ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Відбулося засідання секції Воєнно-наукової ради Міноборони України

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 6 Квітня 2023, 8:44

У Києві під час засідання секції Воєнно-наукової ради Міністерства оборони України з воєнно-теоретичної проблематики перший заступник Міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк наголосив на необхідності впроваджувати в практичну діяльність результати воєнних наукових досліджень.

Про це повідомляє Департамент військової освіти і науки Міністерства оборони України.

Члени секції та запрошені розглянули результати наукових досліджень в умовах дії правового режиму воєнного стану, питання оптимізації планування наукової і науково-технічної діяльності, її пріоритетні напрями на 2024 рік та середньострокову перспективу в системі Міністерства оборони України.

Голова Воєнно-наукової ради Міноборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк наголосив на необхідності вироблення узгодженого рішення щодо механізму планування наукової і науково-технічної діяльності за процедурами оборонного планування на основі спроможностей.

За його словами, надважливо усунути всі проблемні питання, щоб підвищити результативність функціонування системи, зорієнтованість на задоволення пріоритетних потреб у науковій (науково-технічній) продукції.

«Воєнна наука торує шлях до нашої перемоги, провадить значний спектр досліджень за різними напрямами, серед яких виокремлю потребу в розробленні науково-обґрунтованих рекомендацій як міцного підґрунтя прийняття якісно нових, нестандартних рішень у ході війни з російським агресором. З огляду на стрімкі зміни форм і способів ведення збройної боротьби, здобутий бойовий досвід слід якнайшвидше впроваджувати в практичну діяльність органів військового управління, військових частин (підрозділів), а також освітній процес військових вишів», — зазначив голова Воєнно-наукової ради Міноборони України.

Зі свого боку заступник директора департаменту – начальник відділу організації наукової діяльності Департаменту військової освіти і науки Міноборони України полковник Андрій Гупало розповів про основні результати наукових досліджень у системі Міноборони України за 2022 рік.

«Система наукової та науково-технічної діяльності в сфері оборони в умовах воєнного стану зберегла функціональність і стійкість до виконання завдань, які стоять перед Силами оборони. У зв’язку з широкомасштабною російською збройною агресією та запровадженням у державі правового режиму воєнного стану науковими установами та військовими вишами було переглянуто низку запланованих заходів, а частина науково-дослідних робіт виконувалася у форматі оперативних завдань», — відзначив полковник Андрій Гупало.

Окремо він зупинився на питанні внесення змін до Положення про організацію наукової і науково-технічної діяльності в системі Міноборони України, зауваживши, що оновлений документ повинен забезпечувати належну взаємодію та виключати дублювання або прогалини у плануванні наукових досліджень як на замовлення структурних підрозділів Міноборони України, Державної спеціальної служби транспорту, так і Збройних Сил України.

На засіданні також обговорили результати проведення атестації наукових робіт молодих вчених-стипендіатів Кабінету Міністрів України та підтримали рекомендації вчених (наукових, науково-технічних) рад наукових установ та вищих військових навчальних закладів щодо продовження виплати стипендій визначеним молодим вченим.

Читайте нас в Telegram
У Бериславі армія рф скинула вибухівку на заклад освіти

У Бериславі армія рф скинула вибухівку на заклад освіти

російські війська продовжують нищити освітні заклади на Херсонщині.

Президент: російське зло навіть напередодні Великодня прагне нести руїни

Президент: російське зло навіть напередодні Великодня прагне нести руїни

Сьогодні зранку була тривала доповідь Олександра Сирського. Головком доповів саме щодо наших фронтових позицій, конкретних дій підрозділів, конкретних напрямків.

На Донеччині збили російський Су-25

На Донеччині збили російський Су-25

Воїни 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка сьогодні збили російський Су-25 на Донеччині.

Мінометники показали, як нищать ворога на Куп’янському напрямку

Мінометники показали, як нищать ворога на Куп’янському напрямку

На Куп’янському напрямку мінометники «Помсти» показали свою роботу, внаслідок чого двоє окупантів були ліквідовані, ще двоє — поранені.

Пенсіонеру-переправнику не вдалося довезти до Тиси двох «водолазів»

Пенсіонеру-переправнику не вдалося довезти до Тиси двох «водолазів»

62-річного жителя міста Тячів, який мав намір переправити в Румунію двох чоловіків, викрили у ході реалізації інформації, наданої співробітниками оперативно-розшукового відділу Мукачівського прикордонного загону.

«У вас вообще, Саш, никого почти не осталось, это п*здец» — ГУР перехоплення

«У вас вообще, Саш, никого почти не осталось, это п*здец» — ГУР перехоплення

Українські розвідники оприлюднили перехоплену розмову цивільної з Новоборового Луганської області щодо великих втрат та зниклих безвісти військовослужбовців зс рф.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець до 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Сапер, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Водій

від 20500 до 23000 грн

Мукачево

Мукачівський прикордонний загін

Начальник групи психологічного супроводу та відновлення

від 26000 до 126000 грн

Львів, Львівська область

Моторист-механік катера, судна, військовослужбовець

від 22000 до 52000 грн

Одеса, Одеська область

Лікар невідкладної допомоги

Запоріжжя

1 відділ Сватівського РТЦК та СП