ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як пройти ВЛК у поліклініках військових госпіталів: пояснення Міноборони

Актуальна тема Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 1 Лютого 2024, 12:22

Для того, щоб потрапити на ВЛК, військовослужбовцю потрібно подати рапорт своєму командиру. Командир також може самостійно ухвалити відповідне рішення і відправити військовослужбовця на ВЛК.

Про це повідомили в Міністерстві оборони України.

Після цього начальник медичної служби частини реєструє військовослужбовця в електронній черзі і формує направлення. Там чітко вказується місце та час проходження ВЛК.

Пройти ВЛК в поліклініках військових госпіталів можна у Вінниці, Дніпрі, Києві, Львові, Одесі та Харкові. Працюють вони з понеділка по суботу з 8:00 до 17:00.

Військовослужбовець формує пакет документів для проходження ВЛК та прибуває у військовий госпіталь. До пакета документів входять:

  • посвідчення особи (військовий квиток або посвідчення офіцера)
  • посвідчення УБД (за наявності)
  • направлення на медичний огляд ВЛК*
  • медична книжка
  • оригінал або належно засвідчена копія довідки про обставини травми від військової частини (у разі травми, каліцтва внаслідок бойових дій) та/або засвідчена копію акту про нещасний випадок (гостре професійне захворювання (отруєння), поранення, контузії, травми, каліцтва, окрім тих випадків, що настали внаслідок уражень або дій з боку противника)
  • витяги з особових справ та інші довідкові матеріали для військовослужбовців — учасників бойових дій (можуть бути у вигляді ксерокопій, однак завірені відповідними посадовими особами та печаткою в/ч)

Оригінали або копії направлення на медичний огляд ВЛК та інші документи, необхідні для прийняття постанов ВЛК, надсилаються або надаються військовою частиною (закладом, установою) до закладу охорони здоров’я (установи) в електронній або паперовій формі в установленому законодавством порядку.

Прибувши в поліклініку військового госпіталю, військовослужбовець приходить у кабінет ВЛК. Звідти його скеровують до терапевта та надають картку обстеження та медичного огляду. Терапевт проводить огляд і скеровує до спеціалізованих лікарів та на аналізи. Він же формує подальший порядок проходження лікарів за електронною чергою.

Після проходження всіх необхідних обстежень та аналізів Комісія ухвалює або постанову про придатність, обмежену придатність до військової служби, потребу у відпустці, або постанову про непридатність до військової служби.

У першому випадку постанова ВЛК оформлюється довідкою ВЛК, яка видається на руки військовослужбовцю або надсилається до військової частини. Після цього військовослужбовець скеровується у свою військову частину або за місцем проведення відпустки.

У другому випадку в подальшому військовослужбовець звільняється з військової служби за станом здоров’я та скеровується до ТЦК та СП.

У разі, якщо військова частина та інші уповноважені особи незаконно, на думку військовослужбовця, відмовляють в направленні на ВЛК, потрібно:

  • звернутися до старшого начальника;
  • якщо це не допомагає — зателефонувати на гарячу лінію Командування Медичних Сил ЗСУ (044 522 83 58) та/або Міністерства оборони України (1512) і пояснити свою проблему;
  • якщо це не спрацювало, тоді потрібно подати заяву до суду з вимогою зобов’язати командира військової частини надати направлення на ВЛК.

Як повідомляла АрміяInform, Міністерство оборони України в січні 2024 року допустило до експлуатації у військах понад 40 зразків озброєння та військової техніки українського й іноземного виробництва.

Читайте нас в Telegram
На Херсонщині показали меморіал на честь українських захисників

На Херсонщині показали меморіал на честь українських захисників

На Херсонщині при в’їзді у Надеждівку Білозерської громади встановили меморіал на честь визволителів села.

Ідентифіковано окупанта, який вбив капітана буксира на Херсонщині

Ідентифіковано окупанта, який вбив капітана буксира на Херсонщині

Прокурорам вдалося ідентифікувати військовослужбовця рф, причетного до вбивства капітана судна у Голій Пристані на Херсонщині.

Володимир Зеленський подякував Австралії за новий пакет допомоги для України

Володимир Зеленський подякував Австралії за новий пакет допомоги для України

Президент України Володимир Зеленський подякував Австралії за оголошений новий пакет підтримки для нашої держави і людей.

Відновленню не підлягає: наші дронщики показали розправу над транспортом окупантів

Відновленню не підлягає: наші дронщики показали розправу над транспортом окупантів

На Бахмутському напрямку українські прикордонники знищили два мотоцикли загарбників.

Президент: Україні треба щонайменше 7 систем Patriot

Президент: Україні треба щонайменше 7 систем Patriot

Українці пройшли сьогодні ще один масований ракетний удар — 34 російські ракети різних типів. Основна мішень — це енергетика, різні об’єкти галузі: і електроенергетика, і об’єкти для транзиту газу. Саме ті газові об’єкти, від яких залежить, зокрема, безпека постачання в Євросоюз.

Українська авіація 16 разів завдала ударів по військах рф

Українська авіація 16 разів завдала ударів по військах рф

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 16 районах зосередження особового складу противника.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-кранівник, військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Львів

125 ОБр СВ ЗСУ

Зовнішній пілот, оператор безпілотних літальних апаратів

від 20000 до 120000 грн

Чернівці

107 ОБр Сил ТрО

Стрілець-санітар 155 батальйону територіальної оборони

від 21000 до 54000 грн

Степанівське, Сумська область

Стаpший стpілець, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Штурман-військовослужбовець

від 24000 до 50000 грн

Одеса, Одеська область