ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На Чернігівщині триває підготовка параду військ з нагоди Дня Незалежності України

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 2 Липня 2021, 9:43

Понад тисячу військовослужбовців та майже 300 одиниць техніки зібрали на військовому аеродромі «Півці», що біля Чернігова, тренувалися для участі у параді з нагоди 30-ї річниці Дня Незалежності України.

Про це інформує пресслужба Сухопутних військ ЗС України.

 Зведена механізована колона нараховує 24 парадні розрахунки (коробки). До неї входять військові, озброєння та військова техніка різних видів Збройних Сил України. А саме: Сухопутних військ, морської піхоти Військово-Морських Сил, зенітно-ракетні війська Повітряних сил, Сил спеціальних операцій, Десантно-штурмових військ. 

Крім них, залучені й інші силові структури, зокрема Національна гвардія України. 

До парадних розрахунків входить артилерія, автомобільна техніка, зокрема, санітарні авто та «Богдани», реактивні системи залпового вогню БМ-21 «Град», комплекси радіоелектронної боротьби з безпілотними літальними апаратами тощо. 

Повідомляється, що тренування парадних розрахунків триває вже тиждень. 

– Сьогодні – третій день практичного тренування. Особливістю параду в цьому році буде те, що залучається більше новітніх зразків озброєння та техніки. Крім того, буде залучена не лише бойова техніка, а й та, що нещодавно прийнята на озброєння. Це майже 300 одиниць. У минулому параді кількість не перевищувала двохсот, – повідомив командувач логістики Командування Сухопутних військ ЗС України бригадний генерал Володимир Карпенко. 

Головний старшина зведеної механізованої колони прапорщик Дем’ян Танський, який сам був учасником параду у 2018 році, зазначив, що для участі відібрані найкращі військовослужбовці з підрозділів. А також те, що вони є учасниками бойових дій на сході України. 

– Якщо чесно, емоції переповнюють. Підняття патріотич

ності, морального духу дуже високе, – ділиться спогадами військовий. – Я дуже радий, що знову потрапив сюди. Це словами не передати. Треба побути і самому взяти участь. 

Тренування особового складу відбувається щодня згідно з графіком, до обіду і після. Для особового складу, який тренується на аеродромі, організовані всі умови для комфортного проживання. Наметове містечко, що збиралося протягом трьох тижнів, нараховує 50 «будиночків». Військові забезпечені меблями, постільною білизною, встановлені лазнево-пральні комплекси, умивальники, вбиральні. Харчування хоч і польове, але повноцінне: включає свіжі фрукти та овочі, м’ясні страви. Організоване і дозвілля та відпочинок. Наприклад, є можливість подивитися матчі «Євро-2020» на великому екрані польового автомобільного клубу.

Зазначається, що тренування на Чернігівщині триватиме до 7 серпня. Далі колона переміститься до Києва, де продовжить відточувати дії уже під час генеральних репетицій на злітній полосі «Антонова» та безпосередньо на Хрещатику.

Читайте нас у Facebook
Загарбники атакували підприємство на Харківщині ракетами «Гром Е-1»

Загарбники атакували підприємство на Харківщині ракетами «Гром Е-1»

Армія рф завдала удару ракетами «Гром Е-1» по підприємству у Чугуївському районі Харківської області.

На Рівненщині лікар піде під суд за те, що «малював» ухилянтам інвалідність

На Рівненщині лікар піде під суд за те, що «малював» ухилянтам інвалідність

Служба безпеки та Національна поліція заблокували три схеми ухилення від мобілізації та незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку. У різних регіонах України затримано всіх організаторів викритих злочинів.

Важка артилерія та ударні дрони: Нікопольщина потерпає від ворожих атак

Важка артилерія та ударні дрони: Нікопольщина потерпає від ворожих атак

Протягом дня російська армія обстрілювала Нікопольщину. Окупанти застосовували дрони-камікадзе та важку артилерію.

Використання інструментів штучного інтелекту може змінити хід війни — заступник Міністра оборони

Використання інструментів штучного інтелекту може змінити хід війни — заступник Міністра оборони

Заступниця Міністра оборони Катерина Черногоренко зустрілася з представниками компанії Helsing, яка займається інтеграцією штучного інтелекту в оборонні технології. Разом з CEO та співзасновником Helsing Гундбертом Шерфом обговорили можливості інтеграції рішень з використанням штучного інтелекту до існуючого програмного забезпечення української армії.

Десантники демонструють розправу на технікою окупантів

Десантники демонструють розправу на технікою окупантів

Окупанти, що намагалися штурмувати позиції десантників 77-ї окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗС України отримали достойну відсіч від пілотів ударних дронів.

В Україні випустили нову марку, присвячену ураженим російським кораблям

В Україні випустили нову марку, присвячену ураженим російським кораблям

Сьогодні, 2 травня, в Укрпошті презентували нову марку — «русскій воєнний флот — до дна», на якій зображені кораблі, що були знищені або пошкоджені ЗСУ, ВМС, ГУР та СБУ.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець 135 окремого батальйону

від 20000 до 120000 грн

Обухів, Київська область

Інспектор прикордонної служби

від 21000 до 25000 грн

Мукачево

Мукачівський прикордонний загін

Лікар, військовослужбовець

від 28000 до 78000 грн

Болград, Одеська область

Кухар-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Харків

Косівський РТЦК та СП

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Харків

Старобільський РТЦК та СП

Програміст-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Київ

Косівський РТЦК та СП