ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Ворог вчергове намагається дискредитувати ЗСУ: через перешкоджання польотам з боку противника над підконтрольною Уряду України територією зазнав аварії БПЛА СММ

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 18 Травня 2021, 10:12

Українська сторона СЦКК повідомляє, що проросійські найманці сфабрикували та широко розгорнули чергову кампанію з дискредитації ЗС України, повідомляє пресслужба операції Об’єднаних сил.

В основу провокаційного наративу окупантів покладено інцидент із БПЛА СММ дальнього радіуса дії, який зазнав аварії над підконтрольною уряду України територією 17 травня цього року. Інформуємо, що подія сталася внаслідок цілеспрямованого перешкоджання з боку ворога польотам БПЛА Місії.

Особливістю БПЛА дальнього радіуса дії S-100 є моніторинг як лінії розмежування, так і Державного кордону між Україною та РФ, що заважає Кремлю вільно постачати збройним формуванням РФ в ОРДЛО озброєння та військову техніку.

За оцінкою Української сторони СЦКК, протягом квітня-травня майже кожен запланований політ S-100, вже зі зльоту в населеному пункті Степанівка, зазнавав перешкод внаслідок глушіння. 17 травня зафіксовано активні перешкоди системам керування літального апарата упродовж усього дня, починаючи з 4:30. Перешкоди були встановлені станціями РЕБ РФ (типу Р-330 «Житєль») російського виробництва. Дальність роботи зазначених станцій РЕБ становить 60 – 90 км.

Наголошується, що розміщення таких станцій у населених пунктах Кадіївка, Горлівка, Донецьк та Новоазовськ  дозволяє впливати на роботу БПЛА вздовж усієї лінії розмежування.

Подібні факти вже неодноразово фіксувалися українською стороною, починаючи з середини березня 2021 року. За статистикою, кількість запусків Місією БПЛА з підконтрольної Україні території у півтора раза перевищує кількість аналогічних запусків з непідконтрольних районів. Якщо додати до цієї статистики кількість випадків перешкоджання діяльності патрулів СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях, об’єктивно вимальовується картина системних дій противника по зниженню ефективності роботи Місії.

Супутньою метою дій окупантів, як і раніше, є дискредитація ЗС України перед СММ ОБСЄ та Європейською спільнотою. Не даремно найманцями «влучно» обрано час провокації – напередодні засідань ТКГ на тлі активізації міжнародних партнерів по підтримці України в контексті пошуку шляхів вирішення конфлікту та приїзду високоповажних іноземних делегацій до району ООС.

Українська сторона СЦКК об’єктивно інформує СММ ОБСЄ про порушення з боку ворога та всіляко сприяє Місії у виконанні Мандату. У фокусі особливої уваги української сторони є безперешкодне виконання завдань моніторингу ситуації СММ ОБСЄ усіма наявними силами та засобами.

Читайте нас у Facebook
Підтримка з боку USAID зміцнила стійкість України до російських обстрілів — Бріджит Брінк

Підтримка з боку USAID зміцнила стійкість України до російських обстрілів — Бріджит Брінк

До Києва прибула заступниця адміністратора Агентства Сполучених Штатів з міжнародного розвитку (USAID) Ізабель Коулман.

ГУР повідомило кількість у росії ракет «циркон», «онікс», «калібр» та Х-69

ГУР повідомило кількість у росії ракет «циркон», «онікс», «калібр» та Х-69

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило орієнтовні запаси в росії ракет типу «циркон», «онікс», «калібр» та Х-69, а також динамку їх виробництва.

Колаборанти розпродують Азовське узбережжя так званим російським інвесторам

Колаборанти розпродують Азовське узбережжя так званим російським інвесторам

Окупанти пропонують «інвесторам» з росії незаконно привласнені землі вздовж Азовського узбережжя, зокрема пансіонати, бази відпочинку й рекреаційні зони.

У Нікополі внаслідок артобстрілу та удару дроном-камікадзе постраждали четверо осіб

У Нікополі внаслідок артобстрілу та удару дроном-камікадзе постраждали четверо осіб

У Нікополі Дніпропетровської області внаслідок російського обстрілу поранення дістали четверо людей. росармія атакувала місто з артилерії та ударним дроном.

Рустем Умєров закликав ірландського колегу до інвестицій в українські оборонні компанії

Рустем Умєров закликав ірландського колегу до інвестицій в українські оборонні компанії

Міністр оборони Рустем Умєров у телефонній розмові з віцепрем’єр-міністром, міністром оборони та міністром закордонних справ Ірландії Міхалом Мартіном подякував йому за постійну політичну і практичну підтримку України у відбитті російської агресії.

На Вінниччині затримали на гарячому організатора схеми для ухилянтів

На Вінниччині затримали на гарячому організатора схеми для ухилянтів

У межах кримінальної справи оперативники Могилів-Подільського прикордонного загону спільно з представниками Нацполіції викрили чоловіка, який організував схему незаконного переправлення осіб через державний кордон.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Заряджаючий, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Старший бойовий медик

від 20000 до 120000 грн

Київ

120 Окрема Бригада ТрО ЗСУ

Військовослужбовець в ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Кропивницький

Старобільський РТЦК та СП

Навідник-оператор, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Одеса

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Командир відділення управління засобами РЕБ, ВОС 539. Війська РЕБ.

від 19000 до 120000 грн

Коломия, Івано-Франківська область

Фельдшер, військовослужбовець

від 24000 до 124000 грн

Львів

216 окремий батальйон 125 ОБр Сил ТрО