ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Збір резервістів ССО вийшов на фінішну пряму!..

Навчання та тренування Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 24 Вересня 2021, 17:09

На Хмельниччині триває збір розвідників, зв’язківців та водіїв оперативного резерву першої черги Сил спеціальних операцій Збройних Сил України.

Як ми вже повідомляли, захід відбувається під керівництвом штатних військових інструкторів з бойовим досвідом участі в АТО/ООС.

Начальник штабу зборів повідомив, що за перші десять днів з резервістами різних спеціальностей проведено комплекс теоретичних і практичних занять за різними видами тактико-спеціальної підготовки та за напрямками, відповідно до обійманих посад.

– Наразі вже позаду заняття з вогневої,інженерної підготовки, військової топографії, тактичної медицини. Залежно від спеціальностей планували роботу так, аби максимально ефективно і динамічно використати кожен день у полі, лісі, в навчальному класі чи на автодромі, – каже офіцер.

На те вони й резервісти, щоб першими до строю стати

Більше ніж половина резервістів, а серед розвідників це майже 90%, мають за плечима досвід участі в бойових діях на сході нашої держави. В мирному житті, поза зборами, це держслужбовці, приватні підприємці, механізатори, юристи, менеджери, будівельникивіком від 20 до 50 років, які вдома під ліжком чи у шафах робочих кабінетів тримають напоготові укомплектовані усім необхідним наплічники чи валізи.

Резервіст-розвідник з позивним «Філ» каже, що зі своїм наплічникомне розлучається з 2013 року, а саме,з Майдану. В цивільному житті він державний службовець.

– Виконував завдання в АТО/ООС у складі окремого полку спеціального призначення в 2014, 2015, 2019 і 2020 роках. Намагаюсь постійно тримати себе у формі. Нажаль, мені далеко не 25 років за паспортом, та й не минулася бойова травма 2014-го. За останній рік кілька разів лікувався у шпиталі, тепер відновився і, як бачите, бігаю. Ділюсь бойовим досвідом з побратимами, беру нове й цікаве від інструкторів, вдосконалюю власні вміння й навички як у володінні зброєю, так і в тактиці дій малих підрозділів ССО.

Начальник штабу зборів зокрема зазначив, що під час роздільних занять за спеціальностями зв’язківці вивчали матеріально-технічну базу сучасних радіозасобів, зокрема – короткохвильові та ультракороткохвильові радіостанції Harris, що призначені для зв’язку з командним пунктом на великих відстанях та для зв’язку всередині групи спеціального призначення.

Водії на автодромі тактичного поля вдосконалювали навички водіння на автомобілях «ЗІЛ», «Урал», «КАМАЗ», «ГАЗ-66».

Визначити тип, позначити маркером і обійти…

Інструктори з інженерної підготовки під час практичних занять з розвідниками кажуть, в підготовці резервістів опиралися на свій, власний досвід участі в АТО/ООС. Тому відпрацьовують такі мінні поля, які ворог встановлює в районі бойових дій на сході України.

– Проросійські найманці та їхні куратори жодним чином не дотримуються міжнародних Женевських чи Оттавських конвенцій, встановлюють заборонені у світі протипіхотні вибухові пристрої у некерованому варіанті, – каже один з інструкторів. – Відповідно, ми відпрацьовуємо дії підрозділу на замінованій ділянці місцевості використовуючи при цьому навчальні протипіхотні міни ПМН-2, ПОМ-2, МОН-50 і вистрибуючі осколкові міни кругового ураження ОЗМ-72. Кожен член групи повинен знати і вміти ідентифікувати інженерний боєприпас, розуміти ступінь його небезпеки, позначити сигнальним маркером і обійти. Ми розділили учасників практичних занять на дві групи. Кожна встановлює міни на своїх визначених смугах лісової місцевості, потім групи міняються навчальними місцями і долають заміновані ділянки. Ми спостерігаємо за цим за допомогою дистанційного пульта, потім розбираємо, аналізуємо, працюємо над помилками.

Навчання – як лакмус…

Уже на початку наступного тижня усі резервісти візьмуть участь у тактико-спеціальних навчаннях, які стануть своєрідним іспитом-підсумком. Три дні й дві ночі вони проведуть в лісах-полях за 30 кілометрів від ППД військової частини. Навчання покажуть, наскільки добре кожен засвоїв настанови та рекомендації інструкторів, як вміє діяти в команді – тобто в групі. Водії здійснять автомобільний марш з точки «А» до точки «Б» та у зворотному напрямку, зв’язківці покажуть свої вміння й навички, розвідники накрутять десятки кілометрів вдень і вночі умовно-ворожою територією та в так званій сірій зоні, проводитимуть диверсійні дії в тилу противника.

Позаштатний кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Ворог атакує на шести напрямках: на фронті за добу понад 70 боєзіткнень

Ворог атакує на шести напрямках: на фронті за добу понад 70 боєзіткнень

Протягом доби зафіксовано 71 бойове зіткнення. Загалом, ворог завдав 31 ракетний та 46 авіаційних ударів, здійснив 23 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

За два тижні спецпризначенці ліквідували майже 500 окупантів, 25 танків та 65 ББМ

За два тижні спецпризначенці ліквідували майже 500 окупантів, 25 танків та 65 ББМ

Спецпризначенці СБУ за два тижні уразили 25 танків і декілька сотень іншої ворожої техніки.

Ворог атакує Дніпропетровщину з артилерії та ударними БПЛА: є постраждалі та руйнування

Ворог атакує Дніпропетровщину з артилерії та ударними БПЛА: є постраждалі та руйнування

Протягом дня агресор наніс 13 ударів дронами-камікаде по Нікопольщині, 5 разів обстрілював район з артилерії та скинув боєприпас з БПЛА.

Всі країни «Великої сімки» доєдналися до міжнародної коаліції з повернення українських дітей

Всі країни «Великої сімки» доєдналися до міжнародної коаліції з повернення українських дітей

До міжнародної коаліції з повернення українських дітей доєдналася Японія.

Армійські спортсменки стали віцечемпіонками Європи з академічного веслування

Армійські спортсменки стали віцечемпіонками Європи з академічного веслування

Українська жіноча четвірка парна стали віцечемпіонками Європи з академічного веслування.

Олександр Павлюк показав, як готують мисливців за ворожими дронами

Олександр Павлюк показав, як готують мисливців за ворожими дронами

У навчальних центрах Сухопутних військ ЗС України активно готують винищувачів «Шахедів», «Орланів», «Ланцетів» і навіть крилатих ракет.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стpілець, помічник гpанатометника

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Командир зенітного ракетного взводу

від 27000 до 57000 грн

Старокостянтинів, Хмельницька область

Бойовий медик взводу

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

81 ОАеМБр

Стрілець-помічник гранатометника

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Водій-електрик, військовослужбовець

від 21000 до 23000 грн

Харків

Метрологічний центр військових еталонів ЗСУ

ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЕЦЬ (Оператор БПЛА)

від 20000 до 120000 грн

Ужгород

Перший відділ Ужгородського РТЦК та СП