ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Дніпрі розпочався поглиблений науково-практичний тренінг NATO Science for Peace and Security Programme

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 11 Листопада 2019, 11:03

З 11 по 15 листопада у Дніпрі відбудеться поглиблений тренінг NATO Science for Peace and Security Programme — «Протидія агентам зброї масового ураження та новітні технології: поглиблений тренінг реагування на виклики у сфері конфлікту та безпеки у східній Україні». Такий захід уперше відбувається в Україні в рамках співпраці з Північноатлантичним альянсом. Участь у вишколі пройдуть 300 лікарів і фахівців із захисту від хімічних, біологічних, радіаційних та ядерних загроз, лекторами будуть провідні інструктори з США та Європи.  Про це під час спільної пресконференції заявили організатори заходу: головний лікар Дніпровської обласної лікарні імені Мечникова — ко-директор проєкту Сергій Риженко, ко-директор проєкту Тімоті Еріксон, професор Гарвардської медичної школи  Сонні Пател та Головний координатор від НАТО Патрик Чиллю.

За словами організаторів, на початку року було схвалено грант НАТО SPS (програма «Наука заради миру та безпеки») на проведення тренінгу цього листопада у Дніпрі у співпраці з Гарвардською гуманітарною ініціативою та лікарнею Мечникова.

Найкращі спікери та інструктори з Америки та Європи, зокрема провідні інструктори NAEMT (Американська національна асоціація парамедиків та медичних техніків) планують вишколити військових і цивільних лікарів з усієї України відразу з кількох напрямків: освітні технології, надання невідкладної допомоги, ультразвукове діагностування екстрених станів, запобігання та захист від хімічних, біологічних, радіаційних та ядерних загроз.

За словами головного лікаря лікарні ім. Мечникова та ко-директора проєкту Сергія Риженка, захід подібного масштабу в Україні проводять уперше, проте місце його проведення вибрано невипадково — прифронтове Дніпро стикнулося з величезною кількістю тяжких поранених, яких лікували в усіх лікарнях міста, тому набутий досвід є безцінним і ним необхідно ділитися, особливо в умовах збройної агресії, якої зазнала Україна.

«Багато бійців, які пройшли через нас, не мали шансів одужати, але всі зусилля лікарів не минули марно і три тисячі бійців були врятовані у лікарні імені Мечникова. За цим спостерігали наші колеги з інших країн, вони приїжджали, допомагали, проводили тренінги, вони і є ініціаторами проведення цього форуму, в якому братиме участь 300 фахівців з різних галузей. Будуть лектори з усього світу, які пройшли війну, це дуже важливо. До війни ми зовсім не мали досвіду лікування поранених, а нині ми можемо цим досвідом ділитися», — зазначив Сергій Риженко.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Уряд продовжив на місяць термін дії відстрочки від призову працівникам Укрзалізниці

Уряд продовжив на місяць термін дії відстрочки від призову працівникам Укрзалізниці

Кабінет Міністрів України продовжив на один місяць термін дії відстрочок від призову на військову службу для працівників АТ «Укрзалізниця».

Танки, дрони й артилерія: росія 28 разів обстріляла прикордонні громади Сумщини

Танки, дрони й артилерія: росія 28 разів обстріляла прикордонні громади Сумщини

За сьогодні, 3 травня, російські військові 28 разів обстріляли прикордоння Сумської області. Зафіксовано 120 вибухів.

Обмін полоненими «всіх на всіх» можливий в межах Саміту миру — Президент

Обмін полоненими «всіх на всіх» можливий в межах Саміту миру — Президент

Президент України Володимир Зеленський заявив, що обмін полоненими «всіх на всіх» можливий не лише після закінчення війни, а й в межах Саміту миру.

Продавав авто, що були ввезені як гумдопомога для ЗСУ: ділку загрожує до семи років в’язниці

Продавав авто, що були ввезені як гумдопомога для ЗСУ: ділку загрожує до семи років в’язниці

Перед судом постане засновник громадської організації з Мукачівщини, який продавав автомобілі, ввезені в Україну як гуманітарна допомога. Йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Внаслідок ракетного удару по по Чугуєву пошкоджений вокзал, троє поранених

Внаслідок ракетного удару по по Чугуєву пошкоджений вокзал, троє поранених

У Чугуєві Харківської області внаслідок ракетного удару пошкоджений вокзал, є поранені.

Штурм начинается, ты под кустами прячься, не выходи вперед всех — ГУР перехоплення

Штурм начинается, ты под кустами прячься, не выходи вперед всех — ГУР перехоплення

Головне управління розвідки МО України перехопило розмову цивільної та військовослужбовця зс рф, в якій вона застерігає орка не проявляти «героїзм», а сидіти тихенько під кущиком, чекаючи «тиші».

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інженер-електронік

від 16000 до 19000 грн

Львів

4762 військове представництво МОУ

Оператор комплексу радіоелектронної боротьби

від 21000 до 50000 грн

Одеса

Військова частина А2238

Водій-механік аеродромно-технічної роти

від 20000 до 50000 грн

Львів, Львівська область

Медсестра в ЗСУ

від 21000 до 51000 грн

Львів

Львівський РТЦК та СП м.Жовква

Бухгалтер

від 24000 до 54000 грн

Харків

Військова частина А1215

Лікар-терапевт

Київ

Військова частина А7039