ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Огляд новин ОВТ: система MASS, нові окуляри ENVG-B, ракети MAST-T, всюдиходи BvS10 та нові китайські кораблі

Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 6 хв. 1 Травня 2021, 8:10

Для всіх, хто цікавиться новинами озброєння й військової техніки іноземного виробництва, АрміяInform підготувала огляд найважливіших подій у цій сфері за останній тиждень. З минулими актуальними публікаціями можна ознайомитися тут. В цьому випуску читайте про систему захисту кораблів MASS, нові окуляри ENVG-B для військових США, французькі ракети MAST-T, всюдиходи BvS10 Beowulf для армії США та нові кораблі, які надійшли до ВМС Китаю.

MASS залишається актуальною майже 20 років: ювілейну систему захисту кораблів отримав флот Фінляндії

Спеціалісти філіалу Rheinmetall Waffe Munition GmbH поставили 300-ту систему MASS. Особливістю ювілейної MASS є те, що замовником став флот Фінляндії, який був свого часу першим, хто почав її встановлювати на свої кораблі. Сьогодні ж близько 14 країн користуються цією системою. Про це повідомляється на сайті Navy Recognition.

Сімейство систем захисту кораблів Rheinmetall Multi Ammunition Softkill System (MASS) дозволяє захищати кораблі та катери від широкого спектра загроз як у відкритому морі, так і в прибережних водах або на річках. Повністю автоматизована система-пастка MASS пропонує унікальний ступінь захисту від сучасних ракет з керованими датчиками, що охоплюють усі відповідні довжини хвиль електромагнітного спектра.

MASS можна встановити на будь-який тип судна. Більше того, він може бути інтегрований до наявної системи управління боєм (CMS) або працювати як автономна система. Зазвичай MASS складається від однієї до шести пускових установок. Кожна пускова установка може вистрілити 32 заряди із спеціальним ефектом Omni Trap. Кожен пусковий пристрій має блок управління та інтерфейс даних.

Rheinmetall поступово розширює своє сімейство систем захисту кораблів MASS. Два нових варіанти цієї випробуваної на практиці системи запуску пасток. Зокрема це MASS_OCR із виносним кутовим відбивачем та нова автономна версія MASS_ISS з інтегрованим набором датчиків для систем, бракує незалежних можливостей для виявлення лазерних та радіолокаційних загроз.

Пристрій нічного бачення ENVG-B робить поле бою схожим на відеогру

Один із провідних підрозділів армії США Lancer Brigade опублікував відео з демонстрацією можливостей своїх нових окулярів нічного бачення Enhanced Night Visions Goggle-Binoculars (ENVG-B). Про це повідомляє Popular Mechanics.

ENVG-B надає військовим дуже чітке зображення поля битви і навіть дозволяє солдатам стріляти зі зброї без ризику «зловити кулю» від ворога.

Окуляри, розроблені армією США спільно з L3 Warrior Systems, призначені для забезпечення поглибленої ситуаційної обізнаності, якщо порівнювати з пристроєм попереднього покоління.

Відзначається, що окуляри забезпечують покращене бачення у різних середовищах, таких, як пил, дим, нульова освітленість, а також під землею. Компас доповненої реальності дозволяє військовим орієнтуватися у просторі, не знімаючи захисних окулярів.

Окуляри ENVG-B також мають можливість бездротового підключення. Армія розпочала розгортання ENVG-B у 2019 році та забезпечить цією технологією різні підрозділи.

Франція хоче озброїти свої ударні гелікоптери власними ракетами MAST-T на суму 77 млн євро

Франція вирішила обрати вітчизняні ракети MAST-T для озброєння ударних гелікоптерів замість Brimstone 2 або американських AGM-179JAGM (Joint Air-to-ground Missile).

Відповідну інформацію опублікувала Європейська організація зі співробітництва в галузі озброєнь (OCCAR), яка представляє уряд Франції. Вона підписала контракт з MBDA FR на розробку, виробництво та первинну оперативну підтримку протитанкових ракет MAST-T.

Ракетами MAST-T планується озброїти останню версію ударних гелікоптерів Tiger MKIII. Це надасть їм можливість боротися навіть з найсучаснішими танками. Сьогодні французькі гелікоптери Tiger використовують американські ракети Hellfire, а також ракети, інтегровані з ПТРК HOT-3, які, як вважається, не відповідають вимогам поля бою.

Планується, що серійне виробництво розпочнеться у 2027 році. Нову ракету мають розробити на базі ракети MMP (Missile Moyenne Portée). Можна очікувати, що MAST-T, як і MMP, буде ракетою класу NLOS (Non Line of Sight), призначеною для ураження цілей, що знаходяться поза межами прямої видимості.

Франція планує придбати 500 таких ракет на суму приблизно 77 млн євро.

США закуповують всюдиходи BvS10 Beowulf

За інформацією сайту UK Defence Journal, Армія США уклала із британською корпорацією BAE Systems контракт на поставку двох всюдиходів BvS10 Beowulf. Ці машини виробляються на потужностях шведського філіалу BAE Systems.

Також повідомляється, що Beowulf – це неброньований, гусеничний та надзвичайно універсальний транспортний засіб для перевезення персоналу та вантажів у будь-якому з його двох відділень по найскладніших місцевостях. Система мобільності Beowulf є ключем до її ефективності, що забезпечує оптимальну маневреність на різних поверхнях.

Він також має модульну конструкцію і може бути переконфігурований для кількох місій, таких, як матеріально-технічне забезпечення, катастрофи та гуманітарна допомога, пошук, порятунок та інші місії.

Декілька варіантів транспортного засобу вже експлуатуються в п’яти країнах. Уперше Beowulf надійшов на озброєння морської піхоти Великої Британії в 2005 році.

Відповідно до тактико-технічних характеристик машини, вона може брати шість тонн вантажів, має захист від підриву на протитанкових мінах, придатна для розміщення апаратури систем зв’язку, а також має можливість кріпити кулемети або гранатомети.

ВМС Китаю отримали три нових бойових кораблі

Нещодавно до складу ВМС Китаю надійшли одразу три бойові кораблі, повідомляє Naval Post.

У стрій були прийняті есмінець Dalian проєкту Type 055, універсальний десантний корабель Hainan проєкту Type 075 та атомний підводний човен-носій міжконтинентальних балістичних ракет Changzheng-18 проєкту Type 094.

Так, есмінець Type 055 водотоннажністю в 12 тисяч тонн, довжиною – 183 метри та шириною – 22 метри, має на озброєнні вертикальну пускову установку для запуску протикорабельних чи зенітних ракет. Щодо десантного корабля Type 075, то він може нести авіагрупу до 28 гелікоптерів при водотоннажності в 36 тисяч тонн, довжиною – 235 метрів і ширина – 30 метрів. Атомна субмарина Type 094 має в своєму активі шість торпедних апаратів калібру 533 мм, 12-16 міжконтинентальних балістичних ракет JL-2, а обслуговує човен 120 членів екіпажу, при цьому – вона може 70 діб діяти автономно.

Читайте також:

Франція успішно випробувала 52-тонну балістичну ракету

17,7 млрд доларів – ціна оновлення протиракетної оборони США

Ізраїль отримав ще три винищувачі F-35

Флот Китаю отримав три кораблі в один день: Пекін готується до протистояння із США

Підготував Микола Федорків

Читайте нас в Telegram
Пентагон модернізує свою ПРО: Lockheed Martin отримав $17 млрд на розробку новітнього перехоплювача МБР

Пентагон модернізує свою ПРО: Lockheed Martin отримав $17 млрд на розробку новітнього перехоплювача МБР

У Сполучених Штатах розробляють ракету-перехоплювач наступного покоління для національної системи протиракетної оборони.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Окупанти збільшили кількість штурмів та обстрілів на Луганщині

Окупанти збільшили кількість штурмів та обстрілів на Луганщині

Війська рф значно збільшили кількість штурмів і обстрілів наших позицій та населених пунктів Луганської області.

Війська рф понад 300 разів вдарили по Запорізькій області

Війська рф понад 300 разів вдарили по Запорізькій області

Упродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області. Під ворожим вогнем перебували 7 населених пунктів.

У ВМС ЗСУ розповіли про ситуацію з ворожими кораблями в Чорному та Азовському морях

У ВМС ЗСУ розповіли про ситуацію з ворожими кораблями в Чорному та Азовському морях

У Чорному та Азовському морі станом на ранок 24 квітня російські військові кораблі відсутні.

Сили оборони ліквідували 1095 окупантів, знищили танки, артсистеми та ББМ: втрати рф за добу

Сили оборони ліквідували 1095 окупантів, знищили танки, артсистеми та ББМ: втрати рф за добу

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 28.04.24 орієнтовно становлять:

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бойовий медик взводу

від 50000 до 120000 грн

Запоріжжя

79 окремий батальйон 102 ОБр Сил ТрО

Номер обслуги 155 окремий батальйон територіальної оборони

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

медбрат/медсестра 144 окремої піхотної бригади

від 20000 до 120000 грн

Чернігів, Чернігівська область

Бухгалтер фінансово-економічної служби військової частини

від 25000 до 25000 грн

Сарата

18 окремий батальйон 35 ОБрМП

Радіоінженер

від 22000 до 50000 грн

Київ

412 ОББпС 101 ОБрО ГШ ЗСУ

Водій-електрик, військовослужбовець

від 20000 до 30000 грн

Дніпро

Комендатура військових сполучень Дніпро