ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт двох російських командувачів

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 5 Березня 2024, 15:47

Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт двох російських високопоставлених командувачів — Сергія Кобилаша та Віктора Соколова за злочини, скоєні у період щонайменше з 10 жовтня 2022 року до щонайменше 9 березня 2023 року.

Про це йдеться в повідомленні на сайті МКС.

Сергій Кобилаш — генерал-лейтенант збройних сил росії, командувач дальньої авіації повітряно-космічних сил.

Віктор Соколов — адмірал військово-морського флоту росії, командувач чорноморського флоту рф.

Обидва обвинувачуються у воєнному злочині, що полягав у здійсненні нападів на цивільні об’єкти (стаття 8(2)(b)(ii) Римського статуту), воєнному злочині, що полягав у заподіянні надмірної випадкової шкоди цивільним особам або шкоди цивільним об’єктам (стаття 8(2)(b)(iv) Римського статуту).

Також вони обвинувачуються у злочині проти людяності, що полягав у вчиненні нелюдських діянь, передбачених статтею 7(1)(k) Римського статуту.

«Існують обґрунтовані підстави вважати, що вони несуть індивідуальну кримінальну відповідальність за вищезазначені злочини за те, що вчинили їх спільно та/або через інших осіб і віддавали накази про вчинення злочинів та/або не здійснювали належного контролю над силами, які перебували у їхньому підпорядкуванні», — йдеться в заяві.

Обидва ордери на арешт були видані на підставі клопотань, поданих стороною обвинувачення.

Палата досудового розслідування II вважає, що є достатні підстави вважати, що обидва підозрюваних несуть відповідальність за ракетні удари, завдані силами, які перебували під їхнім командуванням, по об’єктах електроенергетичної інфраструктури України у період щонайменше з 10 жовтня 2022 року до щонайменше 9 березня 2023 року.

Протягом цього періоду відбувалася кампанія ударів по численних електростанціях і підстанціях, які здійснювалися російськими збройними силами в різних місцях України.

Палата попереднього провадження II встановила, що існують достатні підстави вважати, що ймовірні удари були спрямовані проти цивільних об’єктів, а для тих об’єктів, які у відповідний час могли кваліфікуватися як військові об’єкти, очікувана випадкова шкода та збитки, завдані цивільному населенню, були б явно надмірними порівняно з очікуваною військовою перевагою.

Таким чином, є достатні підстави вважати, що підозрювані також несуть відповідальність за злочин проти людяності «інші нелюдські діяння… умисне заподіяння сильних страждань або серйозних тілесних ушкоджень, або психічного чи фізичного здоров’я».

Зміст ордерів видається під грифом «таємно» з метою захисту свідків та забезпечення розслідування.

Але Палата II вважає, що в інтересах правосуддя дозволити публічно розкрити інформацію про наявність ордерів, імена підозрюваних, злочини, за які видані ордери, і міри відповідальності.

Нагадаємо, у березні минулого року Палата досудового провадження II Міжнародного кримінального суду видала ордер на арешт президента росії владіміра путіна у зв’язку із вивезенням українських дітей з окупованих територій України.

Читайте нас в Telegram
США схвалили терміновий продаж Україні установок HIMARS на $30 млн, профінансує Німеччина

США схвалили терміновий продаж Україні установок HIMARS на $30 млн, профінансує Німеччина

Державний департамент США схвалив терміновий продаж уряду України трьох пускових установок для реактивних систем залпового вогню HIMARS за приблизно 30 мільйонів доларів.

Ворог застосував понад 700 дронів та БПЛА на півдні

Ворог застосував понад 700 дронів та БПЛА на півдні

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської областей, ворог застосував 359 FPV-дронів, 22 ударні БПЛА типу «Ланцет», скинув з БПЛА різних модифікацій 327 осколкових боєприпасів.

єВідновлення: 57 тисяч українських родин отримали кошти на ремонт та купівлю нового житла

єВідновлення: 57 тисяч українських родин отримали кошти на ремонт та купівлю нового житла

За рік 57 тисяч українців відбудувалися чи купили нове житло за допомогою програми «єВідновлення», яка стартувала в травні 2023 року. 

На Херсонщині знищили два розвідувальні БПЛА ворога та «Ланцет»

На Херсонщині знищили два розвідувальні БПЛА ворога та «Ланцет»

За минулу добу, 10 травня 2024 року, на Херсонщині протиповітряною обороною півдня України знищено три російські БПЛА.

Латвія передаватиме Україні БПЛА та РЛС власного виробництва

Латвія передаватиме Україні БПЛА та РЛС власного виробництва

Незабаром Латвії зможе передавати Україні дрони та радіолокаційні системи захисту, вироблені в цій країні, у межах військово-технічної співпраці українських і латвійських бізнесів.

На Херсонщині будуть судити підросійського тюремника

На Херсонщині будуть судити підросійського тюремника

Обвинувачений, який обіймав посаду «директора» окупаційного «слідчого ізолятора» примусово перемістив та депортував із Херсонщини більше 150 засуджених.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець стрілецького відділення

Запоріжжя

79 окремий батальйон 102 ОБр Сил ТрО

Пілот, оператор безпілотних авіаційних комплексів

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682

Розвідник

від 50000 до 120000 грн

Львів

110 окремий батальйон 111 ОБр Сил ТрО

Оператор вузла зв’язку

від 20000 до 50000 грн

Старокостянтинів, Хмельницька область

Бойовий медик взводу

від 21000 до 21000 грн

Київ

168 окремий батальйон 120 ОБр Cил ТрО

Оператор взводу радіоелектронної боротьби, військовослужбовець

від 50000 до 120000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша