ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Кинджали», «шахеди» та інші – Юрій Ігнат розповів про озброєння, яке ворог може застосовувати по різних регіонах України

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 12 Лютого 2023, 22:38

Під час прямого включення в телемарафоні «Єдині новини» речник Повітряних Сил Збройних Сил України полковник Юрій Ігнат відповів на низку запитань ведучих щодо іранських безпілотних літальних апаратів та ракет власного виробництва, які держава-агресор росія застосовує та може застосувати під час ударів по території України.

Зокрема, офіцер нагадав, що, коли йдеться про прифронтові області, то, крім дронів-камікадзе ворог активно застосовує зенітні ракети комплексів С-300, які у нього в надлишку, і якими йому вигідніше завдавати ударів по нашій території. А вже високоточні крилаті ракети противник застосовує по цілях всередині України.

Щодо «Кинджалів», носіями яких є літаки МіГ-31К, начальник служби зв’язків з громадськістю Командування Повітряних Сил пояснив, що, за даними, які оприлюднювало Головне управління розвідки, їх у ворога залишилося близько 40-50 одиниць.

– Тобто, приблизно стільки ж, скільки було і на початку агресії, – говорить Юрій Ігнат. – На жаль, російська промисловість і досі має можливість випускати їх. Нехай і у невеликій кількості, але їх виробляють. Як, власне, і ракети типу «Калібр» та Х-101.

З приводу інформації про те, що на білоруських аеродромах росіяни вводять нас в оману, роблячи вигляд злетів винищувачів МіГ-31К під час злетів винищувачів інших типів, полковник Юрій Ігнат повідомив, що введення в оману є звичною практикою, і що наша розвідка відразу ж дає вичерпну інформацію про те, знаходяться у повітрі носії «Кинджалів» чи звичайні винищувачі.

Цікавилися ведучі телемарафону й інформацією, оприлюдненою деякими ЗМІ щодо нещодавніх поставок іраном росії БПЛА типу Shahed нових, більш сучасних модифікацій.

– Ми мали справу з БПЛА Mohajer-6, це – безпілотний літальний апарат ударного типу, приблизно такого плану як «Байрактар», – розповідає речник Повітряних Сил. – Була також інформація про те, що росіяни хочуть отримати Arash-2 – це вже великий безпілотник, фактично за розмірами як крилата ракета, але з двигуном внутрішнього згоряння – з пропелером ззаду. Взагалі, перелік БПЛА, що має Іран, це – доволі велика лінійка з щонайменше десяти типів. Та, повторюся, БПЛА – це звичайна повітряна ціль, яку можна й потрібно збивати, і яка збивається.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Рустем Умєров закликав ірландського колегу до інвестицій в українські оборонні компанії

Рустем Умєров закликав ірландського колегу до інвестицій в українські оборонні компанії

Міністр оборони Рустем Умєров у телефонній розмові з віцепрем’єр-міністром, міністром оборони та міністром закордонних справ Ірландії Міхалом Мартіном подякував йому за постійну політичну і практичну підтримку України у відбитті російської агресії.

На Вінниччині затримали на гарячому організатора схеми для ухилянтів

На Вінниччині затримали на гарячому організатора схеми для ухилянтів

У межах кримінальної справи оперативники Могилів-Подільського прикордонного загону спільно з представниками Нацполіції викрили чоловіка, який організував схему незаконного переправлення осіб через державний кордон.

В Одесі викрили шахрая, який маскувався під волонтера

В Одесі викрили шахрая, який маскувався під волонтера

Понад мільйон гривень зміг витягнути з місцевої жительки злочинець, який діяв під виглядом відомого волонтера.

На Закарпатті відкрито новий рекрутинговий центр

На Закарпатті відкрито новий рекрутинговий центр

Сьогодні в Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії. Це вже 19-й центр, який відкрили в Україні.

Міністри оборони України та Австралії обговорили створення спільних підприємств

Міністри оборони України та Австралії обговорили створення спільних підприємств

Міністр оборони Рустем Умєров провів телефонну розмову з австралійським колегою Річардом Марльзом і подякував за нещодавно наданий пакет військової допомоги Україні на суму $100 млн.

На Сумщині військові заборонили засівати укріплення

На Сумщині військові заборонили засівати укріплення

Заборонена сівба високорослих сільськогосподарських культур на відстані 500 метрів навколо фортифікаційних споруд на території Сумської області.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інспектор прикордонної служби (Гвардія наступу “Сталевий кордон”)

від 25000 до 125000 грн

Черкаси, Черкаська область

Розвідник, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Начальник медичного пункту 14 ОМБр ім. князя Романа Великого

від 28100 до 128100 грн

Володимир, Волинська область

Старший акумуляторник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Фельдшер, військовослужбовець

від 24000 до 124000 грн

Львів

216 окремий батальйон 125 ОБр Сил ТрО

Водій-електрик, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО