ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Чи насправді воюватимуть за росію пів мільйона корейців

Blogger pool Публікації
Прочитаєте за: 6 хв. 28 Березня 2023, 15:35

У війні з Україною росія намагається знайти собі хоч якихось союзників, адже сьогодні, крім фактично підконтрольної кремлю білорусі, «маріонеткової ассадівської» Сирії і підсанкційного від усього світу Ірану, з москвою ніхто не хоче мати жодних справ. Бути подібним вигнанцем у глобалізованому світі — дуже складно, адже якою б економічно потужною не була держава, їй рано чи пізно знадобиться допомога партнерів і союзників. Особливо якщо це стосуватиметься технічної і ресурсної підтримки.

Називаючись «другою армією світу», росія розраховувала, що їй вистачить власного військового потенціалу перемогти Україну. Але після кількох місяців широкомасштабного вторгнення «потенціал» десь згорів, потонув чи пішов на чорнозем… І вже на початку травня 2022 року російські дипломати і військові в усьому «дружньому до них» світі почали шукати, хто б з держав-партнерів допоміг технікою, озброєнням, ресурсами і навіть поповненням.

Потенціал білоруської армії у вигляді бойової і спеціальної техніки, навчальних центрів і військових підприємств фактично зразу ж почав працювати на росію. Відгукнувся на заклик кремля й Іран, який постачає росії деякі зразки озброєння, зокрема ударні БПЛА типу Shahed чи Mohajer, навчає персонал і навіть надає (за даними розвідувальних джерел. — Авт.) для бойових дій власних інструкторів. 

А ще російська пропаганда згадувала про майже 40 тисяч так званих добровольців із Сирії і Лівії, які нібито мали прибути в Україну і воювати за москву. Але насправді  кількість таких «інтернаціоналістів» обмежилась навіть не сотнями, а всього лиш десятками бійців. Щодо технічної допомоги, яку росія просила в Китаю та Індії, то наразі підтвердженої інформації про якісь поставки від них озброєння чи навіть комплектовання — немає.

Але у світі є ще одна держава, яка підтримує росію у війні з Україною — Північна Корея, або КНДР. Зокрема, ця республіка — одна з небагатьох, які визнали «незалежними» «лнр» і «днр», постійно підтримує росіян на засіданнях Генасамблеї ООН. Взагалі, КНДР — це тоталітарна держава, яка веде свій розвиток за ідеями комунізму і колишнього СРСР. росія цілком могла звернутись до неї по допомогу і навіть отримати її. 

Зокрема, декілька місяців тому США звинуватили КНДР у поставках росії артилерійських боєприпасів через треті країни. 

«Наприкінці минулого року ми опублікували інформацію про надання КНДР допомоги у сфері безпеки, зокрема ПВК «вагнера», — заявив представник Держдепартаменту США Нед Прайс. «Річ у тім, що через санкції, заходи експортного контролю, які ввели США і десятки країн світу проти росії, москва була змушена шукати нетрадиційних партнерів у сфері безпеки — таких країн, як Іран, як КНДР», — додав Прайс.

Згідно з розвідувальними даними, боєприпаси нібито вирушають до країн Близького Сходу чи Північної Африки, але насправді призначаються для росії. Пізніше проєкт 38 North, який відстежує події в Північній Кореї, вперше за останні кілька років зафіксував рух поїзда між північнокорейською та російською територіями. Російська ветеринарна служба офіційно повідомила, що поїзд перетнув кордон із Північною Кореєю… перевозячи коней.

Північна Корея спростувала ці повідомлення про постачання своєї зброї до росії та звинуватила США у «злочинних діях» щодо озброєння України. Відповідну заяву Міністерства закордонних справ країни розповсюдило північнокорейське державне інформагентство ЦТАК.

Наприкінці січня 2023 року молодша сестра Кім Чен Іна, заступник директора відділу пропаганди та агітації ЦК Трудової партії Кореї Кім Ен Чен заявила, що КНДР «завжди буде в одному окопі разом з армією та народом росії». Постачання Україні танків Abrams вона назвала «мерзенним кроком» і пообіцяла, що танки «дотла згорять і перетворяться на металобрухт перед непохитним бойовим духом і могутністю героїчної армії та народу росії».

Днями російська пропаганда, посилаючись на відомого «за парєбріком» міллблогера Алєксандра Сладкова, поширила інформацію, що Північна Корея має намір відправити своїх військовослужбовців до України для участі у бойових діях на боці росії. Для цього потрібне схвалення Китаю.

Сладков опублікував дану заяву на своєму YouTube-каналі і її поширила більшість пропагандистських сайтів та пабліків. 

