ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Обіди, як в ресторані, а от «руські туристи» – зайві»!

Публікації
Прочитаєте за: 2 хв. 19 Квітня 2021, 12:40

Імпровізована кухня на ВОПі без перебільшення – сакральне місце. Особливо, якщо біля неї порається той, хто тямить у приготуванні їжі й може потішити побратимів якоюсь гастрономічною цікавинкою.

Воїнам одного з мотопіхотних підрозділів, які виконують завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил, у цьому сенсі пощастило. Адже їхній кухар – справжній дипломований та з практикою «шеф».

До війни 29-річний  солдат Володимир із позивним «Квашик» встиг не лише здобути профільну освіту та попрацювати у відомих ресторанних мережах курортних міст українського Причорномор’я, але й займався кулінарією, як він сам каже, у «вищій лізі»: був кухарем у  Верховній Раді України. 

– Взагалі-то за штатним розкладом я – гранатометник. І командири кажуть, що в цій справі добре тямлю. Але поки роботи за бойовою професією для мене немає, то я із задоволенням готую щось смачненьке для побратимів, – говорить Володимир. – Ну, а якщо ворог полізе, то зі своєї «шайтан-труби» нагодую його так, що просити добавки вже буде нікому!

Солдат-кухар розповідає, що продуктів для повноцінного приготування їжі вистачає. Підвозять своєчасно і якість їхня цілком прийнятна: є і крупи, і м’ясо, і овочі. Тож і меню-розкладка для приймання їжі особовим складом виходить різноманітною.

До прикладу, в цей день Володимир приготував для своїх побратимів курячий бульйон з локшиною, овочевий салат, ковбасну нарізку та сік. Але «коронними» своїми стравами він вважає борщі. Жартує, що за їхньою рецептурою можна вивчати географію України. Адже чи не в кожній області й рецептура, і набір інгредієнтів, ба, навіть, методика підготовки складових до варіння відрізняються. 

– Зараз хочу приготувати хлопцям борщ за рецептом чернігівських господинь, – ділиться власними кулінарними секретами кухар-гранатометник. – «Родзинкою» рецептури є додавання чорносливу. В’ялені сливи «з димком» надають борщу особливий смак та аромат.

Військовослужбовці, які прийшли з постів після зміни, нахвалюють Володимирові наїдки. Кажуть, що їм поталанило харчуватися на фронті не гірше за народних обранців. Жартують, що їхній ВОП, це майже спа-курорт: свіже повітря, здорова та смачна їжа просто велетенськими порціями, приємне товариство. Одна  проблема, говорять, – це близька присутність російських «туристів», що приперлися сюди непрошеними, пиячать та й загалом поводяться не так, як годиться цивілізованим людям. Але для того і потрібна армія – показати зайдам на вихід і зробити так, аби бажання зазіхати на Україну у представників військових формувань країни-агресора на рефлекторному рівні викликало панічну реакцію і розлад травлення.

Фото автора.

Відео: Олександр Мостовий, Олег Шипуля (Військове телебачення України)

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
@armyinformcomua
«Остання лінія оборони»: рейнджери ССО показали, як «зрізають» дрони з помпових рушниць

«Остання лінія оборони»: рейнджери ССО показали, як «зрізають» дрони з помпових рушниць

Коли ворожий дрон підходить надто близько, у гру вступає дробовик. Бійці 4-го полку рейнджерів Сил спеціальних операцій пояснили, чому помпова рушниця є незамінною зброєю проти FPV-камікадзе та малих розвідників на коротких дистанціях.

Херсонські надзвичайники врятували життя цивільній

Херсонські надзвичайники врятували життя цивільній

У Херсоні рятувальники врятували жінку, яка опинилася в епіцентрі пожежі після ранкового російського обстрілу. Ворожий снаряд влучив у нежитлову будівлю: попри те, що приміщення вважалося порожнім, всередині виявили людину.

«Шлях до миру та партнерства»: Володимир Зеленський провів переговори з президентом Філіппін

«Шлях до миру та партнерства»: Володимир Зеленський провів переговори з президентом Філіппін

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Філіппін Фердинандом Маркосом-молодшим. Лідери обговорили кроки до встановлення справедливого миру та домовилися про поглиблення співпраці у сферах продовольчої безпеки, сільського господарства та цифровізації.

«Мама пропонувала мільйон, аби я лишилася вдома»: «Вендета» із Жовтих Вод пішла в ДШВ, щоб нищити ворога

«Мама пропонувала мільйон, аби я лишилася вдома»: «Вендета» із Жовтих Вод пішла в ДШВ, щоб нищити ворога

Військовослужбовиця 95-ї окремої десантно-штурмової бригади на псевдо «Вендета» розповіла, чому вирішила залишити цивільне життя і підписати контракт із ДШВ. 22-річна дівчина з міста Жовті Води Дніпропетровщини каже, що її рішення стало закономірним — і навіть мільйон від мами не змінив би цього.

Морпіхи знищили росіян під час спроби висадки в дельті Дніпра

Морпіхи знищили росіян під час спроби висадки в дельті Дніпра

Бійці 40-ї окремої бригади берегової оборони знищили російських загарбників під час спроби висадки в дельті Дніпра.

«Чайка» і «Мухобійка» проти БПЛА: як військові навчаються збивати повітряні ціли на тренажерах

«Чайка» і «Мухобійка» проти БПЛА: як військові навчаються збивати повітряні ціли на тренажерах

У Міністерстві оборони України показали, як українські військові навчаються збивати повітряні ціли на електронних тренажерах.

ВАКАНСІЇ

Розвідник військовослужбовець

від 22000 до 125000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Водій

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

112 окремий батальйон 110 ОБрТрО

Технік з НРК 23 ОМБр

від 20000 до 190000 грн

Вся Україна

23 ОМБр

Інженер базових станцій

від 50000 до 130000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Водій

від 20000 до 20000 грн

Житомир

199 навчальний центр ДШВ ЗСУ

Розвідник – номер обслуги 155 окремого батальйону ТрО

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

--- ---