ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Морпіх «Янкі»: «Якщо сьогодні ми відступимо, то вже завтра України не буде»

Life story
Прочитаєте за: 2 хв. 4 Листопада 2022, 10:41

Погожий осінній день. Командир відділення одного з підрозділів морської піхоти старший матрос Андрій на псевдо «Янкі» спостерігає, як підлеглі швидко налагоджують побут. Його погляд втомлений, але уважний – звик помічати найменші дрібниці. Хоча після безлічі напружених безсонних ночей це досить важко.

«Янкі» ніколи не підвищує голос на підлеглих, у цьому просто немає потреби, адже він має безумовний авторитет серед військових. По-перше, тому що в Андрія чималий бойовий досвід, по-друге – чоловік ділиться своїми знаннями та навиками з тими, хто цього потребує.    

− У 2017-му я підписав зі Збройними Силами України контракт і поповнив лави морської піхоти. Протягом 3 років служби в десантно-штурмовій роті не бив байдики, а здобував необхідні навики, щоб сьогодні почуватися впевнено. Зокрема, кожну вільну хвилину витрачав на освоєння усіх видів зброї, що були у нас в наявності, брав участь у міжнародних навчаннях як на території України, так і закордоном. Маю дві ротації в район ООС, тоді наш підрозділ виконував завдання неподалік Павлополя, − пригадує морпіх. 

У 2020 році Андрій демобілізувався та повернувся до мирного життя. Та ненадовго. З першим вибухом ворожої ракети вже був на ногах і твердо вирішив – треба повертатися у рідний батальйон. Так і сталося. Нині він боронить Україну на східному напрямку і щодня доводить – хоробрість наших морпіхів немає меж. 

− Ми стояли на позиції поруч з 56-ю бригадою. Десь о 10-й годині ранку отримали інформацію, що ворог пішов на них у наступ зі сторони Пісків. У той час поки наші отримали наказ переміститися в укриття, рашисти під прикриттям артилерії наближалися до їхньої позиції. Гатили з мінометів, працювали танки й «бехи». Але вже за 5 хвилин ми відпрацювала по ворогу з СПГ. Згодом дізналися, що мали 4 точні влучання. Як результат – усі наші неушкоджені, а ворог зазнав солідних втрат у техніці та живій силі, − розповідає «Янкі». 

Андрій про такі речі говорить буденно, без особливих емоцій – звик до подібного. Але варто йому згадати про рідних, як очі морпіха починають наповнюватись сумом. Військовий зізнається, що вдома на нього чекають батьки, кохана дружина і його найдорожчий скарб – маленька донечка, якій днями виповниться лише три роки. 

– Звісно, я всім серцем хочу бути поруч з ними, але якщо сьогодні ми покинемо ці холодні окопи й відступимо, то вже завтра України не буде, а загарбники прийдуть в наші домівки, щоб нищити і грабувати. Тому в нас єдиний вихід – перемогти рашистів, − резюмував морпіх. 

 

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор-радіотелефоніст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Стрілець

від 40000 до 120000 грн

Житомир

1 ОБрСпП ім. Івана Богуна

Стрілець – снайпер

від 20000 до 120000 грн

Червоноград

Червоноградський РТЦК та СП

Кулеметник, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

розвідник, висока заробітна плата

від 25000 до 130000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Бойовий медик

від 20100 до 120000 грн

Запоріжжя

Сватівський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки