ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У США посилюють кібербезпеку в оборонній галузі

Актуальна тема
Прочитаєте за: 2 хв. 31 Березня 2023, 16:41

Останнім часом лідер Китаю Сі Цзіньпін обирає дещо агресивну риторику – за повідомленнями світових ЗМІ він у декількох виступах, які були спрямовані на внутрішню аудиторію країни, неодноразово говорив про підготовку до війни.

Однак, враховуючи складну ситуацію в регіоні, Вашингтон завжди уважно стежить за розвитком подій та планує кроки щодо стримування Китаю заздалегідь. Так, зокрема, на фінансування наступального і оборонного кіберпотенціалу з метою протистояння хакерам, зокрема в потенційному конфлікті з Китаєм, передбачається виділити майже $275 млн для Індо-Тихоокеанського командування США. Відповідний фінансовий запит уже направлено до Конгресу. Вищезазначені питання, на які планується додаткове фінансування, постійно перебувають у списку пріоритетів командування. Загальна картина потреб нараховує запити бойових підрозділів командування – саме вони надсилають списки пріоритетів, кожен з яких пропонує різні рівні деталізації. І це робиться для того, аби  Пентагон потім зазначав для Конгресу пункти, які не потрапили до бюджетного запиту Білого дому. Нині в фокусі уваги Індо-Тихоокеанського командування перебуває безумовна готовність для здійснення операцій у кіберпросторі, а також фінансування програм зміцнення мережі та швидкої ідентифікації зловмисників.

Адже Стратегія кібербезпеки США визначає КНР, як «найширшу, найактивнішу та найстійкішу загрозу для уряду і приватного сектору», а Китай як «країну, що має намір змінити міжнародний порядок, економічну, дипломатичну, військову та технологічну складові».

Список побажань командування, який також включає попередження про ракетні напади, оновлення системи розвідки, кампанії зовнішнього впливу тощо, висвітлює ті види можливостей, які змусять осіб, що ухвалюють рішення в Китаї, двічі подумати про свої войовничі наміри.

Як стверджують у Пентагоні, хакери, яких підтримує Китай, крадуть інтелектуальну власність, щоб прискорити технологічний розвиток, і втручаються в закордонні справи, поширюючи дезінформацію, серед інших видів діяльності. Фінансовані КНР кібератаки втручаються у мережі ВМС, поставивши під загрозу конфіденційну інформацію, пов’язану з секретною роботою над новими видами зброї.

Саме тому надійність мереж лежить в основі того, що роблять військові для загальної безпеки, акцентуючи першочергову увагу на кібербезпеці та наголошуючи на першорядності цього завдання. І оскільки США не відкидають вірогідності протистояння, зокрема й військового,  з технічно розвинутими противниками, то шляхи, через які йде потік секретної інформації та розвідданих, мають бути стовідсотково надійними та захищеними від кібератак та хакерського втручання.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сили ППО знищили ракету на Криворіжжі

Сили ППО знищили ракету на Криворіжжі

Над Криворізьким районом Дніпропетровської області 12 травня 2024 року сили протиповітряної оборони знищили російську ракету.

146 бойових зіткнень за добу: вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

146 бойових зіткнень за добу: вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Генеральний штаб ЗСУ надав оперативну інформація станом на 18:00 12 травня 2024 року щодо російського вторгнення: триває вісімсот дев’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.

Внаслідок ворожих ударів по Харківщині травмовано трьох мирних жителів

Внаслідок ворожих ударів по Харківщині травмовано трьох мирних жителів

Прокуратура розпочала провадження у зв’язку з ударами російських окупантів по Харківщині, коли було травмовано трьох мирних жителів.

Держдеп США прокоментував бойове загострення на Харківщині

Держдеп США прокоментував бойове загострення на Харківщині

Державний секретар США Ентоні Блінкен прокоментував бойове загострення в Харківській області.

Володимир Зеленський приділив особливу увагу боям на Харківщині

Володимир Зеленський приділив особливу увагу боям на Харківщині

Президент України Володимир Зеленський прокоментував бойову обстановку в Харківській області.

Сили ППО на Харківщині знищили БПЛА-розвідник противника

Сили ППО на Харківщині знищили БПЛА-розвідник противника

В Харківській області підрозділ Повітряного командування «Схід» знищив БПЛА-розвідник противника.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

оператор радіорозвідки

від 25000 до 130000 грн

Полтава, Полтавська область

Командиp бойової машини, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Кулеметник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Начальник медичної служби

від 28000 до 30000 грн

Кропивницький

Військова частина А4607

Водій-кранівник (кран автомобільний)

від 17500 до 100000 грн

Харків

АРЗ СП ГУ ДСНС України у Луганській області

Головний сержант-командир установки в/ч А2800

від 23000 до 50000 грн

Радісне, Одеська область