ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Українські військові продовжують базову загальновійськову підготовку у Великій Британії в рамках операції INTERFLEX

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 25 Січня 2023, 13:24

Військовослужбовці ЗС України продовжують базову загальновійськову підготовку в рамках операції INTERFLEX на території Великої Британії в 2023 році. Про це повідомляє Генеральний штаб.

Навчальна операція INTERFLEX є одним із яскравих та дієвих прикладів міжнародної підтримки України у протидії несправедливій, незаконній та агресивній війні росії проти України.

«Наші Збройні сили роблять усе можливе для розвитку бойової майстерності українців та українок. Оскільки у 2022 році майже 10 000 українських військовослужбовців проходили навчання у Великій Британії, я прагну, щоб наші Збройні сили разом із нашими союзниками принаймні подвоїли кількість підготовлених у 2023 році. Я хотів би подякувати Канаді, Данії та Фінляндії, Швеції, Норвегії, Новій Зеландії, Литві, Нідерландам та Австралії за їх внесок у навчання українців.» – наголосив Міністр оборони Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії Високоповажний Бен Воллес у звернені до Парламенту Великої Британії.

Таким чином, у ході реалізації навчальної операції INTERFLEX у 2023 році за участі найкращих інструкторів Збройних Сил Сполученого Королівства, Австралії, Данії, Канади, Литви, Нідерландів, Нової Зеландії, Норвегії, Фінляндії, Швеції та України заплановано підготувати близько 20 тисяч українських військовослужбовців.

Тренування проводиться на об’єктах навчально-матеріальної бази Міністерства оборони Великої Британії на північному заході, південному заході та південному сході Сполученого Королівства. Кожний навчальний курс триватиме близько п’яти тижнів і проводитиметься під загальним керівництвом 11-ї Бригади сприяння силам безпеки Сухопутних військ ЗС Великої Британії.

Підготовка дасть новобранцям з невеликим військовим досвідом або без нього навички для ефективного ведення бойових дій на передовій. Базуючись на курсі, що проводиться для резервістів Сухопутних військ Збройних Сил Великої Британії та практичному бойовому досвіді Збройних Сил України, військовослужбовці Збройних Сил України проходитимуть навчальні модулі:

Обізнаність про Міжнародне гуманітарне право (право збройних конфліктів);

  • Правила поводження зі зброєю;
  • Тактичні дії в обороні та наступі;
  • Вогнева підготовка;
  • Патрулювання;
  • Медична підготовка (перша допомога на полі бою);
  • Інженерна підготовка та мінна безпека;
  • Психологічна підготовка (подолання військовослужбовцями спеціальної смуги перешкод із застосуванням засобів імітації бою);
  • Захист сил при розгортанні;
  • Обізнаність про кібербезпеку;
  • Системи зв’язку;
  • Ведення бойових дій в урбанізованій місцевості;
  • Орієнтування на місцевості.

Також Уряд Сполученого Королівства оперативно закупив автоматичну зброю АК для програми навчання, таким чином українські воїни зможуть тренуватися зі зброєю, яку вони використовуватимуть на передовій.

Окремо варто наголосити на тому, що Сполучене Королівство надало все необхідне екіпірування, зокрема одяг для дій в зимових умовах та спорядження для підтримки українських воїнів у їхньому навчанні та після повернення в Україну.

Сполучене Королівство має давню історію підтримки українських військовослужбовців у рамках операції ORBITAL, під час якої з 2015 по 2022 рік було підготовлено 22 000 українців. Навчальна операція INTERFLEX продовжує готувати професійних та навчених українських воїнів для боротьби за свободу України. Це є успішною демонстрацією незмінного лідерства Сполученого Королівства у військовій підтримці України.

Довідково: Навчальна операція INTERFLEX була започаткована Урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії у 2022 році і є частиною постійного зобов’язання Сполученого Королівства щодо підтримки України, яке становить понад 2,3 мільярда фунтів стерлінгів військової допомоги, включно з протитанковою зброєю, бронетехнікою, танками, реактивними системами залпового вогню, артилерією та протиповітряною обороною.
Читайте нас в Telegram
На Бахмутському напрямку росіяни кидають на штурми танки-сараї, але ЗСУ мають перевагу в FPV-дронах

На Бахмутському напрямку росіяни кидають на штурми танки-сараї, але ЗСУ мають перевагу в FPV-дронах

Війська рф посилили штурмові дії на Бахмутському напрямку і стали більше використовувати так звані танки-сараї, обшиті додатковим захистом.

У Силах оборони розповіли про спроби ворога потрапити у Красногорівку в цивільному одязі

У Силах оборони розповіли про спроби ворога потрапити у Красногорівку в цивільному одязі

Військові рф намагаються проникнути у Красногорівку на Донеччині в цивільному одязі, вдаючи з себе місцевих.

Генштаб ЗСУ: на фронті 108 бойових зіткнень, найбільше — на Бахмутському напрямку

Генштаб ЗСУ: на фронті 108 бойових зіткнень, найбільше — на Бахмутському напрямку

Протягом доби зафіксовано 108 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав 7 ракетних та 74 авіаційних удари, здійснив 83 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Посилення ППО України: внесок Канади направлять на закупівлю ракет для IRIS-T

Посилення ППО України: внесок Канади направлять на закупівлю ракет для IRIS-T

Внесок Канади на підтримку ініціативи Німеччини щодо посилення протиповітряної оборони України направлять на закупівлю ракет для зенітно-ракетних комплексів IRIS-T.

Сили оборони ведуть контрударні дії на Харківщині — Президент

Сили оборони ведуть контрударні дії на Харківщині — Президент

Оборонні операції Сил оборони тривають на Харківщині в районі сіл Стрілеча, Красне, Мороховець, Олійникове, Лукʼянці, Гатище, Плетенівка.

Ворог обстрілював Нікопольщину дронами та артилерією: поранено жінку, пошкоджені будинки

Ворог обстрілював Нікопольщину дронами та артилерією: поранено жінку, пошкоджені будинки

Ворог протягом дня вдарив 9 безпілотниками та 3 рази обстріляв з артилерії Нікопольський район Дніпропетровщини.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій | Військова частина А0528

від 22000 до 120000 грн

Одеса, Одеська область

Оператор БПЛА, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Радіотелефоніст, військовослужбовець

від 21000 до 27000 грн

Білгород-Дністровський, Одеська область

Командир танка, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Навідник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Водій до військової частини А2800

від 20000 до 40000 грн

Радісне, Одеська область