За даною інформацією, КНДР висловила повну підтримку рф у конфлікті (російсько-українській війні. — Авт.) та готова направити не менше ніж 500 тисяч своїх військових. У республіці було оголошено мобілізацію добровольців, подано вже близько 800 тисяч заявок. Крім того, Міноборони КНДР має намір відправити своїх кадрових військових. «Я розмовляв з одним моїм другом. Нещодавно приїжджав сюди. Я запитую: “Що там корейці?”, він каже: “50 тисяч спецназу штатного готові для відправлення”», — заявив Сладков, додавши, що Китай має дати КНДР «добро» на створення якоїсь приватної військової компанії в 500 тисяч співробітників.

Дана інформація могла б сприйматись як повна пропагандистська маячня некомпетентної людини, яка кілька місяців тому коментувала напис польською мовою на озброєнні як намагання американців написати щось українською.  

Проте дана заява має певне підґрунтя. Кілька тижнів тому південнокорейське видання Daily NK, посилаючись на власні джерела, поширило інформацію, що уряд КНДР наказав північнокорейським військовим торговим компаніям, розташованим у росії, відібрати персонал для відправки до анексованих Донецької та Луганської області України. 

За даними видання, розпорядження надійшло 20 січня компаніям Cholhyon Construction і Kumrung Construction, які пов’язані з Міноборони КНДР. Їм доручили відібрати чоловіків від 19 до 27 років для відряджень до України до кінця січня. Джерела видання Daily NK повідомляють, що відібрані будуть солдати або поліцейські, а не цивільні особи, оскільки їх «легше контролювати» і їм «простіше забезпечити свою безпеку». Завдання, які перед ними стоятимуть, невідомі.

За інформацією від Daily NK, у березні в Україну відправлять перший набір північнокорейців — приблизно 300–500 осіб. Вони обов’язково мають бути одружені, щоб члени їхніх сімей залишалися в країні  — це нібито допоможе уникнути тотального дезертирства, яке поширене в армії КНДР, коли військові потрапляють за кордон.

Тобто росія шукає не лише озброєння, боєприпаси, техніку і комплектовання до неї, їй потрібне гарматне м`ясо. Але є дуже великі сумніви, що лави «вагнерівців» і «чмобіків», які щодня «проріджують» ЗСУ, поповнять бійці з Північної Кореї. Усі подібні заяви — це, здебільшого, лише пропагандистська забаганка москви, яка хоче якнайширше розповсюдити у світі полум’я своєї загарбницької війни, залучивши до неї якомога більше країн і народів.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сили оборони вразили 3 ЗРК, 2 артзасоби та 9 районів зосередження окупантів

Сили оборони вразили 3 ЗРК, 2 артзасоби та 9 районів зосередження окупантів

Наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.

Загарбники 542 рази атакували мирне населення Запоріжжя

Загарбники 542 рази атакували мирне населення Запоріжжя

Упродовж доби окупанти 542 рази вдарили по Запорізькій області. Під ворожим вогнем перебували 9 населених пунктів.

На фронті за добу 155 боєзіткнень, третина з яких на Покровському та Краматорському напрямках

На фронті за добу 155 боєзіткнень, третина з яких на Покровському та Краматорському напрямках

Протягом доби зафіксовано 155 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав 13 ракетних та 118 авіаційних ударів, здійснив 120 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Ворог обстріляв Херсонщину: є загиблий, ще 5 — поранено, серед яких дитина

Ворог обстріляв Херсонщину: є загиблий, ще 5 — поранено, серед яких дитина

російські війська впродовж доби, 11 травня, обстріляли 9 населених пунктів Херсонської області, а також місто Херсон. Через російську агресію одна людина загинула, ще 5 — дістали поранення, серед яких дитина.

У Чорному та Азовському морях відсутні ворожі ракетоносії

У Чорному та Азовському морях відсутні ворожі ракетоносії

У Чорному та Азовському морі станом на ранок 12 травня російські кораблі відсутні на бойовому чергуванні.

Під вогонь ворожої артилерії потрапило одне із сіл Нікопольщини

Під вогонь ворожої артилерії потрапило одне із сіл Нікопольщини

Пізно ввечері російська армія ще раз обстріляла Нікопольщину.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Заступник командира роти

від 27000 до 31000 грн

Ковель

Військова частина А4825

Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Косівський РТЦК та СП

Оператор БПЛА в артилерійський підрозділ

від 23600 до 123600 грн

Луцьк, Волинська область

Радіотелефоніст-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Київ

Косівський РТЦК та СП

Заступник командира роти з МПЗ, офіцер

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область