ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Головнокомандувач ЗС України взяв участь у багатонаціональному засіданні сержантського складу в межах Програми НАТО DEEP

Відео Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 9 Листопада 2021, 18:32

Сержанти відіграють важливу роль у ланцюгу відносин командир – підлеглі. У країнах НАТО сержанти стежать за дисципліною, навчають солдатів за принципом: «слідуй за мною – роби як я» та командують цілими підрозділами. Україна вже давно стала на шлях трансформації сержантського корпусу та провела низку важливих реформ щодо зміцнення сержантсько-старшинського корпусу, так званого хребта української армії.

Сьогодні, 9 листопада, на базі Національного університету оборони України імені Івана Черняховського розпочало роботу багатонаціональне робоче засідання експертної групи з питань професійного сержантського складу в межах Програми НАТО «Удосконалення військової освіти» (Defence Education Enhancement Program — DEEP). До участі в засіданні залучені близько 50 представників країн-членів та партнерів Альянсу. Групу іноземних експертів НАТО на заході очолює керівник Програми НАТО DEEP Міжнародного секретаріату НАТО Маріуш Соліс. Україну представляє головний майстер-сержант Збройних Сил України — начальник Управління по роботі з сержантським складом Збройних Сил України Олександр Косинський (співголова засідання).

Вдячність від керівництва Збройних Сил України за результативну допомогу в питаннях підготовки представників сержантського корпусу фахівцям Альянсу висловив Головнокомандувач ЗС України генерал-лейтенант Валерій Залужний:

— Я хотів би подякувати програмі НАТО «Удосконалення військової освіти», яка працює з 2013 року. Завдяки вам у реформі сержантського складу ми зробили величезні кроки. У нас повноцінно і якісно функціонують 4 центри підготовки сержантів. Ми повністю опанували багаторівневу систему підготовки сержантського складу й успішно працюємо над підготовкою інструкторів. Рухаючись до НАТО, ми також опановуємо підготовку штабних сержантів.

До участі в робочому засіданні також залучені представники Департаменту військової освіти і науки Міністерства оборони України, структурних підрозділів Генерального штабу ЗСУ, які відповідають за питання професійної освіти та підготовки сержантського складу, командувань видів, окремих родів військ (сил) Збройних Сил України, закладів фахової передвищої військової освіти, центрів підготовки сержантського складу.

Захід такого масштабу є свідченням значного прогресу України в розбудові професійного сержантського корпусу. З кожним роком дедалі більше військовослужбовців обирають шлях професійного сержанта, і це не дивно, адже реформа сержантського корпусу зазнала колосальних змін.

— Раніше дуже багато сержантів переходили на офіцерські посади, але це було до того, як ми розпочали реформу сержантського корпусу. Ми змінили систему грошового забезпечення, ввели нову колонку військових звань, яка мотивує сержанта обирати шлях професійного сержанта. Також було вирішено багато соціальних питань, як-от компенсація коштів за піднайом житла. На сержанта покладається дедалі більше відповідальності в питаннях підготовки особового складу, у питаннях підтримання дисципліни та підготовки підрозділу до виконання завдань за призначенням. У нас є сержанти, які виконують обов’язки навіть командирів взводу, — розповів співголова засідання Олександр Косинський.

Багатонаціональне засідання триватиме впродовж трьох днів. Учасники представлятимуть програми та курси професійної підготовки сержантського складу, пропозиції щодо їх синхронізації, визначатимуться з можливими форматами майбутніх програм обміну викладачами-інструкторами з метою розширення співробітництва між навчальними закладами за підтримки Програми НАТО DEEP.

Фото автора,

Відео Андрія Суворова

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У Бериславі армія рф скинула вибухівку на заклад освіти

У Бериславі армія рф скинула вибухівку на заклад освіти

російські війська продовжують нищити освітні заклади на Херсонщині.

Президент: російське зло навіть напередодні Великодня прагне нести руїни

Президент: російське зло навіть напередодні Великодня прагне нести руїни

Сьогодні зранку була тривала доповідь Олександра Сирського. Головком доповів саме щодо наших фронтових позицій, конкретних дій підрозділів, конкретних напрямків.

На Донеччині збили російський Су-25

На Донеччині збили російський Су-25

Воїни 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка сьогодні збили російський Су-25 на Донеччині.

Мінометники показали, як нищать ворога на Куп’янському напрямку

Мінометники показали, як нищать ворога на Куп’янському напрямку

На Куп’янському напрямку мінометники «Помсти» показали свою роботу, внаслідок чого двоє окупантів були ліквідовані, ще двоє — поранені.

Пенсіонеру-переправнику не вдалося довезти до Тиси двох «водолазів»

Пенсіонеру-переправнику не вдалося довезти до Тиси двох «водолазів»

62-річного жителя міста Тячів, який мав намір переправити в Румунію двох чоловіків, викрили у ході реалізації інформації, наданої співробітниками оперативно-розшукового відділу Мукачівського прикордонного загону.

«У вас вообще, Саш, никого почти не осталось, это п*здец» — ГУР перехоплення

«У вас вообще, Саш, никого почти не осталось, это п*здец» — ГУР перехоплення

Українські розвідники оприлюднили перехоплену розмову цивільної з Новоборового Луганської області щодо великих втрат та зниклих безвісти військовослужбовців зс рф.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор-дешифрувальник (БпЛА), військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО

військова служба за контрактом

від 21000 до 123000 грн

Одеса, Одеська область

Фельдшер, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Дніпро

Військова частина А4615

Водій трала, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Азов, 12-та бригада спеціального призначення НГУ

Інспектор прикордонної служби, зв’язківець

від 20500 до 25000 грн

Херсон

Херсонський прикордонний загін

Зовнішній пілот, оператор ударних БПЛА

від 30000 до 90000 грн

Павлоград

Військова частина А4759