ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

До України прибули 25 британських бронемашин

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 10 Березня 2023, 12:55

До України прибули 25 британських броньованих машин FV103 Spartan і FV432.

Бронетехніку придбали завдяки ініціативі Світового конґресу українців (СКУ).

«Цю закупівлю ініціював СКУ спільно з командуванням Сил територіальної оборони  ЗСУ в жовтні 2022 року», — заявив директор UnitewithUkraine СКУ Андрій Потічний, який працює в Україні з початку березня 2022 року.Наскільки мені відомо, це найбільша одночасна партія поставки броньованих і гусеничних евакуаційних машин міжнародною неурядовою організацією з початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну».

Світовий Конґрес Українців в рамках своєї ініціативи UniteWithUkraine понад 40 000 000$ передав для ЗСУ та продовжує збирати кошти на підтримку України.

Андрій Потічний додає, що «цей проєкт реалізований ініціативою Світового Конґресу Українців Unite With Ukraine у тісній співпраці з Командувачем Сил територіальної оборони генерал-майором Ігорем Танцюрою та Головнокомандувачем Збройних Сил України генералом Валерієм Залужним. Ми вдячні обом генералам за їхні зусилля щодо завершення цього проєкту».

За словами офіцера командування ТрО Олександра Музики ця техніка надважлива, «оскільки вона дасть можливість не тільки виконувати оперативні задачі, а також виконає функції медичної евакуації як цивільного населення, так і військовослужбовців у разі термінової необхідності». 

«Зараз всі українці світу об’єдналися проти тої навали, яка існує сьогодні. Я хотів би висловити слова вдячності всім, хто підтримує та буде підтримувати Територіальну оборону!» — подякував світовому українству Командувач Сил територіальної оборони ЗСУ Ігор Танцюра.  

Загалом на пожертви людей та організацій з усього світу СКУ придбав 25 броньованих машин, зокрема дванадцять Spartan FV103, сім 432 APC, два 434 APC, один Spartan SPA8, один Spartan SPA017 та два FV104 Samaritan. Unite with Ukraine вже планує наступну глобальну збірку та аукціон для фінансування закупівлі ще 25 броньованих машин для евакуації персоналу. 

FV103 Spartan – це гусеничний бронетранспортер британської армії. Легка, швидка та маневрена машина, яка може перевозити до семи осіб. Міцний зварний алюмінієвий корпус з товщиною до 60 міліметрів цього БТР здатен захистити військових від уламків та великокаліберних куль. FV432 з моменту своєї появи на озброєнні став найпоширенішим броньовиком, який використовувався для транспортування піхоти на полі бою. Ця бронемашина здатна перевозити до дванадцяти осіб. 

Джерело: Світовий конґрес українців

Читайте нас в Telegram
У Бериславі армія рф скинула вибухівку на заклад освіти

У Бериславі армія рф скинула вибухівку на заклад освіти

російські війська продовжують нищити освітні заклади на Херсонщині.

Президент: російське зло навіть напередодні Великодня прагне нести руїни

Президент: російське зло навіть напередодні Великодня прагне нести руїни

Сьогодні зранку була тривала доповідь Олександра Сирського. Головком доповів саме щодо наших фронтових позицій, конкретних дій підрозділів, конкретних напрямків.

На Донеччині збили російський Су-25

На Донеччині збили російський Су-25

Воїни 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка сьогодні збили російський Су-25 на Донеччині.

Мінометники показали, як нищать ворога на Куп’янському напрямку

Мінометники показали, як нищать ворога на Куп’янському напрямку

На Куп’янському напрямку мінометники «Помсти» показали свою роботу, внаслідок чого двоє окупантів були ліквідовані, ще двоє — поранені.

Пенсіонеру-переправнику не вдалося довезти до Тиси двох «водолазів»

Пенсіонеру-переправнику не вдалося довезти до Тиси двох «водолазів»

62-річного жителя міста Тячів, який мав намір переправити в Румунію двох чоловіків, викрили у ході реалізації інформації, наданої співробітниками оперативно-розшукового відділу Мукачівського прикордонного загону.

«У вас вообще, Саш, никого почти не осталось, это п*здец» — ГУР перехоплення

«У вас вообще, Саш, никого почти не осталось, это п*здец» — ГУР перехоплення

Українські розвідники оприлюднили перехоплену розмову цивільної з Новоборового Луганської області щодо великих втрат та зниклих безвісти військовослужбовців зс рф.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Гранатометник

від 50000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО (Військова частина А7270)

Стрілець-зенітник (ДШВ)

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Діловод-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Черкаси

Косівський РТЦК та СП

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Кременчук

Старобільський РТЦК та СП

Стрілець-снайпер

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО

Програміст-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Дніпро

Косівський РТЦК та СП