ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Всюдихід для спецпідрозділів: в Ізраїлі створили нове покоління позашляховиків для елітних військ

Новини Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 3 хв. 28 Березня 2024, 9:11
Тактичний всюдихід Rego PATROL X. Фото: REGO Automotive

Ізраїльська компанія Rego-Automotive розробила нове покоління легких позашляховиків, щоб надати передові надійні платформи з покращеною маневреністю, прості в управлінні та обслуговуванні.

Як зазначають автори оборонного порталу Army Recognition, за такими загальними словами рекламного повідомлення закамуфльовано авто Rego PATROL-X: футуристичного вигляду всюдихід для спецпризначенців з гібридною силовою установкою, повідомляє АрміяInform.

Rego PATROL-X, шеститонний гібридний позашляховик військового класу, створений для задоволення суворих вимог елітних військових частин. Поєднуючи передові бойові технології з опробованими конструкціями для ралі-рейдів бездоріжжям, Rego розроблений на основі досліджень оперативних потреб загонів спецпризначення. Його легка, але міцна конструкція та характерне V-подібне шасі забезпечують високу маневреність, оптимальний захист автомобіля та безпеку екіпажу.

Характерною особливістю PATROL-X є малопомітність, яка зумовлена малошумною гібридною платформою з низькою тепловою сигнатурою. Ця передова технологія дає змогу операторам переміщатися непоміченими, що дуже важливо для проведення секретних операцій або ухилення від виявлення противником під час критично важливих місій.

Тактичний всюдихід Rego PATROL X. Малюнок REGO Automotive

Транспортний засіб має секційний вантажний простір завдовжки 2,65 метра, призначений для швидкого та ефективного розміщення широкого спектра модулів для конкретних завдань.

Позашляховик має вражаюче співвідношення корисного навантаження до ваги 1:1,3, що збільшує його здатність перевозити значні вантажі порівняно з його вагою, тим самим розширюючи застосування в різних місіях.

Машина може долати великі відстані без необхідності частої дозаправки, що є критично важливим атрибутом для глибокого проникнення на територію противника або сталого дистанційного розгортання, що підвищує стратегічну мобільність збройних сил. Розроблений для транспортування повітрям, всюдихід може бути ефективно перекинутий транспортною авіацією у зони конфліктів по всьому світі, що значно розширює оперативний діапазон сил, що її використовують.

Щодо експлуатації машина спроєктована так, щоб бути зручною для користувача, забезпечуючи простоту використання навіть персоналом із мінімальною підготовкою, тим самим підвищуючи боєздатність підрозділу.

Позашляховик Rego пропонує різні конфігурації захисту: від легкої броні для маневреності до важчого бронювання для максимального захисту, що дозволяє командирам балансувати між мобільністю та захистом залежно від специфіки місії.

Своєю чергою аналітики порталу Defence Blog зазначили, що центр досліджень і розробок компанії Rego Automotive розташований у Північному окрузі Ізраїлю. У цій же місцевості Армія оборони Ізраїлю періодично проводить польові навчання. Тож така близькість до військового полігону дає змогу команді Rego Automotive оперативно доопрацьовувати конструкції свого всюдихода, з огляду на відгуки та покращуючи характеристики відповідно до мінливих потреб військових і цивільних користувачів.

Тактичний всюдихід Rego PATROL X. Фото: REGO Automotive

Прототип машини Rego I пройшов понад 24 тисячі кілометрів у межах польових випробувань. Зазначається, що під час тестів 6-тонна машина продемонструвала хорошу маневреність та захищеність екіпажу.

Тест-драйв прототипу всюдихода Rego. Відео: REGO Automotive

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сапери підрозділів Міноборони за тиждень розмінували понад 6 кілометрів автодоріг

Сапери підрозділів Міноборони за тиждень розмінували понад 6 кілометрів автодоріг

Групи розмінування підрозділів Міністерства оборони України за тиждень очистили від вибухонебезпечних залишків війни ще понад 8,5 гектарів місцевості та понад 6 кілометрів автодоріг.

Дрони та боєприпаси на майже $12 млн: Канада оголосила про додаткову військову допомогу Україні

Дрони та боєприпаси на майже $12 млн: Канада оголосила про додаткову військову допомогу Україні

За результатами засідання Контактної групи з питань оборони України «Рамштайн» міністр національної оборони Канади Білл Блер оголосив про нову масштабну військову допомогу Україні. Загальний обсяг допомоги — майже 12 мільйонів доларів.

Дмитро Плетенчук про нічний обстріл: росармія втретє за пів року застосувала підводні ракетоносії

Дмитро Плетенчук про нічний обстріл: росармія втретє за пів року застосувала підводні ракетоносії

Під час сьогоднішньої нічної атаки по Україні окупанти змінили тактику: через страх втратити свої надводні ракетоносії, вони вивели в Чорне море підводні носії «калібрів». За пів року — це третє застосування підводних ракетоносіїв.

Ворог завжди завищував тактико-технічні характеристики «калібрів» — речник

Ворог завжди завищував тактико-технічні характеристики «калібрів» — речник

Тактико-технічні характеристики крилатих ракет «калібр» ворогом у інформаційному полі завжди були трішки завищеними.

Обстріли України: за добу ворог атакував 129 населених пунктів

Обстріли України: за добу ворог атакував 129 населених пунктів

За минулу добу російські війська обстріляли територію 12 областей України, ворожих атак зазнали 129 населених пунктів.

Іспанія надає Україні ракети для Patriot та планує до відправки танки Leopard

Іспанія надає Україні ракети для Patriot та планує до відправки танки Leopard

Іспанія направить до України ракети до Patriot великої дальності, які невдовзі прибудуть на базу матеріально-технічного забезпечення.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Київ

Старобільський РТЦК та СП

Стрілець

від 21000 до 120000 грн

Миколаїв

189 окремий батальйон 123 ОБр ТрО

військовослужбовець

від 20100 до 123000 грн

Богодухів, Харківська область

Водій категорії С – військовослужбовець

від 20100 до 120000 грн

Бориспіль

Троїцький ТЦК та СП

Гранатометник

від 21000 до 120000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Військовий водій

від 55000 до 125000 грн

Слов'янськ

Батальйон спеціального призначення Донбас 18 Слов'янської бригади Національної гвардії України