ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Президент МОК пообіцяв Ользі Харлан автоматичну ліцензію на Олімпіаду

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 30 Липня 2023, 2:23

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах надав автоматичну ліцензію шаблістці Ользі Харлан на Олімпійські ігри-2024 та запевнив у солідарності з українськими спортсменами

У листі Томас Бах пообіцяв Харлан окрему квоту на Олімпіаду, якщо вона не набере необхідні бали через дискваліфікацію, інформує Комітет з питань молоді і спорту Верховної Ради України.

«Мені, як колезі-фехтувальнику, неможливо уявити, що ви відчуваєте в цей момент. Війна проти вашої країни, страждання людей в Україні, невизначеність навколо вашої участі на ЧС з фехтування в Мілані, важкі внутрішні конфлікти, які можуть бути у вас і багатьох ваших колег, а потім події, які розгорталися вчора – все це американські гірки емоцій і почуттів. Чудово, як ви справляєтеся з цією неймовірно важкою ситуацією, і я хотів би висловити вам свою повну підтримку.

Враховуючи вашу унікальну ситуацію, МОК виділить вам додаткову квоту на Олімпійські ігри-2024, якщо ви не зможете пройти кваліфікацію протягом періоду, що залишився. Ми робимо цей унікальний виняток також тому, що поточні процедури в жодному разі не компенсують кваліфікаційні бали, які ви втратили через свою дискваліфікацію.

Зрозуміло, що ви повинні відповідати іншим критеріям прийнятності, як і будь-яка інша спортсменка. Будьте впевнені, що МОК і надалі буде повністю солідарним з українськими спортсменами та олімпійською спільнотою України в ці надзвичайно важкі часи», – йдеться у листі.

Нагадаємо, 27 липня українську шаблістку Ольгу Харлан дискваліфікували на чемпіонаті світу з фехтування в Мілані за «відсутність поваги» до росіянки після перемоги у двобої. Ольга Харлан на старті турніру перемогла росіянку анну смірнову та після завершення бою відмовилася потиснути їй руку.

Українська сторона заявила про провокацію з боку росіянки, що виступала під нейтральним прапором: адже насправді питання відсутності рукопотискання було обговорено заздалегідь.

До того ж Федерація фехтування України звернулася до Міжнародної федерації фехтування (FIE) з вимогою виключити російську шаблістку анну смірнову зі списку нейтральних спортсменів через невідповідність останньої цьому статусу і негайно усунути її від участі у змаганнях під егідою FIE.

Активність анни смірнової в Instagram, де вона відкрито демонструє вербальну і невербальну підтримку російської армії, яка є символом і реалізатором агресії проти України, свідчить, що вона аж ніяк не нейтральна спортсменка і ніколи не була такою.

«Враховуючи, що це вже не перший випадок, коли у список нейтральних спортсменів потрапляють особи, які «діють всупереч миротворчій місії олімпійського руху, демонструючи відкриту та активну підтримку злочинного геноциду солдат російської армії на українській землі» (14 червня 2023 року ФФУ вже надсилала звернення до FIE з відповідними доказами щодо іншої російської фехтувальниці валерії кобзєвої, яку у підсумку було позбавлено нейтрального статусу), ми наполягаємо на тому, щоб Виконавчий комітет FIE переглянув процес надання нейтрального статусу і зробив його більш ефективним та прозорим для всіх членів FIE!» – йдеться у зверненні Федерації фехтування України.

Читайте нас в Telegram
Уряд продовжив на місяць термін дії відстрочки від призову працівникам Укрзалізниці

Уряд продовжив на місяць термін дії відстрочки від призову працівникам Укрзалізниці

Кабінет Міністрів України продовжив на один місяць термін дії відстрочок від призову на військову службу для працівників АТ «Укрзалізниця».

Танки, дрони й артилерія: росія 28 разів обстріляла прикордонні громади Сумщини

Танки, дрони й артилерія: росія 28 разів обстріляла прикордонні громади Сумщини

За сьогодні, 3 травня, російські військові 28 разів обстріляли прикордоння Сумської області. Зафіксовано 120 вибухів.

Обмін полоненими «всіх на всіх» можливий в межах Саміту миру — Президент

Обмін полоненими «всіх на всіх» можливий в межах Саміту миру — Президент

Президент України Володимир Зеленський заявив, що обмін полоненими «всіх на всіх» можливий не лише після закінчення війни, а й в межах Саміту миру.

Продавав авто, що були ввезені як гумдопомога для ЗСУ: ділку загрожує до семи років в’язниці

Продавав авто, що були ввезені як гумдопомога для ЗСУ: ділку загрожує до семи років в’язниці

Перед судом постане засновник громадської організації з Мукачівщини, який продавав автомобілі, ввезені в Україну як гуманітарна допомога. Йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Внаслідок ракетного удару по по Чугуєву пошкоджений вокзал, троє поранених

Внаслідок ракетного удару по по Чугуєву пошкоджений вокзал, троє поранених

У Чугуєві Харківської області внаслідок ракетного удару пошкоджений вокзал, є поранені.

Штурм начинается, ты под кустами прячься, не выходи вперед всех — ГУР перехоплення

Штурм начинается, ты под кустами прячься, не выходи вперед всех — ГУР перехоплення

Головне управління розвідки МО України перехопило розмову цивільної та військовослужбовця зс рф, в якій вона застерігає орка не проявляти «героїзм», а сидіти тихенько під кущиком, чекаючи «тиші».

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Робота/Військовослужбовець ЗСУ/Суми та Область/Без досвіду

від 20100 до 120000 грн

Суми, Сумська область

Оператор БПЛА, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Стаpший стpілець, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Кухар

від 20000 до 25000 грн

Львів

Військова частина А0583 (ВСП)

Водій-механік танка

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО

Механік-водій 155 окремий батальйон територіальної оборони

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область