Війна змінюється кожні чотири місяці Боєць «Кібер» є пілотом БПЛА ACS-3. Цей апарат може літати до 16 годин. — Сам комплекс називається…
Начальник продовольчої служби Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ» майор Павло Міщенков розповів, що системою харчування за каталогом у цілому задоволений, адже норми забезпечення за старою моделлю не давали змоги достатньо урізноманітнити страви для особового складу та не відповідали потребам сьогодення.
— Станом на зараз харчуємося за принципом раціонального використання продуктів харчування. Плануємо до видачі лише ту кількість продуктів, що максимально споживають. Це дає змогу економити кошти та планувати до видачі курсантам як додаткове харчування різні фрукти, свіжі овочі, шоколад, соки, кисломолочні продукти, велику кількість різної випічки: хотдоги, гамбургери, булочки. Випічку, до речі, робимо тільки самі, — розповів майор Павло Міщенков.
За його словами, Військовий інститут танкових військ — єдиний навчальний підрозділ Міністерства оборони в Харкові, де всі страви готують військові кухарі, перебуваючи на відповідних посадах. Цивільний персонал займається лише обслуговуванням, як-от вантажники, мийники, заготівельники. Те, що куховарять контрактники, неабиякий плюс для такого великого міста, адже зарплатня у працівника ЗСУ невелика, і знайти цивільних кухарів украй важко.
Утім, попри позитивні відгуки військовослужбовців про каталожну систему харчування, вона має проблемні питання, які потребують системного вирішення.
Мова йде про зміни до чинних договорів з постачальниками продуктів про права замовників.
Раніше ми мали право відмовити у прийманні на забезпечення продуктів харчування, якість яких сумнівна, з подальшим складанням рекламації. Нині ж у разі виявлення неякісних, наприклад, овочів, ми повинні їх приймати на зберігання і залучати до відбору представників Установи безпечності харчових продуктів або інших уповноважених лабораторій. Вони, зі свого боку, надають експертну оцінку про якість продуктів, — зазначив майор Павло Міщенков.
За його словами, такий стан речей не є прийнятним, адже забирає чимало часу і зусиль. Крім того, у самій військовій частині харчові продукти приймає теж комісія, у складі якої не менше ніж чотири посадові особи. Тому виявити ту ж зіпсовану картоплю можуть і самі — для цього не потрібно бути експертом.
Якщо ви чимось не задоволені (або задоволені, впевнені і такі будуть) надсилайте впродовж 2-3 днів фото своїх сніданків, обідів та вечерь. Побачимо, де насправді є проблеми на солдатській кухні. Наші журналісти завітають до вашої військової частини з цими фото. Ми знаємо як вплинути на ситуацію.
Чекаємо на ваші фотолисти за адресою: insider@armyinform.com.ua. Вказуйте лише номер вашої частини. Анонімність, конфіденційність гарантуємо.
@armyinformcomua
Міністр оборони України Денис Шмигаль зустрівся з Міністром оборони Нідерландів Рубеном Брекельмансом та обговорив запуск спільного виробництва deep-strike БПЛА.
Безпілотникіи 3 Окремої важкої механізованої Залізної бригади та суміжників безупинно перемелюють російських загарбників і трощать їхнє озброєння та укріплення.
Підрозділи 24 ОМБр імені Короля Данила тримають оборону в Часовому Ярі, знищуючи накупантів при спробах накопичення.
Перший батальйон ПБС Kraken 3 АК цілодобово та комплексно працює по окупантах в Харківській області.
22-річний Михайло підписав «Контракт 18‒24» із 95-ю окремою десантно-штурмовою Поліською бригадою, тому що відчуває відповідальність за друзів, з якими разом вчився у військовому ліцеї.
Бійці підрозділу «Артан» Головного управління розвідки щоночі виконують бойові завдання. не даючи ворогу ані хвилини перепочинку.
від 24000 до 54000 грн
Степанівка, Сумська область
від 21000 до 24000 грн
Київ, Київська область
Війна змінюється кожні чотири місяці Боєць «Кібер» є пілотом БПЛА ACS-3. Цей апарат може літати до 16 годин. — Сам комплекс називається…