ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Києві відбувся допрем’єрний показ фільму Сил ТрО ЗСУ «Готові до спротиву»

Новини Регіони
Прочитаєте за: 4 хв. 16 Березня 2023, 13:36

У столиці відбулася презентація документального фільму про історію створення та розвитку величезного та потужного механізму спротиву Сил ТрО ЗСУ.

Довідково: «Готові до спротиву» — це цикл документальних фільмів, об’єктами дослідження якого стали бригади Сил ТрО ЗСУ. Першим фільмом цього документального циклу стала робота про військових 114-ї бригади територіальної оборони.

Керівником стрічки виступив полковник Олексій Дмитрашківський — начальник служби зв’язків з громадськістю Сил ТрО ЗСУ.

— Історія, яка твориться сьогодні, має документуватися… Не через рік чи два, а прямо сьогодні і зараз. Кожна історія військового увійде в історію бригади та історію цілих армій, — сказав Олексій Дмитрашківський.

Начальник служби зв’язків з громадськістю 114-ї бригади Сил ТрО ЗСУ лейтенант Дмитро Кулібаба подякував усім присутнім за підтримку проєкту.

— Передусім хочеться всім подякувати за те, що ви підтримали нас, і дозволили розпочати цей проєкт у 114-й бригаді. Перше враження про фільм — що цей фільм про людей. Через кінострічку вдалося передати енергію та силу духу  людей, які прийшли 24 лютого захищати свою країну. Дуже багато моментів викликали навіть сльози. Стрічка починається з показу фотографій загиблих бійців, у яких кожен із керівників упізнав своїх бійців. Те, що ми робимо зараз, — ми робимо, зокрема, й для того, аби ця жертва для нас не була марною. Після перегляду  фільму маєш чітке усвідомлення того, що ми мусимо перемогти, — зауважив Дмитро Кулібаба.

З початку широкомасштабного вторгнення до лав ТрО доєдналося багато українських митців. А художнім керівником проєктів «ТРО Медіа» став відомий український режисер Ахтем Сеїтаблаєв, який на показі фільму вручив айдентику командиру 114-ї бригади Сил ТрО ЗСУ полковнику Олександру Ковалю.

— Ми розробили командою ось таку айдентику, яка буде супроводжувати всі серії про кожну бригаду, і цілком природно, що перший отакий інструмент задля розповіді про 114-ту бригаду ми вручаємо вам. Це спеціальний інформаційний носій, всередині якого є флешка, на якій записано трейлер до цього фільму, і, власне, сам фільм. Тут ви можете побачити шеврон Сил ТрО ЗСУ, і тут обличчя бійців вашої бригади, які брали участь у зйомках цього фільму. Цей QR-код, який розроблений в кольорах українського пікселя, приведе вас на ютуб-канал, де ви зможете побачити фільм, — відзначив Ахтем Сеїтаблаєв.

Також до присутніх звернувся командир 114-ї бригади Сил ТрО ЗСУ полковник Олександр Коваль.

— Мета цього фільму — показати феномен територіальної оборони. Я особисто цей феномен побачив. У світі ще не було подібного, як нам вдалося зробити разом із вами. На день ТрО ми мали захід у Броварах, і тоді я казав, що ворог чекав, що ми будемо бігти, і ми побігли… до центрів комплектування та частин ТрО. Як у нас це вийшло, думаю,  у фільмі яскраво показано. Мої емоції зашкалюють. Щиро вам дякую, —  додав Олександр Коваль.

Після показу першої частини фільму «Готові до спротиву» команда «ТРО Медіа» анонсувала вихід наступної стрічки документального циклу, яка буде розповідати про 107-му бригаду Сил ТрО ЗСУ.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
ССО уразили ворожий танк Т-90 на Донецькому напрямку

ССО уразили ворожий танк Т-90 на Донецькому напрямку

На Донецькому напрямку під час розвідувальних дій оператори 3-го полку ССО виявили ворожий танк Т-90, який саме відпрацював по позиціях Сил оборони.

Генштаб ЗСУ: армія рф втратила за добу понад 900 окупантів та десятки одиниць техніки

Генштаб ЗСУ: армія рф втратила за добу понад 900 окупантів та десятки одиниць техніки

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 16.04.24 орієнтовно становлять:

У Чорному та Азовському морях немає ворожих кораблів — ВМС ЗСУ

У Чорному та Азовському морях немає ворожих кораблів — ВМС ЗСУ

У Чорному та Азовському морі станом на ранок вівторка ворожі кораблі відсутні.

Ситуація на фронті: понад 100 бойових зіткнень за добу, ворог тисне на Бахмутському напрямку

Ситуація на фронті: понад 100 бойових зіткнень за добу, ворог тисне на Бахмутському напрямку

Протягом минулої доби відбулося 104 бойових зіткнення. Загалом, ворог завдав 16 ракетних та 31 авіаційний удар, здійснив 79 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Сили ППО знищили вночі 9 «шахедів»

Сили ППО знищили вночі 9 «шахедів»

У ніч на 16 квітня 2024 року противник атакував 9-ма ударними БПЛА типу Shahed-131/136 із мису Чауда (Крим).

Про стандарти НАТО у війську, економію боєприпасів та проведення After Action Review: інтерв’ю АрміяInform з комбригом «Хартії»

Про стандарти НАТО у війську, економію боєприпасів та проведення After Action Review: інтерв’ю АрміяInform з комбригом «Хартії»

2022-го року українці вразили світ єдністю і надзвичайним опором російським загарбникам.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник виробничого відділення

від 32000 до 33000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Стрілець

від 20000 до 20000 грн

Ужгород

Військова частина 3115 НГУ

Робота/Військовослужбовець ЗСУ/Ужгород, Закарпатська обл/Без досвіду

від 20100 до 120000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Військовослужбовець, водій-заправник

від 20000 до 22000 грн

Київ

Військова частина А2788

Гранатометник

від 40000 до 120000 грн

Житомир

1 ОБрСпП ім. Івана Богуна

Водій (кат. С, СЕ), військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Азов, 12-та бригада спеціального призначення НГУ