ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Туреччина передала обладнання для поліпшення реабілітації поранених українських військових

Новини Реабілітація
Прочитаєте за: 2 хв. 13 Травня 2021, 10:34

У Військово-медичному клінічному лікувально-реабілітаційному центрі м. Ірпінь відбулися урочистості щодо передачі українським медикам від народу Туреччини допоміжного обладнання для оснащення майбутнього відділення реабілітації пацієнтів з наслідками пошкоджень і захворювань центральної нервової системи та інвалідів.

Про це повідомляється на сторінці Командування Медичних сил Збройних Сил України у Facebook.

Так, координатор програм ТІКА в Україні Турецької агенції зі співробітництва та координації Есмер Джунейтер передав пристрій для безперервної пасивної розробки колінного суглоба, побутову техніку та допоміжні ліжка, що допоможе покращити умови перебування майбутніх пацієнтів і, враховуючи новітні закордонні методики, дозволить перебувати в палатах їхнім рідним.

«Ми працюємо в Україні з 1998 року. Перший офіс було відкрито в Криму, а згодом і в Києві. Після незаконної анексії Криму РФ у 2014 році наш Кримський офіс було закрито. Наразі ми маємо налагоджені контакти з Офісом Президента України в особі Уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадима Свириденка, тому із задоволенням погодилися на пропозицію допомогти з відповідним обладнанням для здійснення реабілітації українських військових. Впевнений, що наша співпраця триватиме й надалі», розповів Есмер Джунейтер.

«Я вдячний Вам і народу Туреччини за підтримку, бо знаю на власному досвіді, наскільки важливим для наших бійців, які зазнали важких поранень, є проходження відповідного лікування та реабілітації, а також створення для них комфортних умов та можливості перебування разом з ними близьких, що значно покращить та пришвидшить цю реабілітацію», підкреслив Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко.

Тимчасовий виконувач обов’язків командувача Медичних сил Збройних Сил України полковник медичної служби Сергій Халік також висловив представникам Турецького агентства зі співробітництва та координації подяку за підтримку і допомогу. Він підкреслив, що співпраця з Туреччиною відбувається у багатьох напрямках, зокрема і щодо отримання медичного обладнання та проведення реабілітації в цій країні поранених захисників України.

Наприкінці офіційної частини начальник Військово-медичного клінічного лікувально-реабілітаційного центру м. Ірпінь полковник медичної служби Андрій Кіх на знак подяки вручив координатору програм ТІКА в Україні пам’ятний знак медичного центру та запросив його відвідати урочисте відкриття відділення реабілітації пацієнтів з наслідками пошкоджень і захворювань центральної нервової системи та інвалідів, яке відбудеться вже цього літа.

Читайте нас в Telegram
росармія зруйнувала освітній заклад у Херсоні

росармія зруйнувала освітній заклад у Херсоні

Війська росії поцілили по закладу освіти у Корабельному районі Херсонщини. На щастя, обійшлося без жертв.

Противник намагається взяти Часів Яр в оперативне оточення — речник ОСУВ «Хортиця»

Противник намагається взяти Часів Яр в оперативне оточення — речник ОСУВ «Хортиця»

Війська рф продовжують тиснути на позиції українських військових на Бахмутському напрямку, зокрема на околиці міста Часів Яр Донецької області.

Катерина Черногоренко відзначила курсантів — переможців хакатону НATO

Катерина Черногоренко відзначила курсантів — переможців хакатону НATO

Заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко нагородила курсантів Військового інституту телекомунікацій та інформатизації та інженерів SoftServe, які отримали нагороди та стали переможцями на хакатоні TIDE NATO Hackathon у складі команд «JAM Team», «IT Workshop», «Валькірія-1» та «Валькірія-2».

ЗСУ контролюють дві третини сіл Очеретине та Соловйове

ЗСУ контролюють дві третини сіл Очеретине та Соловйове

Сили оборони контролюють дві третини сіл Очеретине та Соловйове Донецької області. Українські військові блокують ворога та працюють над тим, щоб вибити його із займаних позицій.

Одна з ракет росіян впала за 15 км від польського кордону

Одна з ракет росіян впала за 15 км від польського кордону

Прем’єр Польщі Дональд Туск заявив, що у ніч на суботу одна з ракет росії, що атакували Україну, впала за 15 км від польського кордону.

Президент: Україні необхідні системи ППО, достатня кількість зброї, а також оперативність у постачанні

Президент: Україні необхідні системи ППО, достатня кількість зброї, а також оперативність у постачанні

Володимир Зеленський заявив, що Україна вдячна Сполученим Штатам і кожному з партнерів за рішення на підтримку нашої держави та людей. Маємо зробити все, щоб життя перемогло.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Робота/Військовослужбовець ЗСУ/Івано-Франківськ та Область/Без досвіду

від 20100 до 120000 грн

Івано-Франківськ, Івано-Франківська область

Медик-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Київ

Косівський РТЦК та СП

Оператор групи звязку та кібербезпеки

від 21000 до 25000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Радіо-телефоніст

від 20100 до 120100 грн

Дніпро

128 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Медична сестpа-анестезист, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Гранатометник

від 22000 до 50000 грн

Шостка

Військова частина 3022 НГУ