ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Проєкт «Норвегія — Україна»: чергова група ветеранів пройшла перепідготовку

Відео Новини Соціальний захист
Прочитаєте за: 3 хв. 26 Грудня 2022, 16:00
Символ курсів для ветеранів ЗСУ «Норвегія — Україна»

У Києві відбувся випуск слухачів осіннього семестру проєкту «Норвегія — Україна». Протягом кількох місяців військовослужбовці, звільнені у запас, ветерани та члени їхніх сімей проходили в Державному університеті інфраструктури та технологій перепідготовку за напрямом «Менеджмент підприємницької діяльності в Україні».

Координатор проєкту «Норвегія-Україна» Ольга Філіна

Координатор проєкту «Норвегія-Україна» від Міжнародного фонду соціальної адаптації Ольга Філіна розповіла кореспонденту АрміяInform, що незважаючи на складні воєнні умови: ворожі обстріли, відсутність світла, курси, що  мали на меті підвищити ступінь соціальної і професійної адаптації ветеранів військової служби до цивільного життя, цілком впоралися зі своїми завданнями.

«Закінчивши навчання за напрямом «Підприємницька діяльність» слухачі оволоділи новими знаннями та навичками, – повідомила вона. – Це піднімає їхню вартість на ринку праці. У нас багато прикладів, коли вони відкривають власний бізнес або отримують гарні посади в менеджменті великих підприємств, державному секторі».

Заходи із психологічної та правової адаптації, сприяння у працевлаштуванні та відкритті власної справи, які входять до програми навчання, реалізовувала громадська організація «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та ветеранів військ зв’язку».

Випускник курсів «Норвегія-Україна» Руслан Г.

«Викладачі курсу дали мені доволі глибокі знання з кадрового менеджменту, підбору персоналу, ведення бухгалтерського обліку, – запевняє випускник  Руслан Г.: «Я планую відкрити сервісний центр з обслуговування оргтехніки. Моя контрольна робота стосувалася роботи навчального центру – тож у планах також є його створення. У центрі відбуватиметься підготовка до ЗНО, проводитимуться  курси з охорони праці та техніки безпеки». Руслан ще служить у Збройних Силах України, тож втілити свої плани у життя планує відразу після Перемоги. Каже, що серед  студентів майбутнього центру він бачить, головним чином, ветеранів ЗСУ.

Свідоцтво про професійну перепідготовку державного зразка, спільний сертифікат університету NORD та українського навчального закладу, спільний диплом Міністерства закордонних справ і Міністерства оборони Норвегії випускники отримали з рук заступниці міністра у справах ветеранів України з питань цифрового розвитку Тетяни Калити.

Загалом  в рамках проєкту «Норвегія-Україна» психологічну та правову адаптацію, сприяння у працевлаштуванні здобули понад 14 тисяч колишніх військових і, зокрема, близько 3 200 учасників бойових дій.

На знак вдячності уряду Норвегії курси завжди починаються й закінчуються гімном цієї країни.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Антикорупційні активісти та медіа можуть допомогти виявити порушення в діяльності Міноборони — Юрій Джигир

Антикорупційні активісти та медіа можуть допомогти виявити порушення в діяльності Міноборони — Юрій Джигир

Заступник Міністра оборони України Юрій Джигир розповів про роботу Департаменту внутрішнього аудиту Міністерства оборони.

На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

Під час здійснення заходів оповіщення на військовослужбовця Вижницького районного ТЦК та СП було скоєно напад групою цивільних осіб.

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Бійці зенітного ракетного полку імені генерал-хорунжого Юрія Тютюника знищили ворожий розвідувальний БПЛА оперативного рівня.

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

«Агенція оборонних закупівель» Міністерства оборони України уклала низку державних договорів на закупівлю озброєння та інших товарів оборонного призначення.

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю бразильським журналістам акцентував на відновленні і розвитку українського оборонного виробництва.

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

Протягом доби на південній ділянці фронту було знищено 99 окупантів та 31 одиницю ворожого озброєння і військової техніки.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Старший механік обслуги обслуговування авіаційного озброєння

від 20000 до 25000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Водій, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Харків

229 окремий батальйон 127 ОБр Сил ТрО

Бухгалтер

до 20700 грн

Баранівка

31 окрема механізована бригада

Гранатометник

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Телефоніст, лінійний наглядач, військовослужбовець

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039

Водій (категорії B, C, D)

від 20000 до 120000 грн

Миколаїв, Миколаївська область