ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Міноборони презентували оновлену літню польову жіночу форму одягу

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 6 Липня 2023, 9:43
Ілюстративне фото

Міністерство оборони України працює над забезпеченням Збройних Сил України необхідними ресурсами, зокрема задоволенням речових потреб жінок-військовослужбовців, які несуть службу у лавах українського війська.

Так, в оборонному відомстві під головуванням заступника Міністра оборони України Дениса Шарапова відбулася нарада з питань розробки костюма літнього польового для військовослужбовців-жінок (КЛП тип 2) та жіночої білизни (труси та топ). Участь у заході також взяли представники Центрального управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних Сил України, громадської організації «Смілива Україна», громадської ініціативи Forma Two і вітчизняних виробників – ТОВ «МІК», ПП «АЛЛЕН БІЗНЕС» та ПАТ «Трикотажна фабрика «РОЗА».

Було представлено модель костюма літнього польового для військовослужбовців-жінок, яка отримала найбільшу кількість позитивних відгуків після проведених військових (дослідних) випробувань в одній із військових частин ЗСУ.

Враховуючи антропометричні дані жінок, зокрема будову плечей, грудної клітини, талії та стегон, зауваження і пропозиції українських військовослужбовиць, які безпосередньо здійснювали дослідну експлуатацію, в діючу польову форму одягу було внесено конструктивні зміни, за рахунок яких вона стала більш підлаштованою під жіночу будову тіла.

«Куліска на кітелі, за рахунок якої жінка може відрегулювати зайвий об’єм тканини на спині. Вкорочений кітель та розрізи по боках для зручності нахилів та присідань. Еластична стрічка під колінами, яка дає можливість зменшити ширину штанини. Завищена лінія талії в штанах з «тунельним» поясом, який передбачений у разі зміни об’ємів талії військовослужбовиці, наприклад, вагітності на ранніх строках. Усі ці зміни було враховано та закладено у нові лекала костюма літнього польового для жінок-військовослужбовців. Щодо білизни: вона універсальна, з високою посадкою, у складі бавовна та еластан, гарно тягнеться й тримає форму», — розповіли військовослужбовиці ЗСУ, які брали участь у дослідній експлуатації.

У подальшому, після затвердження нормативно-технічної документації та зразків-еталонів на зазначені предмети речового майна, буде здійснена їх закупівля.

Заступник Міністра оборони України Денис Шарапов відзначив важливість проробленої роботи відповідальними фахівцями оборонного відомства, виробниками та волонтерськими організаціями, які винесли на загал таку проблематику.

— Пророблена дуже важлива робота. Сьогодні у лавах ЗСУ майже 42 тисячі жінок-військовослужбовців, майже п’ять тисяч з них перебувають на передньому краї, де виконують бойові завдання нарівні з чоловіками. Тому наше завдання — забезпечити їм належні умови проходження військової служби. Зручна військова форма одягу — це одна із важливих складових, адже наші захисниці носять її щодня, — прокоментував заступник Міністра оборони України Денис Шарапов.

Джерело: Міністерство оборони України

Читайте нас у Facebook
Потім узаконимо: колаборанти розпродують Азовське узбережжя росіянам

Потім узаконимо: колаборанти розпродують Азовське узбережжя росіянам

Незаконно привласнені землі вздовж Азовського узбережжя окупаційна влада тепер активно пропонує так званим інвесторам із регіонів-шефів з росії. Йдеться насамперед про рекреаційні зони, пансіонати та бази відпочинку.

Наші дронщики ліквідували 5 одиниць техніки та позицію зі станцією РЕБ на лівобережжі Херсонщини

Наші дронщики ліквідували 5 одиниць техніки та позицію зі станцією РЕБ на лівобережжі Херсонщини

На лівобережжі Херсонщини впродовж тижня прикордонниками виявлено та знищено 5 одиниць техніки, в тому числі 3 вантажівки й 2 замасковані автівки.

На кордоні з Молдовою затримали ухилянта з фальшивими документами

На кордоні з Молдовою затримали ухилянта з фальшивими документами

Прикордонники Білгород-Дністровського загону на контрольному посту «Маяки» викрили громадянина України, який намагався незаконно перетнути державний кордон, використовуючи підроблені документи.

Володимир Зеленський подякував воїнам ГУР за влучність

Володимир Зеленський подякував воїнам ГУР за влучність

Президент України Володимир Зеленський провів кілька кадрових замін у Службі безпеки України.

Окупанта судитимуть за викрадення українського майна на понад мільйон гривень

Окупанта судитимуть за викрадення українського майна на понад мільйон гривень

Прокурори Київщини судитимуть російського військовослужбовця, який викрав майно підприємства на понад мільйон гривень під час окупації Київщини.

Готуємо ще сім нових безпекових документів для України — Президент

Готуємо ще сім нових безпекових документів для України — Президент

Сьогодні день, присвячений нашій міжнародній роботі — тим результатам, які потрібні Україні у травні та червні.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Старший механік обслуги обслуговування авіаційного озброєння

від 20000 до 25000 грн

Васильків

Військова частина А1789

старший розвідник

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область

Санітарний інструктор

від 23000 до 23000 грн

Дніпро

31 Бр НГУ ім. генерал-майора Олександра Радієвського

Радіотелефоніст-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Суми

Косівський РТЦК та СП

Оператор БПЛА , військовослужбовець

від 22000 до 120000 грн

Луцьк, Волинська область

Навідник-оператор, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область