина А4825

Стаpший водій, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Стрілець, Стрілець – зенітник

від 20000 до 50000 грн

Старокостянтинів, Хмельницька область

Інженер-електромеханік

від 16000 до 19000 грн

Львів

4762 військове представництво МОУ