ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Підготовку у Великій Британії пройшли вже 30 тисяч українських військових

Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 10 Листопада 2023, 13:51
Ministry of Defence © Crown copyright

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України.

«Велика Британія навчила більше українських новобранців, ніж обіцяла — сьогодні перевиконано нашу ціль у 30 тисяч на рік на 7 тижнів раніше. Ми залучили міжнародних партнерів і можемо пишатися реальними змінами, які ми робимо для свободи України тут, у Великій Британії. Слава Україні», — наголосив Міністр оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Грант Шаппс на відзначення того, що 30 000 українських новобранців пройшли навчання у рамках найбільших зусиль із військової підготовки в Сполученому Королівстві з часів Другої світової війни.

Сьогодні Міністерство оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в офіційному пресрелізі повідомило, що загальна кількість українських військових, які пройшли підготовку за програмами ЗС Великої Британії, наразі перевищує 52 тис.

Понад 30 000 українських чоловіків і жінок пройшли підготовку, щоб стати солдатами в рамках найбільшої військової програми такого роду на британській землі з часів Другої світової війни.

Випереджаючи графік, очолювана Великою Британією операція ІНТЕРФЛЕКС досягла рубежу в 30 000 новобранців, які пройшли підготовку у Великій Британії з червня 2022 року — таким чином загальна кількість навчених українських солдатів перевищила 52 000 з моменту вторгнення росії в Україну у 2014 році.

Навчання було розпочато у Великій Британії після того, як операцію ОРБІТАЛ, довгострокову програму навчання Британської Армії в Україні, довелося призупинити, коли росія почала широкомасштабне вторгнення в Україну в лютому 2022 року. Операцію ІНТЕРФЛЕКС було розпочато в червні 2022 року з метою підготовки 30 000 військовослужбовців до кінця 2023 року.

Ця провідна у світі навчальна програма, яка реалізується по всій Великій Британії, залучає новобранців-добровольців, які приєдналися до Збройних Сил України, не маючи практично жодного військового досвіду, і навчає їх навичок, необхідних для виживання та ефективності у бойових діях на передовій. Навчання дозволяє українським силам прискорити своє розгортання, відновити свої сили та посилити опір, продовжуючи захищати суверенітет своєї країни від російських загарбників.

Після запуску минулого літа до програми приєдналися низка міжнародних партнерських збройних сил, надаючи життєво важливий досвід, навчання і розуміння бойових дій на передовій. До цих країн належать Канада, Нова Зеландія, Норвегія, Данія, Фінляндія, Швеція, Литва, Нідерланди та Австралія. І сьогодні союзник по НАТО Румунія також підтвердила свою участь, збільшивши загальну кількість країн-партнерів до десяти.

Курс триває щонайменше п’ять тижнів і складається з поводження зі зброєю, першої допомоги на полі бою, підготовки з питань права збройних конфліктів, тактики патрулювання та підготовки в сільській місцевості. Протягом останніх 12 місяців ширший пакет підтримки Сполученого Королівства також розширився і складається з підвищення кваліфікації українських морських піхотинців, в рамках чого британські командос тренують українські сили для десантних операціях на малих човнах, а також тренування з розмінування від Королівських інженерів, навчання реагування на травми та навіть підтримка капеланами Британської Армії для українських душпастирів.

«Розмір і амбіції операції ІНТЕРФЛЕКС є неперевершеними, програма є ключовим прикладом того, як Сполучене Королівство може сприяти залученню міжнародної спільноти до підтримки Збройних Сил України.

Я радий, що ми перевищимо ціль на цей рік і дякую британським тренерам і нашим міжнародним партнерам, які працювали день і ніч, щоб досягти рубежу раніше запланованого терміну.

Я також віддаю належне рішучості та стійкості хоробрих українських новобранців, які прибувають до британських берегів», — акцентував Міністр оборони міністр Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Грант Шаппс.

З моменту широкомасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року росія втратила понад 50% території, яку вона спочатку захопила після вторгнення в лютому 2022 року.

Окрім великої програми навчання, Велика Британія продовжує підтримувати Україну, щоб відкинути російські сили. У рамках військової підтримки Сполученим Королівством вартістю 4,6 мільярда фунтів стерлінгів, Велика Британія надала Збройним Силам України ракети великої дальності, західні основні бойові танки та матеріально-технічну підтримку.

Це на додаток до 60 мільярдів доларів, зібраних для України під час конференції з відновлення України, яка відбулася в Лондоні в червні 2023 року.

Читайте нас в Telegram
100 бойових зіткнень за добу, на Авдіївському напрямку ЗС України відбили 33 атаки

100 бойових зіткнень за добу, на Авдіївському напрямку ЗС України відбили 33 атаки

Протягом доби зафіксовано 100 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 2 ракетних та 41 авіаційний удар, здійснив 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

За день росія випустила по Нікопольщині 10 дронів-камікадзе

За день росія випустила по Нікопольщині 10 дронів-камікадзе

Сьогодні, 1 травня, російські війська атакували Нікопольщину 10 дронами-камікадзе та тричі вдарили з артилерії.

Україна і Румунія домовились поглиблювати співпрацю у сфері безпеки та оборони

Україна і Румунія домовились поглиблювати співпрацю у сфері безпеки та оборони

Секретар РНБО України Олександр Литвиненко на зустрічі із Надзвичайним і Повноважним Послом Румунії в Україні Александру Віктором Мікулою обговорили розвиток українсько-румунського співробітництва у сфері безпеки і оборони.

Президент відзначив державними нагородами 465 загиблих військових

Президент відзначив державними нагородами 465 загиблих військових

Президент Володимир Зеленський відзначив нагородами ще 465 загиблих військовослужбовців — захисників України.

ATACMS вдарив по російському полігону, боєць 47-ї бригади проти росіян: стрім із прифронтового міста

ATACMS вдарив по російському полігону, боєць 47-ї бригади проти росіян: стрім із прифронтового міста

Боєць 47-ї бригади вступив у бій із двома окупантами — і ліквідував обох. Один із росіян встиг поранити нашого військового, але попри це він все одно їх застрелив.

Посилить військову міць держави: Міноборони почало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

Посилить військову міць держави: Міноборони почало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

Під головуванням заступника Міністра оборони України Станіслава Гайдера відбулося стартове засідання робочої групи з розробки моделі Системи інтегрованої оборони, яка спрямована на посилення військової, геополітичної та економічної спроможності України.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Електрик-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Дніпро

Косівський РТЦК та СП

Військовий капелан

від 25000 до 55000 грн

Харків, Харківська область

Офіцер штабу

Київ

Річкова флотилія ВМС ЗСУ

Кулеметник у 66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Водій-механік танка, танкіст

від 25000 до 125000 грн

Київ

Азов, 12-та бригада спеціального призначення НГУ

Водій кат. В

від 28000 до 36000 грн

Київ

Військова частина А3628