ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як у Вінниці перевіряли мобілізаційні резерви

Навчання та тренування
Прочитаєте за: 2 хв. 23 Липня 2021, 15:54

У Вінниці провели тактико-спеціальне навчання з особовим складом зонального відділу Військової служби правопорядку ЗСУ. Відпрацьовано порядок дій особового складу під час переведення на функціонування в умовах особливого періоду в умовах значної дестабілізації суспільно-політичної обстановки. Як окремі елементи навчання відпрацювали питання управління підрозділами під час ведення територіальної оборони.

У межах тактико-спеціального навчання відбулися одноденні перевірні збори резервістів оперативного резерву першої черги. За час існування зонального відділу це перші збори резервістів.

— Ми навчаємося всі — від рядового до начальника зонального відділу, — розповідає очільник Вінницького зонального відділу ВСП полковник Ігор Коваленко. — По-перше, навчаємо особовий склад, як діяти під час переведення відділу на штат воєнного часу. На практиці відпрацьовуємо дії фахівців: кадрів, фінансів, логістики, командирів підрозділів, психолога, медиків. По-друге, з особовим складом, який прибув на збори, проводимо заняття з тактичної медицини, вогневої та спеціальної підготовки. Добре пам’ятаємо всі проблеми мобілізацій 2014 року. Тож головне завдання — не допустити подібних прогалин у майбутньому.

До одноденних зборів залучили майже пів сотні резервістів. Частина тих, хто прибув, — колишні військові Вінницького зонального відділу ВСП та ті, що мають реальний бойовий досвід. А також військовозобов’язані, яких подав територіальний центр комплектування.

— Основа наших резервістів — патріотично вмотивовані люди, які відслужили по кілька контрактів, військові пенсіонери. Всі мають бойовий досвід, за плечима по кілька ротацій у район проведення АТО/ООС. У них вдома є комплект форми, елементи екіпірування та спорядження. Вони підтримують на належному рівні військові навички й фізичні кондиції. У разі потреби готові повернутися на службу, приступити до виконання службових обов’язків і бойових завдань у районі ООС, навчити новачків, поділитися з ними досвідом, — запевняє полковник Ігор Коваленко.

Він каже, що водночас зі зборами триває рекрутинг щодо підписання контракту на військову службу в резерві, відповідно до недавно ухваленого Закону «Про основи національного спротиву». За результатами такої роботи 5 осіб уклали контракти із зональним відділом на службу в резерві.

— Служба в резерві має низку переваг, про які доведено учасникам зборів, — розповідає офіцер. — Головна з них — людина чітко знатиме, куди мусить прибути в разі введення воєнного стану, на якій посаді і з ким служитиме. Чітко знатиме завдання та обов’язки і вмітиме їх виконувати.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Міноборони працюватиме з однією з найбільших супутникових компаній щодо обмеження зйомки території України

Міноборони працюватиме з однією з найбільших супутникових компаній щодо обмеження зйомки території України

Представники Міноборони зустрілись з представниками компанії, яка, єдина у світі, забезпечує щодобову фотозйомку усієї території планети з роздільною здатністю 3-5 метрів.

Внаслідок обстрілу Гірника на Донеччині 2 людини загинуло і 6 поранено

Внаслідок обстрілу Гірника на Донеччині 2 людини загинуло і 6 поранено

Росіяни сьогодні по обіді атакували «Ураганами» місто Гірник на Донеччині.

Італійська гаубиця-«бабуся» влучно б’є по ворогу вдень і вночі

Італійська гаубиця-«бабуся» влучно б’є по ворогу вдень і вночі

Гармату OTO Melara Mod 56 розробили ще в 1950-х роках для гірсько-піхотних підрозділів. Але такий поважний вік не заважає їй зараз точно і ефективно знищувати росіян.

Литва, Латвія та Естонія закликали ЄС розпочати переговори з Україною щодо вступу до блоку

Литва, Латвія та Естонія закликали ЄС розпочати переговори з Україною щодо вступу до блоку

Президенти Естонії, Латвії та Литви: Алар Каріс, Едгарс Рінкевічс і Гітанас Науседа у 20-ту річницю вступу країн Балтії до Євросоюзу закликали розпочати переговори з Україною щодо вступу до блоку.

Підтримка з боку USAID зміцнила стійкість України до російських обстрілів — Бріджит Брінк

Підтримка з боку USAID зміцнила стійкість України до російських обстрілів — Бріджит Брінк

До Києва прибула заступник адміністратора Агентства Сполучених Штатів з міжнародного розвитку (USAID) Ізабель Коулман.

ГУР назвало кількість у росії ракет «циркон», «онікс», «калібр» та Х-69

ГУР назвало кількість у росії ракет «циркон», «онікс», «калібр» та Х-69

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило орієнтовні запаси в росії ракет типу «циркон», «онікс», «калібр» та Х-69, а також динамку їх виробництва.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Офіцер групи планування штабу

від 21000 до 50000 грн

Запоріжжя

79 окремий батальйон 102 ОБр Сил ТрО

оператор радіорозвідки

від 25000 до 130000 грн

Полтава, Полтавська область

Радіотелефоніст-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Дніпро

Косівський РТЦК та СП

Начальник електpостанції, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Стрілець

від 40000 до 120000 грн

Житомир

1 ОБрСпП ім. Івана Богуна