ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У пам’ять про старшину Володимира Бєлова, воїна гірсько-штурмової бригади

Life story
Прочитаєте за: 3 хв. 15 Червня 2021, 12:38

«11 червня, зафіксовано 9 обстрілів позицій підрозділів Об’єднаних сил. Неподалік Водяного, що на Приазов’ї, противник чотири рази відкривав вогонь з автоматичних станкових, ручних протитанкових, підствольних гранатометів і великокаліберних кулеметів. Унаслідок обстрілу один військовослужбовець дістав осколкове поранення, що несумісне з життям».

Так офіційно наприкінці минулого тижня повідомили про трагічну новину з фронту – загибель сержанта Володимира Бєлова, воїна гірсько-штурмової бригади. Хтось поставив у соцмережах сумний коментар, на кшталт «Герої не вмирають», хтось і зовсім не звернув уваги.

Учора рідні та найближчі побратими поховали Володимира. Вони й досі не можуть оговтатись від шоку. Адже загиблий був справжнім професіоналом, старшим ВОПу, із чудовим тактичним баченням обстановки та давно доведеними до автоматизму навичками. А ще – душею компанії, фронтовим фотографом та автором справжніх шедеврів електронної музики… Здавалось, такі перемагають у будь-якій битві, та великий калібр не залишив жодного шансу.

Так сталось, що ми познайомились із Володимиром у день його загибелі і були останніми його співбесідниками. Домовлялись про інтерв’ю, потоваришували, потиснули один одному руки. Тільки розійшлись кожен у своїх справах – ми на інший ВОП робити репортаж, Володя – на спостережник своєї позиції, аж тут ворог вкотре продемонстрував свою підступність…

Товариш та побратим Володимира молодший сержант Юрій Москаленко ділиться, що за роки служби воїн не відступив ні на крок на жодній із позицій, наскільки б напруженою не була обстановка.

– Ми познайомились ще у 2015-му, це була перша наша ротація, Луганський напрямок. Він приїхав на якихось кілька тижнів пізніше. Виявилось, що земляк – теж із Київщини, цікавий співрозмовник, мудрий та ще й веселий по життю. То ж і потоваришували та пішли фронтовими стежками пліч-о-пліч. Коли на одній позиції служили, коли на різних, то завжди підтримували зв’язок і один одного. Від першого дня служби в одному взводі й аж до дня загибелі… Досі не можу вимовити в слух…

Володимиру довірили відповідальну позицію, призначили старшим взводного опорного пункту. Він не був офіцером, але постійно розвивався по сержантській вертикалі, пройшов курси підготовки, лідерства, успішно складав тести і мав амбітні плани щодо військової кар’єри. Що вже казати про бойовий досвід: Михайлівка, Піски, Зайцеве, Гранітне, Чермалик, Водяне… Ротацій – не злічити.

– Він завжди продумував усе до дрібніших деталей: розміщення вогневих точок, спостережних постів, все, що стосується логістики і ворожих сутичок.. Важко знайти більш відповідального та тямущого воїна. Мабуть, тому новина про його загибель і стала таким шоком. Ми ще в обід встигли перекинутись кількома жартами, поспілкуватись, а вже під вечір – така звістка. Я, чесно зізнаюсь, до останнього думав, що це якась помилка…

«Прапор» обіцяє, що зробить все можливе, аби помститись за смерть Володимира.

– Вчора ми втратили побратима, а я – хорошого друга. Ми здружились кілька років тому, разом брали участь у навчаннях із британцями «Орбітал». Тоді жили в одному наметі, тренувалися в одній групі. Володимир був дуже позитивним та веселим, часом аж занадто. З ним було неможливо не потоваришувати. Та це не головне. Головне, що він був надійним у всьому, це та людина, на яку завжди можна було покластись.

Побратим пояснює, що Володимир був людиною війни, у хорошому сенсі слова. Відважним воїном, чудовим тактиком, патріотом України. Мріяв про перемогу, постійно вдосконалювався як воїн. А ще поважав батька, та дуже важко переживав, коли не стало матері.

– Важко говорити про Володю в минулому часі. Він не сидів у соцмережах, не вибігав першим, коли приїжджали фотографи, не любив давати інтерв’ю… Але він був одним із найкращих серед нас.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Ветерани можуть скористатися програмою пільгового кредитування для бізнесу: деталі

Ветерани можуть скористатися програмою пільгового кредитування для бізнесу: деталі

«Ощадбанк» представив нову програму «Бізнес 4.5.0» для мікро-, малого та середнього бізнесу.

Окупанти у неділю скинули 11 керованих авіабомб на правобережжя Херсонщини

Окупанти у неділю скинули 11 керованих авіабомб на правобережжя Херсонщини

У неділю росіяни скинули 11 керованих авіабомб на правобережну частину Херсонської області.

У Львівській та Волинській областях триває будівництво захисних споруд для енергетичних підстанцій

У Львівській та Волинській областях триває будівництво захисних споруд для енергетичних підстанцій

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей оглянув хід будівництва другого рівня захисту на енергетичних підстанціях.

Майже 180 разів росіяни обстріляли українські ТЕС від початку широкомасштабного вторгнення

Майже 180 разів росіяни обстріляли українські ТЕС від початку широкомасштабного вторгнення

Від 24 лютого 2022 року російська армія вже майже 180 разів атакувала українські теплові електростанції.

Сили оборони за тиждень знищили 6620 окупантів і 849 одиниць озброєння та техніки

Сили оборони за тиждень знищили 6620 окупантів і 849 одиниць озброєння та техніки

За тиждень з 21 по 28 квітня 2024 року Сили оборони України знищили близько 6620 осіб особового складу противника.

Володимир Зеленський: Patriot, NASAMS, IRIS-T потрібні зараз в Україні для захисту неба

Володимир Зеленський: Patriot, NASAMS, IRIS-T потрібні зараз в Україні для захисту неба

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російський терор можливий лише тому, що зброї та рішень для захисту життя в нас поки що менше, ніж у росії здатності руйнувати.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник майстеpні (з ремонту озбpоєння та техніки), військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Снайпер

від 40000 до 120000 грн

Житомир

1 ОБрСпП ім. Івана Богуна

Лікар медичного пункту, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Навідник-оператор, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Технік служби захисту інформації в автоматизованих системах

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Кулеметник

від 50000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО (Військова частина А7270)