ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Навчання “Сі Бриз-2021” вкотре підтвердили, що сьогодні ми маємо силу в єдності»

Міжнародне співробітництво Новини Події
Прочитаєте за: 2 хв. 10 Липня 2021, 17:05

На полігоні морської піхотивідбулась церемонія закриття українсько-американського навчання «Сі Бриз-2021». На церемонію закриття берегового компонента прибув заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України генерал-полковник Михайло Коваль, командувач ВМС ЗС України контрадмірал Олексій Неїжпапа та командувач морської піхоти генерал-лейтенант Юрій Содоль.

– Українські та американські морські піхотинці, військові Молдови та Грузії спільно відпрацьовували заходи на суходолі у трьох областях України, на берегах Чорного моря й на річках Дунай і Дніпро, продемонструвавши нашу спроможність виконувати будь-які спільні завдання, — звертаючись до присутніх, сказав контрадмірал Олексій Неїжпапа. – Навчання «Сі Бриз-2021» вкотре підтвердили, що сьогодні ми маємо силу, силу в єдності, спільних поглядах і цінностях. Хочу подякувати нашим партнерам з 6-го флоту США, колегам із Грузії та Молдови, які не перший рік підтримують нас у цьому навчанній решті партнерів за підтримку та спільну організацію цих навчань.

Керівник навчань від США капітан 1 рангу Стюард Бауман подякував представникам 30 країн за участь у навчаннях та зауважив, що весь досвід, який було отримано, буде тим нагадуванням про нашу співпрацю.

– Разом з державами-членами Альянсу та країнами-партнерами ми продовжуватимемо й надалі спільні тренування задля безпеки у цьому регіоні. Маю надію, що наступного року ми побачимо ще більше учасників, – додав капітан 1 рангу Стюард Бауман.

За словами командувача морської піхоти генерал-лейтенанта Юрія Содоля, берегова компонента гідно впоралася із завданнями і поставленої мети було досягнуто. Особовий склад української  морської піхоти, який бувосновою багатонаціональних сил компоненти, на практиці продемонстрував свій професіоналізм, успішно здійснив не тільки планування операцій, а й управління силами за стандартами НАТО.

– Я дякую всім за ту працю, віддачу, яку кожен з вас продемонстрував протягом цих десяти днів навчання, – додав Юрій Содоль.

Нагадаємо, що під час активної фази військовослужбовці з Грузії та Молдови, а також морської піхоти США та України, проводили тактичні морські та повітряні десанти, подолали понад півтисячі кілометрів у маршах, діяли спільно та за єдиним задумом навчання. Також цього року у береговій компоненті навчань брали участь більшеніж 1000 військовослужбовців з України, США, Грузії та Молдови. Понад 100 одиниць військової техніки. Також значно було розширено географію навчань. Берегова фаза «Сі Бриз-2021» проходила в Одеській, Миколаївський та Херсонській областях.

Варто додати, що під час урочистої церемонії найкращих учасників українсько-американського навчання було нагороджено відзнаками та цінними подарунками, також військові обмінялись сувенірами.

Варто додати, що під час урочистої церемонії кращих учасників українсько-американського навчання було нагороджено відзнаками та цінними подарунками, також військові обмінялись пам’ятними сувенірами на згадку.

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На Великдень ворог вдарив 5 ракетами по ТЕС на Донеччині

На Великдень ворог вдарив 5 ракетами по ТЕС на Донеччині

В першій половині 5 травня росіяни вдарили ракетами по території Слов'янській тепловій електростанції у Краматорському районі.

НАТО відпрацьовує в Північній Атлантиці протичовнову боротьбу в рамках маневрів Dynamic Mongoose-2024

НАТО відпрацьовує в Північній Атлантиці протичовнову боротьбу в рамках маневрів Dynamic Mongoose-2024

В акваторії Північної Атлантики в активну фазу увійшли навчання підрозділів країн НАТО Dynamic Mongoose 24, які мають на меті перевірити протичовнові та надводні можливості союзників.

У Києві запрацював сучасний спортзал для ветеранів та військових

У Києві запрацював сучасний спортзал для ветеранів та військових

У межах простору «Київ Мілітарі Хаб» відкрили сучасний спортзал із реабілітаційними тренажерами для військовослужбовців та ветеранів. Тут вони можуть безкоштовно займатися фізичними вправами.

Сили оборони провели штурм зі взяттям полонених

Сили оборони провели штурм зі взяттям полонених

Бійці 23 окремого стрілецького батальйону ЗСУ атакували позиція ворога і поповнили наш обмінний фонд.

У Харкові 10 постраждалих внаслідок російського удару по центру міста

У Харкові 10 постраждалих внаслідок російського удару по центру міста

Медики у Харкові надають допомогу десятьом постраждалим за двома адресами влучань після російського удару.

В тимчасово окупованому Бердянську знищили російського ката  

В тимчасово окупованому Бердянську знищили російського ката  

 Вранці 5 травня у Бердянську Запорізької області вибухнув автомобіль Ford Kuga, який належав ананьєвському євгену олександровичу.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Майстер цеху, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Вознесенськ

Військова частина А2920

Кулеметник, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО

Військова служба за контрактом

від 20000 до 22000 грн

Надвірна

Надвірнянський РТЦК та СП

номер обслуги зенітного артилерійського відділення

від 20000 до 120000 грн

Чернігів, Чернігівська область

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Олександрія

Старобільський РТЦК та СП

Інспектор прикордонної служби

до 20100 грн

Чернігів

105 прикордонний загін