ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Повертаємо до повноцінного життя навіть безнадійних пацієнтів» – полковник медичної служби Василь Лафаренко

Life story Відео
Прочитаєте за: 3 хв. 19 Листопада 2021, 12:24

Медичною спільнотою світу визнано, що кардіологічні пацієнти – одні з найважчих у терапевтичному профілі, а смертність від серцевих захворювань – найвища серед усіх інших. Навіть від таких, як онкологія чи COVID. Тому провідні країни світу залучають великі кошти для розвитку сучасних методик лікування кардіологічних пацієнтів і вкладають чималі ресурси у спеціалістів-медиків цього профілю.

Стан вітчизняної медицини достатньо відомий для загалу і, напевно, не потребує зайвих коментарів. Проте це не означає, що в нас немає лікарів світового рівня: один із них проходить службу у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону. Мова йде про заслуженого лікаря України, кандидата медичних наук, начальника кардіологічного відділення, полковника медичної служби Василя Лафаренка.

Цей спеціаліст стояв і біля витоків створення сучасної військової медицини. Прийшовши до тоді ще військового шпиталю Західного Оперативного командування, він разом із цією структурою стійко витримав випробовування усіма скороченнями та псевдо реформами.

– Довелось у буквальному сенсі прориватись і боротися за кожного спеціаліста нашого відділення, – пригадує Василь Анатолійович. – Доводити керівництву рівність усіх, важливість і необхідність повноцінного існування відділення. Та навіть поставлені на межу виживання, ми змогли не втратити позицій.

Сьогодні відділення полковника медичної служби Василя Лафаренка приймає до півтори тисячі хворих на рік. Часто-густо сюди потрапляють люди, яких в інших лікарнях визнали безнадійними і рекомендували родичам «придивлятися» до надмогильних пам’ятників. Проте… зіткнувшись із методикою лікування Лафаренка, люди поверталися до повноцінного життя.

– Секрет мого успіху простий, – із усмішкою пояснює лікар. – Головне – не зупинятись у власному розвитку, постійно вчитись і освоювати нові методики, вкладатись у свою освіту. Прогресивно, але уважно застосовувати все те нове, що з’являється у світовій практиці. Адже так ми можемо створювати власні стилі лікування та розробляти передові методики.

Зрозуміло, велику роль у лікуванні відіграє дуже гармонійно підібраний лікарсько-сестринський колектив відділення.

– Якихось спеціальних критеріїв відбору людей у мене немає, – наголосив Василь Анатолійович. – Головна вимога – щоб людина прагнула навчитись чомусь новому, не боялась питати про незрозуміле і сприймала поради. А так, ми всі були молодими і кожного з нас хтось вчив.

Головною нагородою для себе військовий лікар вважає вдячність пацієнтів.

– Ви знаєте, коли людина каже, що молиться за мене кожного дня і, буваючи в церкві, запалює свічку за моє здоров’я, то це найвище визнання, – зізнався полковник медичної служби Василь Лафаренко. – І такі слова не замінити грамотами та медалями.

Сьогодні, незважаючи на чергову хвилю пандемії, кардіологічне відділення ВМКЦ Західного регіону заповнене майже на сто відсотків. Адже підступність COVID полягає в тому, що він уражує найслабші місця організму. Тому роботи в кардіологів не меншає.

Фото і відео автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Ворог за добу здійснив 60 обстрілів північного прикордоння

Ворог за добу здійснив 60 обстрілів північного прикордоння

російські загарбники продовжують обстрілювати прикордонні території Чернігівської та Сумської областей.

Підбили техніку, добили піхоту: Сили оборони нищать штурмові групи окупантів

Підбили техніку, добили піхоту: Сили оборони нищать штурмові групи окупантів

Яскраві епізоди знищення ворожої техніки та озброєння за допомогою артилерії та FPV-дронів.

У центрі Києва проводять контррозвідувальні заходи

У центрі Києва проводять контррозвідувальні заходи

Серед основних локацій — Софійська і Михайлівська площі та прилегла місцевість.

Проти сталевих воїнів ворог використовує БК з ієрогліфами — пресофіцер Діна Вонг

Проти сталевих воїнів ворог використовує БК з ієрогліфами — пресофіцер Діна Вонг

Ситуація у смузі відповідальності окремої танкової Сіверської бригади, що виконує завдання на сході країни, залишається напруженою. Утім, бійці стійко тримають позиції.

Розрахунок ППО механізованої бригади знищив за добу три ворожі дрони ZALA

Розрахунок ППО механізованої бригади знищив за добу три ворожі дрони ZALA

Протягом однієї доби розрахунок ППО 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр» знищив три ворожі безпілотники ZALA.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Майстер з ремонту та обслуговування безпілотних літальних апаратів

від 50000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО (Військова частина А7270)

Водій категорій B, C, військовослужбовець у Стрий

від 20500 до 50500 грн

Стрий

Військова частина А2847

Водій, військовослужбовець

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039

Радіотелефоніст, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Розвідник

від 20000 до 120000 грн

Херсон

126 ОБр Сил ТрО

Водій, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область