ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У столичному метрополітені відкрилась фотовиставка «Війна крізь об’єктив: фото з України»

Новини Регіони
Прочитаєте за: 3 хв. 2 Грудня 2022, 17:59
????????????????????????????????????

У вестибюлі станції київського метро «Золоті ворота» 2 грудня відкрилась фотовиставка «Війна крізь об’єктив: фото з України». В експозиції представлені 50 світлин українських та іноземних фотожурналістів, зроблені у різних містах України після початку широкомасштабного вторгнення росії.

Деякі з представлених знімків уже стали іконами. За кожною світлиною — долі людей, які стали на захист рідної землі у складі Збройних Сил України, які працюють в тилу і збирають волонтерську допомогу, які втратили рідних та власну домівку і були змушені рятуватися в інших регіонах України і за кордоном. Жахливі кадри смерті і руйнувань, які принесла на українську землю підступна й агресивна росія.

Під час відкриття виставки Надзвичайний і Повноважний Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен сказала: «Коли ми дивимося на ці фотографії, ми розуміємо, що перша жертва війни — це людина, маленькі діти, жінки, чоловіки, солдати. Вони з першого дня, і це не тільки з 24 лютого, а з 2014 року, страждають від російської агресії. Ці фотографії з одного боку важкі, але з іншого — дуже потужні. Це потужна можливість показати світу, що відбувається в Україні».

Фотовиставка «Війна крізь об’єктив: фото з України» — це спроба чесно і без ретуші показати всі жахіття військових конфліктів у сучасному світі, а також передати героїзм та незламність українського народу, який захищає рідну землю від ворога.

«Війна — це болюча тема, але коли вона в житті, то чому її не можна показувати? Чому ми маємо берегти психіку? Всі і так розуміють. Коли в тебе вдома відсутнє світло, то ти розумієш, що це війна. І ми це відчуваємо. Тому люди мають це відчувати теж», — зазначив фотограф Олександр Клименко.

А ще це спроба провести паралелі між війною в Україні та іншими військовими конфліктами кінця ХХ — початку ХХI століть і нагадати світу, що непокаране зло породжує нові і нові трагедії. Вперше фото з російсько-української війни органічно доповнили світлини, зроблені під час збройних конфліктів у Боснії та Герцеговині, а також у Сирії. Представлені знімки демонструють спільний трагізм долі різних народів, які пережили військове протистояння.

Серед учасників виставки — Єфрем Лукацький, Євген Малолєтка, Наталка Кравчук, Микола Тимченко, Олена Гром, Аліна Смутко, Олександр Клименко, Борис Корпусенко, Станіслав Юрченко, Єлизавета Серватинська, іноземні репортери Рон Хавів (США), Хайді Левіне (США), Даніель Еттер (Німеччина), Ніколь Тунг (США).

Місцем проведення виставки символічно обрано станцію метрополітену, яка служить містянам і переселенцям укриттям від бомб під час повітряної тривоги.

Після виставки в Києві роботи фотографів поїдуть до інших українських міст. Також планується показати виставку за кордоном.

Фото авторів

Позаштантий кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Поранені українські військові прибули до Берліну на протезування

Поранені українські військові прибули до Берліну на протезування

13 поранених військовослужбовців прибули до Берліна на інноваційне протезування. Їх зустрів мер міста Кай Вегнер.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Медик-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Черкаси

Косівський РТЦК та СП

Кулеметник

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

128 ОБр Сил ТрО

Стрілець-Зенітник ПЗРК (ЗСУ)

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 Батальйон ТрО

Стрілець

від 20100 до 120100 грн

Дніпро

128 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Стаpший стpілець-опеpатоp, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Стрілець

від 20000 до 120000 грн

Львів

216 окремий батальйон 125 ОБр Сил ТрО