ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Після служби в мобільних госпіталях розривати з армією вже не хотілося»

Life story
Прочитаєте за: 2 хв. 16 Березня 2021, 15:41

На світлині кореспондента АрміяInform старшина Микола Богачук (праворуч) та його колега молодший сержант Андрій Синюк. Вони проходять службу у відділенні реабілітації і профілактичного відпочинку льотного складу в Центральному військовому клінічному санаторії «Хмільник». А до зустрічі в оздоровниці служили в мобільних госпіталях прифронтової зони.

Випускник Рівненського медичного училища Андрій Синюк влітку 2015 року звернувся до військкомату, аби бути серед тих, хто рятує життя захисників. Після короткотривалої підготовки на Рівненському полігоні направлений у 61-й мобільний госпіталь.

— Про мужність медиків цього госпіталю, які в серпні 2014-го першими надавали допомогу воїнам, пораненим під Іловайськом, знав з теленовин та спогадів лікарів, — розповідає Синюк. — Тому вважав за честь служити в такому легендарному колективі медиків. Особливо вразив факт з розповідей колег, що в серпні 2014-го за три дні через рентгенлабораторію, в яку прибув служити, пройшло понад 300 поранених. Наше відділення не мало стаціонарного приміщення, знімки робили на двох апаратах у наметі, а проявляли в кунгу. Надмірного навантаження не було, хоча якось за добу відпрацювали 36 рентгендосліджень.

Після демобілізації Андрій повернувся в цивільне життя, будував нові плани. Але одного дня 2017 року зателефонував лікар Андрій Герега, з яким служив, і повідомив: у 59-й мобільний госпіталь потрібен рентгенлаборант. Синюк довго не вагався, підписав контракт і ще майже три роки провів на Донбасі.

— Коли повернувся із Сєвєродонецька, розривати з армією вже не захотілося, прикипів, — каже Андрій. — Випадково дізнався, що в санаторії «Хмільник» створено нове відділення і є вакансії для контрактників, тому із задоволенням продовжив контракт. А нещодавно санаторій отримав сучасний цифровий рентгенапарат. Тож тепер у мене і обов’язків стало більше.

Микола Богачук — хмільничанин, працював на «швидкій». З початком російсько-української війни перевівся у військовий санаторій, а згодом підписав контракт і в червні 2017 року відправився до 59-го мобільного госпіталю.

—  Служив на посаді головної медичної сестри госпіталю,  розповідає старшина Богачук. — Здебільшого виконував адміністративні обов’язки. Крім щоденної роботи в шпиталі, долучався до медичного забезпечення мобільних лікарсько-сестринських груп у Станиці Луганській, Гірському, Щасті. Набув неабиякого досвіду, який нині допомагає в службі в санаторії на знайомій мені посаді —  старшої медсестри відділення.

За два роки у відділенні реабілітації та профілактичного відпочинку льотного складу санаторію «Хмільник» оздоровились та відпочили 348 льотчиків.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Володимир Зеленський назвав найважчий напрямок на фронті

Володимир Зеленський назвав найважчий напрямок на фронті

Особлива увага зараз — на Покровський напрямок Донеччини, де тиснуть російські війська.

На Закарпатті на гарячому затримали незаконного переправника ухилянтів через кордон

На Закарпатті на гарячому затримали незаконного переправника ухилянтів через кордон

Правоохоронці викрили організатора переправлення осіб через кордон на Закарпатті.

Президент: Саміт миру — це реальний шанс розпочати відновлення справедливого миру

Президент: Саміт миру — це реальний шанс розпочати відновлення справедливого миру

Глобальний Саміт миру, який має в червні відбутись у Швейцарії, буде реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру.

«Народу набирают пизд*ц, а они походу все утилизируются в Часовом Яру» — ГУР перехоплення

«Народу набирают пизд*ц, а они походу все утилизируются в Часовом Яру» — ГУР перехоплення

Українські розвідники оприлюднили перехоплену розмову окупанта щодо безуспішності штурмових дій та значних втрат серед військовослужбовців зс рф в районі Часів Яр Донецької області.

Будемо діяти у відповідь: НАТО пообіцяло відповісти на гібридні атаки рф проти членів Альянсу

Будемо діяти у відповідь: НАТО пообіцяло відповісти на гібридні атаки рф проти членів Альянсу

Блок НАТО оприлюднив заяву щодо гібридних атак росії на деякі країни-члени Альянсу. Так, ворожу діяльність вже було зафіксовано на території Чехії, Естонії, Німеччини, Латвії, Литви, Польщі та Великої Британії.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Технік зв’язку, військовослужбовець

від 20000 до 25000 грн

Бориспіль

Київ, ОКПП ДПСУ

Діловод-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Суми

Косівський РТЦК та СП

Військовослужбовець в ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Покровськ

Старобільський РТЦК та СП

Начальник складу МТЗ, військовослужбовець

від 22000 до 122000 грн

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Зв’язківець, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Азов, 12-та бригада спеціального призначення НГУ

Стрілець роти охорони

від 20000 до 20000 грн

Житомир

199 навчальний центр ДШВ ЗСУ