ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Уповноважений ВРУ з прав людини розповів спецдоповідачці Ради ООН про воєнні злочини рф на території України

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 16 Березня 2023, 1:43

Про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Офісу Омбудсмена України.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець провів у Женеві зустріч зі Спеціальною доповідачкою Ради ООН з прав людини з питань тортур та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження чи покарання, Еліс Едвардс. Пані Еліс повідомила, що декілька разів бажала приїхати до Києва, проте на заваді ставали безпекові питання.

Мета зустрічі — на основі фактів і доказів розповісти про воєнні злочини РФ на території України. Депортація дітей, жорстоке поводження та катування українців, як цивільних осіб, так і військовополонених, цілеспрямовані вбивства людей — це найгірші й найцинічніші порушення міжнародних договорів, у тому числі Женевських конвенцій.

Омбудсман, зокрема, розповів Пані Еліс, що країна-агресор здійснює депортацію та примусове переміщення населення з тимчасово окупованих територій. Найбільш незахищеними є діти: згідно з даними НІБу 16 226 маленьких українців були вивезені до Росії.

Дмитро Лубінець навів приклад, як без згоди батьків та законних представників у листопаді минулого року 28 дітей з інвалідністю з «Олешківского дитячого будинку-інтернату» були вивезені на тимчасово окуповану територію Кримського півострова, а згодом до РФ. Водночас окупаційні війська не давали зеленого коридору для евакуації дітей з цього закладу на підконтрольну Україні територію. Або депортація 13 дітей, які навчалися у Куп’янській школі-інтернаті, до тимчасово окупованого міста Перевальськ Луганської області.

Також Омбудсман зазначив, що після деокупації Херсонщини виявлено катівні й нові факти жорстокого поводження і тортур. «Відвідавши їх, ми отримали свідчення та докази, що там були й діти. Так, маємо свідчення 14-річного хлопця, який провів у такій катівні 10 днів. Зі свідчень хлопчика, він перебував у холодному і темному приміщенні тривалий час та майже не отримував їжу і воду. Окрім цього, в камерах катівень тижнями цілодобово тримали чоловіків і жінок, застосовуючи тортури», — повідомив Дмитро Лубінець.

Не оминув Уповноважений і питання постійних обстрілів Росією різних регіонів України. «Українці гинуть, коли стоять у черзі за продуктами чи гуманітарними наборами, перебуваючи на зупинках громадського транспорту або ж у своїх будинках. Росія цілеспрямовано вбиває мирних українців», — наголосив Дмитро Лубінець.

Омбудсман подякував Пані Еліс за зустріч і конструктивний діалог. Він висловив сподівання, що у майбутньому вона відвідає Україну, що допоможе посилити координацію зусиль з притягнення до відповідальності винних у злочинах, скоєних в Україні.

Читайте нас у Facebook
Унаслідок ворожого артудару по Миколаївщині загинула жінка та поранено дитину

Унаслідок ворожого артудару по Миколаївщині загинула жінка та поранено дитину

Армія рф обстріляла з артилерії Куцурбську громаду Миколаївської області.

Країни G7 зобовʼязалися посилити українську ППО

Країни G7 зобовʼязалися посилити українську ППО

Міністри закордонних справ країн «Великої сімки» (G7) мають намір посилити протиповітряну оборону України, аби врятувати життя життя наших громадян і захистити критично важливу інфраструктуру.

У Києві провели в останню путь військового та активіста Павла Петриченка

У Києві провели в останню путь військового та активіста Павла Петриченка

У Михайлівському Золотоверхому соборі відбулося прощання з активістом, сержантом 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Павлом Петриченком.

Обстріл Дніпропетровщини: посол США відреагувала на ракетний удар рф

Обстріл Дніпропетровщини: посол США відреагувала на ракетний удар рф

Посол США Бріджит Брінк прокоментувала ранкову ракетну атаку рф по Дніпропетровщині, через яку загинули 8 осіб.

Колишньому старшому авіаційному техніку ВМС ЗСУ повідомлено про підозру

Колишньому старшому авіаційному техніку ВМС ЗСУ повідомлено про підозру

Колишньому офіцеру ВМС ЗСУ, старшому авіаційному техніку за фактом державної зради та дезертирства повідомлено про підозру.

Глава МЗС Естонії про загибель дітей від удару рф на Дніпропетровщині: Ми могли цьому запобігти, але не змогли

Глава МЗС Естонії про загибель дітей від удару рф на Дніпропетровщині: Ми могли цьому запобігти, але не змогли

Міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна прокоментував ракетний удар рф по Дніпропетровській області, внаслідок якого, зокрема, загинули двоє дітей, заявив, що жертв можна було б уникнути, якби Україна мала засоби ППО.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

65 ОМБр

Снайпер

від 51000 до 120000 грн

Запоріжжя

79 окремий батальйон 102 ОБр Сил ТрО

Оператор FPV-дронів

від 20000 до 125000 грн

Богодухів

209 батальйон Сил ТрО

Механік, військовослужбовець | Військова частина А2166

від 24000 до 54000 грн

Львів, Львівська область

Зв’язківець, військовослужбовець

від 20000 до 100000 грн

Дніпро

Інженерний батальйон Сил ТрО ОК Схід в/ч А4806

Офіцер штабу

Київ

Річкова флотилія ВМС ЗСУ