ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Тиждень на передовій: 69 порушень «тиші», троє захисників України загинули, 17 дістали поранення, 1 – бойове травмування

Лонгрід Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 13 Вересня 2021, 8:10

Згідно з щоденними зведеннями пресслужби штабу Об’єднаних сил, з 6 по 12 вересня російсько-окупаційні війська 69 разів порушили домовленості, досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи. Для порівняння, як повідомляла АрміяInform, минулого тижня було зафіксовано 43 ворожих обстріли.

З боку російських збройних формувань спостерігається зростання обстрілів із забороненого Мінськими домовленостями озброєння, зокрема БМП, гранатометів різних систем, мінометів калібру 82 мм та 120 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. 

У напрямку Катеринівки 7 вересня противник здійснив дистанційне мінування позицій Збройних Сил України за допомогою РПГ із застосуванням ПОМ-2 (10 мін). Активізувались польоти безпілотних апаратів біля лінії розмежування. Так, за тиждень на Луганщині та Донеччині зафіксовані прольоти п’яти ворожих безпілотників типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування та БПЛА невизначеного типу, який здійснив скидання двох саморобних вибухових пристроїв на Донеччині. Про порушення режиму припинення вогню українська сторона СЦКК проінформувала СММ ОБСЄ.

За повідомленням Командування Об’єднаних сил, за тиждень троє українських захисників дістали поранення, несумісні з життям (11 вересня загинули двоє військовослужбовців, 12 вересня – 1 військовий ЗСУ). Командування операції Об’єднаних сил висловлює щирі та глибокі співчуття рідним і близьким загиблих.

17 захисників зазнали поранення, один – бойового травмування. Воїнам оперативно надали необхідну медичну допомогу та доправили до лікувальних закладів. 

За тиждень незаконні російські формування здійснили обстріл чотирьох населених пунктів

  • 8 вересня противник обстріляв із міномета калібру 82 мм околиці Мар’їнки
  • 8 вересня з тимчасово окупованого Красного Лиману збройні формування зі ствольної артилерії 122 мм обстріляли село Кряківка, що на Луганщині. 
  • 9 вересня з артилерії 122 мм та мінометів 120 мм здійснено обстріл Верхньоторецького
  • 11 вересня з боку позицій збройних формувань РФ у Докучаєвську зафіксований обстріл села Новогнатівка із застосуванням ствольної артилерії 122-го калібру

У результаті обстрілів в усіх випадках зафіксовані пошкодження цивільної інфраструктури. Постраждалих осіб серед цивільного населення, на щастя, немає. 

Усі порушення зафіксовані та задокументовані українською стороною СЦКК, відповідні ноти направлено до СММ ОБСЄ та органів досудового розслідування України й стануть черговими свідченнями злочинів російських незаконних збройних формувань на українській землі.

Піротехнічні розрахунки ДСНС України зі складу Об’єднаних сил з 6 по 12 вересня обстежили 17 га території та знешкодили понад 800 вибухонебезпечних предметів.  

Підготувала Наталія Ткачук

Читайте нас в Telegram
ППО півдня України знищила 3 російські БПЛА

ППО півдня України знищила 3 російські БПЛА

Підрозділи протиповітряної оборони півдня України 6 травня знищили 3 російські БПЛА.

Олександр Павлюк показав відбиття ворожого штурму на Куп’янському напрямку

Олександр Павлюк показав відбиття ворожого штурму на Куп’янському напрямку

Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Олександр Павлюк показав наші дронщики відбили ворожий штурм на Куп’янському напрямку.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

На Сумщині росіяни завдали 5 ударів

На Сумщині росіяни завдали 5 ударів

Вночі та зранку 7 травня 2024 року російські окупанти здійснили 5 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області, зафіксовано 21 вибух, обстрілів зазнали Білопільська, Глухівська та Есманьська громади.

Україна переходить до виготовлення боєприпасів калібрів НАТО

Україна переходить до виготовлення боєприпасів калібрів НАТО

Підприємства Укроборонпрому поступово переходять до виготовлення боєприпасів калібрів НАТО – 60-мм мінометних мін.

Унаслідок ворожих обстрілів житлових кварталів Херсонщини поранено чоловіка

Унаслідок ворожих обстрілів житлових кварталів Херсонщини поранено чоловіка

російські війська впродовж доби, 6 травня, обстріляли 16 населених пунктів Херсонської області, а також місто Херсон. Через російську агресію одна людина дістала поранення.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець-помічник гранатометника, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Військова служба за контрактом

від 21000 до 123000 грн

Київ, Київська область

Командир взводу

від 25000 до 25000 грн

Ужгород

Військова частина 3115 НГУ

Командир міномета

від 25000 до 125000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Помічник військового коменданта, військовослужбовець

Запоріжжя

Комендатура військових сполучень Запоріжжя

Водій, військовослужбовець

до 21000 грн

Львів

125 обр СВ ЗСУ