ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Львівський бронетанковий завод налагодив серійну модернізацію танків Т-64 зразка 2017 року

Новини Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 2 хв. 4 Червня 2021, 12:27

ДП «Львівський бронетанковий завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», налагодило серійну модернізацію танків Т-64 зразка 2017 року, які обладнані тепловізорами, цифровими радіостанціями, засобами супутникової навігації та новим динамічним захистом.

Про це повідомляє пресслужба Укроборонпрому.

Зазначається, що завдяки цьому вдалося значно розширити бойові можливості Т-64, який є основною бойовою машиною бронетанкових підрозділів українського війська та відмінно показав себе в протистояннях з агресором на сході України. До того ж саме цей танк у 2017 році проявив себе в танкових змаганнях НАТО The Strong Europe Tank Challenge та був продемонстрований під час торішнього параду з нагоди Дня Незалежності України.

Так, під час модернізації в бойову машину встановлюється новий прицільний комплекс навідника з тепловізором, який забезпечує виявлення, розпізнавання та знищення противника вогнем 125-мм гармати в будь-який час доби та за будь-яких погодних умов.

Водночас інші члени екіпажу отримали нові прилади нічного бачення з електронно-оптичним перетворювачем третього покоління. Ці прилади мають високу стійкість до світлових завад, вони не чутливі до засвічення навіть під час використання противником спеціальних завад в інфрачервоному діапазоні. Окрім того, вони встановлюються на штатні кріплення та підключаються до електричної мережі танка без її зміни, що дозволяє значно зменшити час та витрати для інтеграції приладів у системи бойової машини.

Також Т-64 зразка 2017 року отримав новий динамічний захист, який значно посилює рівень захищеності бойової машини й ефективно протидіятиме всім сучасним протитанковим засобам ураження: кумулятивним та бронебійним, а також ударно-кумулятивним боєприпасам типу «ударне ядро».

Ще однією особливістю Т-64 зразка 2017 року є система супутникової навігації від Держпідприємства «Орізон-Навігація», що входить до складу ДК «Укроборонпром». Цей навігаційний комплекс працює в автоматизованій цифровій системі, що дозволяє в режимі онлайн обмінюватись надійно зашифрованими даними. Дані про місцезнаходження кожної машини можуть надходити до командувачів усіх рівнів, від командира взводу до керівництва всією бойовою операцією.

Також танки оснащують новими цифровими радіостанціями «Либідь К-2РБ», які забезпечать надійний, захищений від перешкод та перехоплення зв’язок на дистанції до 70 кілометрів.

Зазначимо, що раніше модернізацію танків Т-64 до цього рівня проводив лише Харківський бронетанковий завод Укроборонпрому, який вже направив до українського війська понад півтори сотні Т-64 зразка 2017 року. А завдяки потужностям Львівського бронетанкового заводу процес переозброєння українського війська модернізованими машинами відбуватиметься значно швидше.

Читайте нас в Telegram
На Херсонщині показали меморіал на честь українських захисників

На Херсонщині показали меморіал на честь українських захисників

На Херсонщині при в’їзді у Надеждівку Білозерської громади встановили меморіал на честь визволителів села.

Ідентифіковано окупанта, який вбив капітана буксира на Херсонщині

Ідентифіковано окупанта, який вбив капітана буксира на Херсонщині

Прокурорам вдалося ідентифікувати військовослужбовця рф, причетного до вбивства капітана судна у Голій Пристані на Херсонщині.

Володимир Зеленський подякував Австралії за новий пакет допомоги для України

Володимир Зеленський подякував Австралії за новий пакет допомоги для України

Президент України Володимир Зеленський подякував Австралії за оголошений новий пакет підтримки для нашої держави і людей.

Відновленню не підлягає: наші дронщики показали розправу над транспортом окупантів

Відновленню не підлягає: наші дронщики показали розправу над транспортом окупантів

На Бахмутському напрямку українські прикордонники знищили два мотоцикли загарбників.

Президент: Україні треба щонайменше 7 систем Patriot

Президент: Україні треба щонайменше 7 систем Patriot

Українці пройшли сьогодні ще один масований ракетний удар — 34 російські ракети різних типів. Основна мішень — це енергетика, різні об’єкти галузі: і електроенергетика, і об’єкти для транзиту газу. Саме ті газові об’єкти, від яких залежить, зокрема, безпека постачання в Євросоюз.

Українська авіація 16 разів завдала ударів по військах рф

Українська авіація 16 разів завдала ударів по військах рф

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 16 районах зосередження особового складу противника.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Суми

Косівський РТЦК та СП

Заряджаючий, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Технік із системного адміністрування

від 21000 до 51000 грн

Чернігів

Чернігівський зональний відділ ВСП

Кулеметник

від 50000 до 100000 грн

Дніпро

Військова частина А7408

Оператор звукометричного комплексу, ЗСУ

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область

Військовослужбовець, стрілець

від 20100 до 120100 грн

Київ, Київська область