ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

З 10 жовтня на двох напрямках росіяни втратили понад 5 тисяч особового складу та до 400 одиниць бронетехніки

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 26 Жовтня 2023, 11:26

Про оперативну обстановку на Таврійському напрямку в етері телемарафону «Єдині новини» розповів речник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун.

Він зазначив, що ворог не полишає спроб оточити Авдіївку, активно застосовуючи там авіацію. З півдня Авдіївки противник намагався кинути вперед механізовані колони, але зазнав там відчутних втрат.  

Загалом на Таврійському напрямку минулої доби противник  завдав 16 авіаударів, більшість з них на Донеччині. Використовував, зокрема, ударні вертольоти Ка-52 та літаки Су-25. Удень були зафіксовані і скиди КАБів.  

Водночас уночі останнім часом ворожа авіація працює не так активно, можливо, як зазначив Олександр Штупун, через погодні умови:

— Наші воїни стійко тримають оборону, наступальні дії ворога були безуспішними в районах Степового, Авдіївки, Тоненького і Сєверного. Там наші воїни відбили 15 атак. 

На Мар’їнському напрямку ворог також не знижує активності. Біля Мар’їнки та Новмихайлівки відбито 20 атак загарбників. 

На Шахтарському та Запорізькому напрямках відбито всі намагання ворога пройти вперед у районах Водяного, Новоукраїнки, Старомайорського і Вербового.  

Водночас Сили оборони продовжують вести наступальну операцію на Мелітопольському напрямку. 

— Про будь-які позитивні новини повідомимо окремо, — зауважив речник Сил оборони Таврійського напрямку.  

За минулу добу загальні втрати ворога становлять 460 осіб, більшість з них на Донеччині. Знищено 49 одиниць військової техніки, здебільшого це техніка, яку ворог кидав з півдня Авдіївки. Це 13 танків, 9 бойових броньованих машин, 10 артсистем, 1 засіб ППО, а саме ЗРК «Тор», 9 БПЛА, 6 автомобілів та одиниця спецтехніки, а  також 3 склади боєприпасів. Серед іншої знищеної ворожої техніки  — 2 самохідні міномети 2С4 «Тюльпан» калібру 240 мм, тобто ті системи, якими ворог намагається розбити укріплення наших захисників. 

Також Олександр Штупун зауважив, що поблизу Авдіївки ворог кидає в наступ здебільшого піхоту, але останнім часом фіксувались і механізовані колони, які українські воїни успішно знищили.

— Водночас ми фіксуємо випадки відмови росіян йти вперед, зокрема в деяких підрозділах загонів «шторм z» починають бунтувати. Але ворог міняє батальйон на батальйон, тобто відводить ті, що зазнали величезних втрат, і заводить на їх місце інших, перекидаючи  резерви з інших напрямків. Проте наші розвідники все це фіксують, і командування робить відповідні висновки.

Загалом з 10 жовтня, від початку активних наступальних дій ворога поблизу Авдіївки, на Авдіївському та Марїнському напрямку росіяни втратили приблизно понад 5 тисяч особового складу вбитими та пораненими, а також  до 400 одиниць бронетехніки. 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Президент: Зрив будь-яких спроб російських наступальних дій — це нагальний пріоритет

Президент: Зрив будь-яких спроб російських наступальних дій — це нагальний пріоритет

Володимир Зеленський заслухав 8 травня доповідь Міністра оборони Рустема Умєрова та звіт Головкома ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського.

На Сумщині ворога звинувачують у спробах зриву мобілізації

На Сумщині ворога звинувачують у спробах зриву мобілізації

У регіоні, спецслужби рф через спеціальні телеграм-канали впливають на свідомість молоді, яка виконує за винагороду відповідні завдання щодо дискредитації влади та зриву процесу мобілізації.

Українські вибухотехніки отримали 20 позашляховиків від німецького уряду

Українські вибухотехніки отримали 20 позашляховиків від німецького уряду

Передача 20 позашляховиків від Уряду Німеччини для вибухотехнічних підрозділів Національної поліції України відбулася 8 травня.

Президент провів розмову з прем’єром Саудівської Аравії

Президент провів розмову з прем’єром Саудівської Аравії

Володимир Зеленський провів 8 травня телефонну розмову зі спадкоємним принцом, прем’єр-міністром Саудівської Аравії Мухаммадом бін Салманом аль Саудом.

На Київщині затримали наркоторговців, які постачали речовини військовослужбовцям

На Київщині затримали наркоторговців, які постачали речовини військовослужбовцям

В Київській області викрили наркоділків, які налагоджували розповсюдження особливо небезпечних наркотичних речовин серед місцевих жителів та військовослужбовців Сил оборони України.

Генсек Ради Європи підтвердила участь у Глобальному саміті миру

Генсек Ради Європи підтвердила участь у Глобальному саміті миру

Генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич підтвердила свою участь у Глобальному саміті миру, який відбудеться у Швейцарії 15–16 червня.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Розвідник-оператор

від 25000 до 125000 грн

Одеса

137 ОБМП

Інспектор прикордонної служби

від 20100 до 120000 грн

Одеса

Державна прикордонна служба України

Фельдшер

від 51000 до 51000 грн

Запоріжжя

Державна прикордонна служба України

Кухар, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Кухар

від 20000 до 20000 грн

Одеса

ВМС ЗС України

Санітарний інструктор

від 23000 до 23000 грн

Дніпро

31 Бр НГУ ім. генерал-майора Олександра Радієвського