ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На Тернопільщині відбулося ХІ Всеукраїнське військове паломництво

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 22 Вересня 2019, 16:25

Участь у військовому паломництві в Зарваниці взяли близько 200 родин загиблих військовослужбовців ЗС та інших військових формувань України

Цими вихідними духовний центр у Зарваниці, що на Тернопільщині, який входить у двадцятку найбільших Марійських святинь світу, став місцем військової молитви. Тут 21-22 вересня під гаслом «Я та мій дім будемо служити Господеві» відбулося ХІ Всеукраїнське військове паломництво, яке присвятили родинам військовослужбовців.

За словами організаторів заходу, участь у військовій прощі взяли близько 3,5 тисяч військовослужбовців, правоохоронців та членів їхніх родин, ветеранів війни та учасників бойових дій у районі проведення АТО/ООС, родин загиблих і зниклих безвісти, представники громадських ветеранських і молодіжних військово-патріотичних організацій, курсанти та ліцеїсти військово-навчальних закладів з усіх куточків України в супроводі своїх військових капеланів від різних релігійних деномінацій. Помолитися до ікони Зарваницької Матері Божої з різних регіонів України прибули близько 200 родин загиблих українських героїв.

– Ми хочемо привернути широку увагу до християнської родини у війську, до військової родини. Служіння Богові, яке продовжують наші військові на захисті нашої Вітчизни розпочинається зі служіння у власній сім’ї. Паломництво нас змінює – ми маємо навстіж відкрити наші серця, щоби Божа благодать зцілила наші рани, наповнила нас надією і вірою та допомогла далі любити, – наголосив, звертаючись до присутніх, військовий капелан Андрій Зелінський.

Цього року вперше на Всеукраїнську військову прощу до Зарваниці прибули три представники капеланської служби ЗС США. Вони завітали до духовного центру, аби підтримати українських капеланів та поділитися власним досвідом душпастирської опіки над військовослужбовцями.

Слід відзначити, що українське військове паломництво в Зарваниці відбувається на зразок Міжнародного військового паломництва у французькому місті Люрд. У Франції щорічно військовослужбовці багатьох країн світу моляться за мир і спокій, за зцілення поранених і упокій полеглих у всіх війнах і воєнних конфліктах. Місце об’явлення Богородиці у Зарваниці з ХІІІ століття стало зібранням паломництва сотень тисяч людей і найбільше відповідало замислу організаторів Всеукраїнської військової прощі. Впродовж 11 років проведення військових паломницьких заходів у Зарваниці її учасниками стали близько 30 тисяч військовослужбовців, працівників силових структур та членів їхніх родин, ветеранів війни, учасників бойових дій, родин загиблих і поранених. Особливо з 2014 року, з початком війни, Всеукраїнське військове паломництво стало місцем духовного відновлення і внутрішнього порозуміння для учасників АТО/ООС і їхніх родин, вшанування загиблих героїв.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Сьогодні набув чинності закон, який скасовує статус «‎обмежено придатний»

Сьогодні набув чинності закон, який скасовує статус «‎обмежено придатний»

У суботу, 4 травня, набув чинності Закон України № 3621-IX, який, зокрема, передбачає скасування статусу «‎обмежено придатний».

Мистецтво жити від Тайри: про адвокацію перемоги, наратив рф про «втому від війни» та фільм з бодікамери

Мистецтво жити від Тайри: про адвокацію перемоги, наратив рф про «втому від війни» та фільм з бодікамери

Юлія Паєвська «Тайра» — одна з найвідоміших українських парамедиків. За її плечима близько 10 років на фронті, а на рахунку — сотні врятованих життів.

Лікування за кордоном: поради для поранених бійців

Лікування за кордоном: поради для поранених бійців

Під час широкомасштабного вторгнення російських військ в Україну суттєво зросло навантаження на українську медицину. Велика кількість пацієнтів, брак лікарів, складні поранення, які вимагають тривалого лікування та догляду за пацієнтом.

Уряд продовжив на місяць термін дії відстрочки від призову працівникам Укрзалізниці

Уряд продовжив на місяць термін дії відстрочки від призову працівникам Укрзалізниці

Кабінет Міністрів України продовжив на один місяць термін дії відстрочок від призову на військову службу для працівників АТ «Укрзалізниця».

Танки, дрони й артилерія: росія 28 разів обстріляла прикордонні громади Сумщини

Танки, дрони й артилерія: росія 28 разів обстріляла прикордонні громади Сумщини

За сьогодні, 3 травня, російські військові 28 разів обстріляли прикордоння Сумської області. Зафіксовано 120 вибухів.

Обмін полоненими «всіх на всіх» можливий в межах Саміту миру — Президент

Обмін полоненими «всіх на всіх» можливий в межах Саміту миру — Президент

Президент України Володимир Зеленський заявив, що обмін полоненими «всіх на всіх» можливий не лише після закінчення війни, а й в межах Саміту миру.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кулеметник

від 20500 до 20500 грн

Ужгород

Військова частина 3115 НГУ

Командир відділення, військовий

від 25000 до 125000 грн

Одеса

Морська Піхота ЗСУ

Електрик-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Суми

Косівський РТЦК та СП

Вогнеметник

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Майстер БПЛА в 126 ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область